Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Το σπουδαστικό της Ασφάλειας βρυκολάκιασε

Δεν ξέρω κατά πόσο συνδέονται η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις μπατσοκάμερες στις διαδηλώσεις με την ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το βίο και την πολιτεία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού και τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου που έχει κτίσει στο Πόρτο Γερμενό.
Σίγουρα όμως η πρεμούρα του κ. Σανιδά να παρεμβαίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά μόνο ότι η κυβέρνηση τον κρατάει από τα αρχ….. Δείτε εδώ την ερώτηση στη Βουλή για τον κ. Σανιδά και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα.

Λίγο μετά τις εκλογές μια άλλη γνωμοδότηση του κυρίου εισαγγελέα για την κόντρα του Ζορμπά της αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Κολιοκώστα υπέρ του δεύτερου έστειλε το πόρισμα του πρώτου για τις γαλάζιες μίζες από τα αμαρτωλά ομόλογα στο καλάθι των αχρήστων.
Τώρα με το κύμα των καταλήψεων και των επικείμενων κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων φοιτητών και μαθητών σπεύδει και πάλι ο κ. εισαγγελέας να δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση νομιμοποιώντας τις μπατσοκάμερες, μήπως και τρομοκρατηθούν οι διαδηλωτές και κάτσουν στ΄ αυγά τους, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την άλλη ανεξάρτητη αρχή για τα προσωπικά δεδομένα και ενώ εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης χθες βράδυ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την εγκύκλιο Σανιδά: «κάποια στιγμή η κοινωνία θα πρέπει να σταθμίσει και το κοινωνικό συμφέρον που είναι ύψιστο αγαθό και δε θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό της ατομικότητας» δήλωνε φανερά ικανοποιημένος.
Μετά απ΄ αυτό ε, δεν χρειάζεται να είστε μάντεις για το τι θα απαντήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης για το αυθαίρετο Σανιδά: «Όλα καλώς καμωμένα και κάτω τα χέρια από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Όχι, στο ανεξάρτητη, ο κ. Χατζηγάκης δεν θα βάλει εισαγωγικά.

Επί της ουσίας τώρα.
Στη γνωμοδότηση του κυρίου εισαγγελέα τονίζεται ότι η χρήση των μπατσοκαμερών αποσκοπεί στη διευκόλυνση των διωκτικών αρχών για τη βεβαίωση των εγκλημάτων, τον εντοπισμό των δραστών, την αποκάλυψη της ταυτότητάς και ότι το μαγνητοσκοπημένο υλικό θα προσκομίζεται ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια.
Και επειδή οι κάμερες δεν «γράφουν» κάτω από τις κουκούλες ή κάποιες συγκεκριμένες κουκούλες αντιλαμβανόμαστε ότι τα θύματα που έχουν ήδη προεπιλεγεί για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης εισαγγελικής γνωμοδότησης βρίσκονται στο μεγάλο όγκο των ανυποψίαστων διαδηλωτών.
Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και το πόσο εύκολα ένα νεράντζι ή ένα μπουκαλάκι νερό που θα πεταχτεί μπορεί να «γράψει» στη μπατσοκάμερα σαν μολότοφ που «καίει τα σπαρτά» καταλαβαίνουμε από τώρα τις σκηνές απείρου κάλλους που θα ζήσουμε σύντομα στις δικαστικές αίθουσες με θύματα αθώους φοιτητές και μαθητές.

Προσθέστε τώρα και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ και να το, το βρυκολάκιασμα των Μάλιων, των Μπαμπαλαίων και των Καραπαναγιώτηδων της Χούντας με τα σπουδαστικά και τα συνδικαλιστικά τμήματα.

Έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι χειρότερα τώρα;

10 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα,

Χειρότερα είναι βέβαια. Θα σε συλλαμβάνουν, θα κάνουν έρευνα στο σπίτι σου κι αν έχεις κράνη και γάντια, επειδή οδηγείς μοτοσικλέτα, θα είσαι σίγουρα ένοχος. Αν βρουν δε και ναυτικό μαχαίρι, που χρησιμοποιείς στη θάλασσα, τότε δεν σε ξεπλένει τίποτα. Εγώ θα ξανακαλέσω σπίτι μου περισσότερους από 3 ανρώπους ταυτόχρονα. "Οι νύχτες (και οι μέρες λέω εγώ) είναι γκαστρωμένες".

Ανώνυμος είπε...

Οποιοσδήποτε έχει δουλέψει με ηλεκτρονικούς υπολογιστές γνωρίζει ότι η αξία μιας βιντεοσκόπησης ως αποδεικτικό στοιχείο έχει την βαρύτητα τριχός. Φανταστείτε να χρησιμοποιουνται και οι foto στα δικαστήρια. εεε ρε fotoshop που έχει να πέσει.
Περα απο την πλάκα, κόψε ράψε δείχνεις ότι θες, φαντάσου να έχεις τις δυνατότητες ενός κράτους.

iLiAs είπε...

..εκεί που το εκαναν κρυφά , τώρα μπορούν να το κάνουν και επίσημα..φακέλωμα με τα όλα του!
Αίσχος γελοίοι.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

νεράντζια με ξυραφάκια θέλουν. Τα θυμάσαι, λύκε μου;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ήδη η Επιτροπή της Βενετίας έχει αποφανθεί ότι η τηλεπιτήρηση σε δημόσιους χώρους από την αστυνομία απειλεί τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, όπως είναι η ελευθερία κινήσεων και τα προσωπικά δεδομένα. Το πρόβλημα όμως είναι πως ακόμη και αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργουν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έβγαζαν ανάλογες γνωμοδοτήσεις, πάλι το μπάτσικο κράτος των Χρυσοχοίδη, Βουλγαράκη, Πολύδωρα, Παυλόπουλου και των συν αυτοίς (γιατί υπάρχει συνέχεια, μην ξεχνάμε και τα καλά του¨"σοσιαλιστή" Michael Crysochoides, του πρώτου στον κόσμο υπουργού που παρασημοφορήθηκε από απλό μπάτσο [του FBI]...) θα παρανομούσε όπως κάνει πάντα. Πάλι καλά να λέμε που δε μας αναγκάζουν να έχουμε τις κάμερές ΤΟΥΣ στα σπίτια ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ !

Μηπως αλαβανιζεσθαι περισσοτερο του πρεποντος τελευταιως ?

Ανώνυμος είπε...

Φοβάται τις κάμερες όποιος έχει λόγους να φοβάται. Ο λαός λέει ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται"....!

Ανώνυμος είπε...

Συνιστώ το βιβλίο του Heinrich Boell "Η χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ" ("Die verlorene Ehre der Katharina Blum") ή έστω την ομότιτλη ταινία του 1975 από τον Volker Schlondorff σε συνεργασία με την Margarhete von Trotta.
Γιατί έκανε αίσθηση η "Καταρίνα Μπλουμ" όπου παίχτηκε και από όσους διαβάστηκε; Για πολλούς λόγους (κριτική κατά του τύπου, της χειραγώγησης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κ.λπ.). Μα πιο πολύ, όπως και στο θέατρο όπου παίχτηκε πέρυσι, λόγω του ότι και η Καταρίνα Μπλουμ ήταν ένας καθόλα "καθαρός ουρανός" και όμως βρέθηκε μπλεγμένη ανεπανόρθωτα.
Όσο για τις κάμερες, γιατί δεν τις βλέπουμε στους "κακόφημους" δρόμους των νονών, των προαγωγών, της πρέζας, του χουλιγκανισμού αλλά τις βλέπουμε κατά μήκος στις συνήθεις διαδρομές και πορείες των διαδηλωτών;

Ανώνυμος είπε...

Καλέ που είσαι; Άντε και σου 'χω νέα...