Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Τα ψεύτικα τα λόγια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση με άλλοθι στις προτάσεις του ΟΟΣΑ προωθεί επώδυνες ρυθμίσεις παραβλέποντας πως έχει τη βασική ευθύνη για το αδιέξοδο του συστήματος.
Η «μαύρη τρύπα» των ταμείων φτάνει τα 24 δισ. ευρώ και το ασφαλιστικό απειλείται με οικονομική κατάρρευση πριν από το 2010 ωστόσο αποτελούν «μύθο» τα όσα λέγονται για... ευθύνες των εργαζομένων.
Το σύστημα έχει πρόβλημα με τους χαμηλούς πόρους και όχι με τις υψηλές παροχές
. Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) Γιώργου Κουτρουμάνη, οι συντάξεις στη χώρα μας δεν ξεπερνούν το 55% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση γενική κύρια σύνταξη είναι φέτος 617 ευρώ! «Μύθος» είναι και όσα λέγονται για τις πρόωρες συντάξεις, καθώς έχουμε ένα από τα υψηλότερα όρια ηλικίας στην Κοινότητα. Το 2005 οι Ελληνες συνέχισαν να δουλεύουν μέχρι τα 61,7 έτη, όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εγκατέλειπαν την εργασία τους σε ηλικία 61,1 ετών (στα 60,9 στα 15 κράτη - μέλη).
Ωστόσο η ηλικία συνταξιοδότησης στη χώρα μας υπολογίζεται πως πέφτει στα 61 έτη το 2006, εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών.
Το πρώτο «χτύπημα» δόθηκε με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, που μείωσε τον γενικό μέσο όρο κατά ένα εξάμηνο.
Το... τελειωτικό χτύπημα δίνεται με τη μαζική φυγή από τα ταμεία, εξαιτίας της ανασφάλειας που δημιουργούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ οι βασικές αιτίες της κακοδαιμονίας του συστήματος είναι οι εξής:
Οι οφειλές του δημοσίου προς τα ταμεία αγγίζουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές (7.5 δισ. ευρώ) των ιδιωτών προς τα ταμεία.
Οι οφειλές των ταμείων προς άλλους φορείς ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ
Οι απώλειες του συστήματος από τις ανεξέλεγκτες δαπάνες αγγίζουν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα ταμεία επιβαρύνονται από τις ενοποιήσεις κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ
• Η αριθμητική σχέση συνταξιούχων προς ασφαλισμένους έπεσε στο 1 προς 1.77.
Η εισφοροδιαφυγή κοστίζει στα ταμεία 5.8 δισ. ευρώ.

11 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Exeis ksexasei kati shmantiko, ta daneia tou Thodwrou Rousopoulou gia tis 3 villares... Apo kanena apothematiko tha daneisthke....
Daneika kai agyrista pou leme...

monahikoslikos είπε...

@ tsougdw: Μάλλον πρόκειται για μίζα από το φίλο καναλάρχη για τον οποίο ο Θόδωρος κάνει ότι μπορεί να τον κρατήσει εκτός Κορυδαλλού.
Αλλά κι ο φίλος έξτρα λάρτζ τα σκάει και στη Μάρα χοντρά (κάπου 1εκατ. το χρόνο).

zalmoxis είπε...

Αν αθροίσεις τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε μία από τις πηγές της "κακοδαιμονίας" των ταμείων που αναφέρθηκαν από τον Κουτρουμάνη και τα προσθέσεις με το ποσό των 70 δισεκατομμυρίων που είπε χθες ο Κλαδάς της ΥΠΕΕ ότι σε αυτό αντιστοιχούν εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή, τότε έχεις απώλειες 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και πάνω, δηλαδή σχεδόν το μισό ΑΕΠ!
Μόνο ο Καραγκιόζης ελπίζει πια με όλους αυτούς τους κλέφτες, όπως έλεγε και για τον Πασά: -"Τρώει, τρώει, που θα πάει, θα σκάσει και θα ψοφήσει"! Μόνο που η παροιμία λέει "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει"!

Swell είπε...

5,8 δισ. από την εισφοροδιαφυγή. Μέχρι και εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες εισφοροδιαφεύγουν. Και μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί, ως συνήθως, δεν υπάρχει κανείς έλεγχος-στην μπανανία...

Ανώνυμος είπε...

Zalmoxis Επειδή δεν είναι δυνατό να έχεις σε απώλειες το μισό ΑΕΠ τα νούμερα αυτά και οι υπολογισμοί είναι μπαρούφες. Τα πράγματα είναι ζόρικα. Το ταμείον είναι μείον. Καταφέραμε παρόλο που οι παροχές είναι εξευτελιστικές να μείνουμε άφραγκοι και να μην έχουμε να πάρουμε σύνταξη.

Πρόκειται για έγκλημα μεταπολεμικό ή μεταχουντικό αν θες και βρίζεις την κυβέρνηση. Τι άλλο μπορεί να κάνει από το να διαγράψει τις επισφάλειες να μειώσει τις παροχές για να μπορεί μετά από χρόνια να μοιράσει ψίχουλα? Επίσης γιατί να υπάρχουν συντάξεις πάνω από 1500 Ευρώ? Να κόψει τώρα κι επί τόπου το επιπλέον.

Πρέπει να φροντίσει να έχει να δώσει συντάξεις στους σημερινούς εργαζόμενους κάτω των 40.

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Είναι προφανές ότι τα 70 δις ευρώ είναι το ύψος της παραοικονομίας και όχι οι απώλειες εσόδων από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
Αλλά με τέτοιους μα@α@ες που χρησιμοποιεί ο Καραμανλής σε ευαίσθητες θέσεις στό τέλος τα χαμένα από τη φοροδιαφυγή θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 70 δις.

@ swell: Ο έλεγχος όπως πάντα ασχολείται με τους μικρούς. Οι μεγάλοι και φίλοι είναι και τα χώνουν επομένως γιατί να τους ελέγξουν.

@ ανώνυμο: είσαι άξιος της μοίρας σου και με τα μυαλά που κουβαλάς στην ψάθα θα ψοφήσεις.

iLiAs είπε...

..φοροδιαφυγή και κλεψιές είναι η αιτία..το θέμα είναι ότι κανείς δεν τιμωρείται σ' αυτήν τη χώρα.

zalmoxis είπε...

Επίσημο κυβερνητικό στέλεχος είπε ονομαστικά για "φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή 70 δισεκατομμυρίων ευρώ" την Πέμπτη και παραπέμπω στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της ίδιας και τη επόμενης ημέρας. Αν είναι "αλλού γι αλλού" και εννοούσε την παραοικονομία, δεν κρατάω εγώ τα τεφτέρια του κράτους. Και πάλι όμως, το νόημα δεν αλλάζει...

marayia είπε...

@τσούγδω: Δεν τόξερες γλυκειά μου ότι τα 8κατά και οι φελλοί πάντα επιπλέουν?
η Σάρα η Μάρα και ..το κακό συναπάντημα...που λένε..

Ανώνυμος είπε...

Μη στεναχωριέσαι μοναχικέ λύκε και οι δύο στην ψάθα θα ψοφήσουμε. Προτάσεις δε βλέπω για να μην ψοφήσουμε. Να μείνουν τα πράγματα ως έχουν δε γίνεται όπως δεν έγινε σε όλη την Ευρώπη. Το θέμα είναι πόσο λιγότερα θα χάσουμε. Τι μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Και στο σημείο αυτό σας βάζω σε όλους κάτω από τη βάση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ilias αν πλήρωνα τους φόρους μου στη Γερμανία που δεν έχουν φοροδιαφυγή θα πλήρωνα λιγότερα από αυτά που πληρώνω στην Ελλάδα με φοροδιαφυγή και να παίζω το κεφάλι μου κορώνα γράμματα κάθε μέρα για να βγάλω τα γ.. τα 15.000 το χρόνο για να ζήσω.