Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ο Πιτσιρίκος και το ατίθασο …καλάμι

Του πρόσφεραν ένα μαρκούτσι, κι αυτός νόμισε πως ήταν καλάμι και το καβάλησε να πάει να καταχτήσει τα ερτζιανά.
Ίσως όταν μεγαλώσει με το δυναμωτικό αέρα των ερτζιανών που αναπνέει από προχθές να καβαλήσει και ένα ατίθασο άλογο και ως άλλος Ψαριανός εκτός από τα ερτζιανά να καταχτήσει κι ένα βουλευτικό έδρανο.
Σ΄ αυτή τη χώρα γίνονται τόσα πολλά που τίποτα πια δεν εκπλήσσει κανέναν για περισσότερα από 2 δευτερόλεπτα.
Την ώρα που επαγγελματίες δημοσιογράφοι με άποψη φιμώνονται ή απομακρύνονται από τη θέση τους, από τα αφεντικά των ΜΜΕ με τα πολυδιάστατα συμφέροντα και καταφεύγουν στο διαδίκτυο και τα bloggs για να πουν όσα εμποδίζονται να διατυπώσουν στο μέσο που εργάζονται, άλλοι που αναδείχτηκαν από τα bloggs σπεύδουν να καλύψουν το κενό «παίζοντας» το δημοσιογράφο για όσο καιρό τους αντέξει το σύστημα.
«Σε θέλουμε γι’ αυτό που είσαι, για τον τρόπο που σκέφτεσαι» του είπαν οι άνθρωποι του Αλαφούζου, όπως έσπευσε να μας ενημερώσει από το blog του, κι αυτός ψήλωσε μέσα του 10 ολόκληρους πόντους και χωρίς να το πολυσκεφτεί έκλεισε το blog μόλις «έκλεισε» στο Σκάι.
Ρε ποιος είμαι, πως μεγάλωσα, τόσο γρήγορα, πως ψήλωσα κι έγινα περιζήτητος σκέφτηκε ο Πιτσιρίκος που σήμερα κλείνει τα 3 και χρόνια του πολλά, κι άδραξε το μικρόφωνο.
Το τι επακολούθησε το κλείσιμο του blog είναι δύσκολο να περιγραφεί καθώς καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες του Πιτσιρίκου μεταφέρονταν στα νοσοκομεία με συμπτώματα στέρησης και ο ΟΚΑΝΑ σήκωσε τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε υποκατάστατα.
Το πρόβλημα που δημιουργούσε η αποχή του Πιτσιρίκου από το διαδίκτυο απασχόλησε εκτός ημερησίας διατάξεως και την Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίαζε για το θέμα των Σκοπίων και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ενώ ο ίδιος ο Καραμανλής σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης πήρε προσωπικά τηλέφωνο εκλιπαρώντας την επαναλειτουργία του blog.
Κι αυτός «απόλυτα ελεύθερος» όπως τον γνωρίζουμε που δεν έχει μάθει να λέει όχι, απάντησε με ένα ηχηρότατο ΝΑΙ και σήκωσε τα ρολά του blog.
Άλλωστε από τη συζήτηση με τους ανθρώπους του Αλαφούζου είχε καταλάβει πόσο δυσεύρετα είναι τα υποκατάστατα όταν μάλιστα πρέπει να καλύψουν το κενό σαν αυτό που άφησαν στην πρωϊνή ζώνη του Σκάι φωνές σαν της Αριστέας Μπουγάτσου, του Χάρη Μπότσαρη ή του Στάθη που απομακρύνθηκαν γιατί ενοχλούσαν.
Με μια Γκίζα τι να κάνουμε του είπαν με μια φωνή ο Παπαδημητρίου κι ο Πορτοσάλτε, να έρθεις και συ που έχεις «όνομα» να βοηθήσεις άσε που και συ θα βοηθηθείς να αποκτήσεις και τυφλούς αναγνώστες του είπαν και είπε το ναι.
Μέχρι τώρα για να κάνεις κτήμα σου το απόσταγμα της σοφίας του Πιτσιρίκου πρέπει να έχεις και να πληρώνεις σύνδεση με το internet για να διαβάζεις στο blog του, την προδημοσίευση των κειμένων που οι πτωχοί και οι άσχετοι με την τεχνολογία θα απολάμβαναν την επομένη διαβάζοντας την LIFO που αν δεν κάνω λάθος διανέμεται δωρεάν στα πέριξ των σταθμών του Μετρό.
Εφεξής ακόμα και οι τυφλοί αποκτούν πρόσβαση στη γνώση αφού ο Πιτσιρίκος θα διαβάζει τα κείμενά του από τη συχνότητα του Σκάι και μάλιστα πριν αυτά εμφανιστούν σε γραπτή μορφή.
Τρία σε ένα δηλαδή ή μάλλον ένα στα 3 κι όλοι ευχαριστημένοι.
Ο Σκάι που σταθερά διολισθαίνει σε ένα live style ραδιόφωνο με το να γεμίζει το πρόγραμμά του με έναν «επώνυμο» blogger με ανώδυνη θεματολογία και ο Πιτσιρίκος που βρήκε μαγαζί γωνία για την πραμάτεια του.

15 σχόλια:

Swell είπε...

Aν μη τι άλλο, παρέα με τον Πορτοσάλτε, ο Πιτσιρίκος θα μάθειΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στο ραδιοφωνο δεν ειναι τοσο καλος οσο θα περιμενα...
Αλλα κατα τα αλλα,την ιδια ωρα παιζουν και αλλες εκπομπες εκει εξω,στα Ελληνικα ραδιοφωνα...οπως ο Σερβετας στον Imagine...

monahikoslikos είπε...

@ swell: Ο Πορτοσάλτε λόγω της άριστης γνώσης της ελλεηνικής γλώσσας είναι ο μακροβιότερος δημοσιογράφος του Σκάι.
Από την εποχή του Κοσκωτά έχει συντάξιμα

monahikoslikos είπε...

@ πρεζα: ως γνωστόν άλλο η βούρτσα κι άλλο η π**τσα κι ας έχουν τρίχες και οι δύο

αντωνης είπε...

Ν' αγιασει το στομα σου λυκε!!!
:)

monahikoslikos είπε...

@ Αντώνης: φίλε πέρασα από το "μαγαζί" σου και είδα πως έχουμε πολλά κοινά, περισσότερα από όσα φαντάζεσαι, θα ξαναπεράσω να τα πούμε

αντωνης είπε...

Δεν ειμαι και τοσο καλος στο θεμα της φαντασιας, λυκε.
Εισαι παντως ευπροσδεκτος, απλα το αναφερω.
:)

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες Swell και αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω το πολύ καλό ανθολόγιο που έχεις δημιουργήσει, και κάποια άλλη περίπτωση ενός "δαιμόνιου ρεπόρτερ" απο την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο οποίος μετέδιδε οτι νυχτιάτικα είδε πυροσβεστικά αεροσκάφη να προσγειώνονται στην φλεγόμενη κορυφή της Πάρνηθας για να παραλάβουν τους εγκωβισμένους πολίτες (!!!) και το άλλο οτι οι πυροσβέστες στηθεί έξω απο το καζίνο και περίμενα να υποδεχθούν, να σωστα το λέω υποδεχθούν, την πυρκαγιά.
Στο χωριό μου λενε μια παροιμία: με πορδές δεν βάφεις αυγά και όπως φαίνεται στο ΣΚΑΙ αυτο ακριβως προσπαθούν να κάνουν με τους αγράμματους που μάζεψαν εκεί.

Bella Ciao

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Τα 'πες όλα. Σκεφτόμουν να ασχοληθώ, αλλά μετά με έπιασε τέτοια απογοήτευση και το "ξήλωσα".
Και το ξαναγαζώνω: Τα 'πες όλα!
Τα φιλιά μου!

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμος: Όλα στη μέση τα αφήνει αυτός ο sweel. Μια δουλειά σωστή δεν μπορεί να κάνει...


@ koptoraptou: Είδα που άργησες, σκέφτηκα ότι θα είχες πολύ δουλειά και για να μη χαθεί ο πελάτης έβαλα μπρος τον δικό μου πεντάκλωνο, ευκαιρία να ξεσκουριάσει κιόλας

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Αβέκ πλεσίρ Λύκε μου! Καλά έκαμες!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Like μου, τελικά όλος ο αγώνας γίνεται για να μπουν στο σύστημα. Μόλις μπουν στο σύστημα, η "επανάσταση"... τέλος! Ο αγώνας είναι για την ένταξη στο σύστημα. Θυμάμαι κάτι που είχε γράψει κάποτε ο Βασ. Φίλιας (και είχα θυμώσει τότε): Ο αγώνας της νεολαίας δεν είναι για ν' αλλάξει τον κόσμο, αλλά για να ενταχθεί στο σύστημα. Μόλις περάσει απέναντι, σταματάνε οι αγώνες.
Δεν ξέρω πόσο νέος είναι ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ, αλλά είναι δυνατόν το Σκάι να επενδύει σε μεσήλικες; Χλωμό μου φαίνεται.
Νομίζω ότι ίδια περίπτωση ήταν και η "Ψιλικατζού... Της φταίγανε όλα και τώρα που έγινε "γνωστή" μέσα από τις άπειρες μ...κίες που έγραφε, το έκοψε το μπλογκάρισμα.
Like μου, το ξέρεις ότι πρόκειται για ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΑ άτομα... Είναι η επανάσταση του ενός που προσμένει το κάλεσμα του κατεστημένου!

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως κύριοι ο κόσμος διάβαζε πιτσιρίκο και ψιλικατζού. Τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο του Έλληνα?

monahikoslikos είπε...

@ λαγκαδινός: Έτσι ήταν πάντα Νίκο το σύστημα, αγαπά τους επαναστατημένους Λαζόπουλους και πιτσιρίκους και ξορκίζει στο περιθώριο τους επαναστάτες.
Για τους πρώτους οι δεξιώσεις και τα πακέτα, για τους άλλους το περιθώριο.

@ ανώνυμο: τίποτα δεν σημαίνει, κι εγώ διαβάζω πιτσιρίκο και διάβαζα και ψιλικατζού, α, ναι διαβάζω και την αγία γραφή...
Δεν θα με ενθουσίαζε όμως καθόλου να ακούω πρωί πρωί έναν παπά να μου διαβάζει απολυτίκια.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Όταν οι σπουδαιοφανείς σαχλαμάρες
κορδακίζονται για επιτεύγματα, εμείς απλά παρακάμπτουμε.