Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

«κάθε αναβολή είναι υπέρ του κατηγορουμένου»

Σε αναμονή του κειμένου των συμπερασμάτων από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, από το οποίο θα μάθουμε την έκταση της ελληνικής «νίκης» και το ύψος του λογαριασμού δημοσιεύω το σημερινό σχόλιο του Λουκά Δημάκα από τα ΝΕΑ και επιφυλάσσομαι για συνολικό σχολιασμό αργότερα.

"Σε μια διαπραγμάτευση, «νίκη» είναι όταν επιτυγχάνεις τον στόχο σου- στην περίπτωση των Σκοπίων μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και ισχύουσα έναντι όλων. Όταν, χρησιμοποιώντας τις ισχύουσες διαδικασίες (όπως π.χ. το βέτο), αποτρέπεις τον αντίπαλο (ή τους συμμάχους του) να πετύχει τον στόχο του, ε, τότε σίγουρα δεν είναι νίκη. Απλώς έκανες το αυτονόητο! Αυτά είναι το άλφα και το βήτα της διπλωματίας (και της λογικής).
Ας σταματήσουν λοιπόν αυτό που υπογείως από χθες τη νύχτα άρχισαν να διοχετεύουν ορισμένοι στην κυβέρνηση, ότι «κερδίσαμε στο Βουκουρέστι».
Αντίθετα, τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες μάλλον επιδείνωση της θέσης μας ήταν...
Τώρα μάλιστα με την 8μηνη παράταση και τους άγνωστους, προς το παρόν, όρους που τη συνοδεύουν, πρέπει να ευχόμαστε να μην ισχύσει αυτό που λένε οι παλαιοί δικηγόροι: Ότι δηλαδή «κάθε αναβολή είναι υπέρ του κατηγορουμένου»."

2 σχόλια:

Swell είπε...

Ρε Λύκε, γιατί γίνεσαι κακός; Αφού νικήσαμε λένε, εσύ τι θέλεις; Οι σκύλοι μου (συγγενείς σου) πάντως από χθες το βράδυ μου είπαν ότι αισθάνονται πιο περήφανοι.

monahikoslikos είπε...

@ swell: Ο λύκος και οι σκύλοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται, εγώ απλά κρατάω τα προσχήματα