Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Οι σκουπιδοσακούλες ως ανώτερο στάδιο δημοσιογραφικής πηγής

Οι ραγδαίες αλλαγές στο τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν αναπόφευκτο να επηρεάσουν και τις πηγές από όπου αντλούν τις ειδήσεις τους κυρίως τηλεοπτικοί «επαγγελματίες» ρεπόρτερ και αυτόκλητοι «προστάτες» της κοινωνίας.
Τρωκτικά μυστικών υπηρεσιών (εξαιρείται το τρωκτικό του διαδικτύου, ελλείψει στοιχείων και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) και λοιπά καλλικέλαδα πτηνά, που παλιότερα είχαν πιαστεί στην ξόβεργα, τρυπώνουν καθημερινά σε σκουπίδια, βόθρους και υπονόμους και κάπου εκεί κοντά στα μεσάνυχτα απλώνουν την «αποκαλυπτική» και όζουσα πραμάτεια τους προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.
Πριν λίγο στον Αντένα ο γνωστός απότακτος αστυνομικός, σκουπιδιάρης – αυτόκλητος προστάτης των προσωπικών μας δεδομένων εμφάνισε μια κατάσταση με ονόματα 2,500 δημοσιογράφων με διάφορα ποσά που είχαν εισπράξει και αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα είπε ότι βρήκε την κατάσταση από τη συνήθη πηγή που επικαλείται πάντα τα σκουπίδια.
Μεταξύ των δημοσιογράφων ήταν και αυτό του συμπαρουσιαστή της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" Στρ. Λιαρέλη αλλά και του υπουργού Θόδωρου Ρουσσόπουλου, της Μάρας Ζαχαρέας, της βουλευτού Λιάνας Κανέλη κλπ.
Ήταν προφανές ότι η κατάσταση αφορούσε μισθολογική κατάσταση του τηλεοπτικού καναλιού MEGA από αυτές που στέλνονται κάθε μήνα στα ασφαλιστικά ταμεία και που για να περιλαμβάνει Ρουσσόπουλο, Κανέλη θα πρέπει να χρονολογείται τουλάχιστον από 10ετίας.
Εξίσου προφανές είναι ότι μια τέτοια κατάσταση είναι αδύνατο να κυκλοφορεί σήμερα στα σκουπίδια για να τη βρει ο σκουπιδιάρης που χρησιμοποιεί τις σκουπιδοσακούλες ως προπέτασμα της αυθεντικής πηγής των πληροφοριών του που είναι οι βόθροι της ΕΥΠ.
Τι ήθελε να πει ο «κύριος», με την παρουσίαση της λίστας δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αφού ο Παπαδάκης έσπευσε να διακόψει άρον άρον για διαφημίσεις και στη συνέχεια άλλαξε θέμα δίνοντας έτσι σοβαρότητα στην μαϊμού αποκάλυψη του σκουπιδιάρη.
Και βέβαια σκουπιδιαρέοι και λοιπά πτηνά το ψωμί τους βγάζουν, για αυτά πληρώνονται αυτά λένε, οι τηλεαστέρες πάλι προσπαθώντας να κερδίσουν νούμερα τηλεθέασης γίνονται οι ίδιοι νούμερα συναγελαζόμενοι με δαύτους αλλά η ΕΣΗΕΑ τι στο διάολο κάνει.
Πως ανέχεται τον εξευτελισμό του επαγγέλματος από σκουπιδιαρέους και λοιπά πονηρά πτηνά;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο έχω πει και στο παρελθόν αλλά στο λέω πάλι γιατί με καλύπτεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τα γραφόμενά σου Λύκε ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ λές ΑΛΗΘΕΙΕΣ και αν επιτρέπεις στην ταπεινότητά μου να συμπληρώσω οτι λησμόνησες τον¨"συνεργάτη" του απότακτου σκουπιδιάρη ο οποίος είχε και δικαστική περιπέτεια για εκβιασμό(;) νομίζω και πρόσφατα αποδείχθηκε οτι πάει σοϊ το βασίλειο με συγγενικό του πρόσωπο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων να πιάνεται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο εν λόγω συνεργ(ός)άτης λοιπόν του "σκουπιδιάρη" μια εποχή που έτυχε να βρίσκομαι στην ίδια επαγγελματική στέγη με αυτόν, εμφάνισε μια παρόμοια λίστα δήθεν "μισθοδοτούμενων απο το Υπουργειο Εξωτερικών δημοσιογράφων που την είχε βρεί -έλεγε- στα σκουπίδια. Με μια διαφορά όμως οτι πριν την δημοσιοποιήσει την "μαγείρεψε" κλεισμένος στο γραφείο με τον κύριο διευθυντή του ΜΜΕ και τον εκλεκτό του "συνάδελφο" δημοσιογράφο.
Αυτό δείχνει την ποιότητα του σκουπιδιάρη και του συνεργ(ού)άτη του ...

Ντρέπομαι που υπήρξα δημοσιογράφος

Swell είπε...

Ρε λύκε, άλλη δουλειά στο βουνό που βρίσκεσαι δεν έχεις να κάνεις και βλέπεις τηλεόραση; Και μετά μας λες πως είσαι και μοναχικός...

Το τελευταίο για την ΕΣΗΕΑ τί το ήθελες; Εσμός απατεώνων (ως επί το πλείστον) είναι.

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμος: Αν το διαβάσεις προσεχτικά θα δεις ότι δεν τον ξέχασα το συνεργάτη του απότακτου (το καλλικέλαδο πτηνό)που απλώνει την όζουσα "αποκαλυπτική" του πραμάτεια λίγο πριν τα μεσάνυχτα.


swell: Πότε πότε προσπαθώ να κατέβω από τα βουνά αλλά σ΄αφήνουν τα μαρκουτσοφόρα ζώα να αγιάσεις.
Όσο για τους της ΕΣΗΕΑ με βρίσκεις σύμφωνο αλλά δεν πρέπει να τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί για αυτό τα γράφω.