Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Σφάζονται για την εύνοια των …απατεώνων

Όταν ο πρωθυπουργός συζητά, κατ΄ ιδίαν με τον υπουργό του, γνώστες του περιεχομένου της συζήτησης είναι οι δύο άντρες, τα τέσσερα ντουβάρια του πρωθυπουργικού γραφείου και οι ζωγραφικοί πίνακες που το κοσμούν άντε και το βάζο με τα λουλούδια στα πλαϊνό τραπεζάκι.
Όταν το περιεχόμενο μιας τέτοιας, κατ΄ ιδίαν, συζήτησης μεταφέρεται επί των πτερών πολύχρωμων ψιττακών (παπαγαλάκια για τους νεοέλληνες) στην πρώτη σελίδα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας είναι φανερό ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
«Πιέσεις ισχυρών για απομάκρυνση του κ. Σπ. Κλαδά από την ΥπΕΕ που χειρίζεται κρίσιμες υποθέσεις» γράφει η «έγκριτη» Καθημερινή και σημειώνει:
«Άδηλο είναι πλέον το μέλλον του κ. Σπύρου Κλαδά ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), καθώς ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, εισηγείται επιμόνως στο Μέγαρο Μαξίμου την απομάκρυνσή του.
Την αντικατάσταση του κ. Κλαδά φέρεται να ζήτησε εκ νέου χθες ο υπουργός Οικονομίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται σε διαρκή αντίθεση με τον υφιστάμενό του, με τον οποίο, όπως υποστηρίζει, αδυνατεί να συνεργαστεί.»
Το περιβάλλον του κ. Κλαδά, απαντά ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών κορυφώθηκε όταν ο επικεφαλής της ΥπΕΕ διαμαρτυρήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το υπουργείο Οικονομίας παρενέβαλε εμπόδια στην ακώλυτη άσκηση των καθηκόντων του παρεμποδίζοντας την παραπομπή στη δικαιοσύνη σημαντικών υποθέσεων, αν και είχαν θεμελιωθεί με επαρκή στοιχεία.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πριν τον κ. Κλαδά στο στόχαστρο του υπουργού είχε βρεθεί ο επικεφαλής της υπηρεσίας για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος πρώην εισαγγελέας Ζορμπάς τα πορίσματα του οποίου για τα δομημένα ομόλογα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δεν άρεσαν στον κ. Αλογοσκούφη αφού ενέπλεκαν συνεργάτες και φίλους του με τις μίζες.
Η απάτη με τα δομημένα φαίνεται να είναι και μια από τις αιτίες της σύγκρουσης Αλογοσκούφη - Κλαδά καθώς ο δεύτερος φέρεται να είναι αυτός που έδωσε στον πρωθυπουργό τις πρώτες βάσιμες πληροφορίες για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων και, κατά πληροφορίες, τοποθετήθηκε στην ΥΠΕΕ για περεταίρω διερεύνηση και εντολή να παραδώσει στον πρωθυπουργό υπόμνημα για την πλήρη έκταση της υπόθεσης σε έξη μήνες.
Στο εξάμηνο που έληξε πριν λίγες ημέρες υπήρξαν κι άλλες αφορμές να χοντρύνει η αντιπαράθεση Αλογοσκούφη - Κλαδά καθώς προστέθηκαν οι υποθέσεις του Θέμου Αναστασιάδη με τα 5,5 εκατομμύρια μαύρα ευρώ και οι φορολογικοί έλεγχοι σε ALTER και ΕΠΟ για τις οποίες υπήρξε ενδιαφέρον Αλογοσκούφη να πέσουν χαμηλά και γι αυτό ζητάει επιμόνως την καρατόμηση του «αδιάφθορου» υφισταμένου του.

Ωραία ανασυγκρότηση του κράτους έκανε ο Καραμανλής αν λύσει και το θέμα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην προστασία των …απατεώνων και τελειώσει και με την αναγνώριση της Νέας Μακεδονίας θα περάσει στην ιστορία ως μεγάλος «μεταρρυθμιστής».

Συνέχεια στα σχόλια.

8 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Στην ενδοκυβερνητική κόντρα υπήρξε παρέμβαση και από το ΠΑΣΟΚπου κατέθεσε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των δομημένων ομολόγων την οποία υπογράφει το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με επικεφαλείς τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Στην πρόταση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να συγκαλύπτει τις διαστάσεις ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, το οποίο συγκλόνισε κυριολεκτικά την κοινή γνώμη. Στη διάπραξή του συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, μέλη της κυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και μέλη της διοίκησης των Ασφαλιστικών Ταμείων που διόρισε η ίδια. Με την πρακτική των δομημένων ομολόγων, που προσέλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις, επλήγη ό,τι ιερότερο διαθέτουν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι: η περιουσία που εγγυάται την καταβολή της σύνταξής τους.»
Άντε να δούμε τι θα πει η κυβέρνηση του σεμνά και ταπεινά πρωθυπουργού για να αποφύγει το έλεγχο της βουλής για τις γαλάζιες μίζες που εντόπισε ο Ζορμπάς.

monahikoslikos είπε...

Οι ψιττακοί της Καθημερινής με όσα γράφουν περισσότερο εκθέτουν παρά στηρίζουν τον υπουργό Οικονομίας όπως κάνει ξεδιάντροπα έτερος ψιττακός, γνωστός και από την υπόθεση του press-gr από το Βήμα

Swell είπε...

@Καλησπέρα Λύκε, τελικά τείνω να πιστέψω ότι για να ευδοκιμήσει κανείς ως συνεργάτης του Εξαποδωσκούφη, πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του φυτού. Ή μάλλον της αμοιβάδας.

Λωτοφάγος είπε...

Tι βρόμα, Θεέ μου! Όλα θα κουκουλωθούν και πάλι! Αλλά ποιος φταίει; Εμείς, φυσικά.

monahikoslikos είπε...

@ swell: Ο Κλαδάς φαίνεται να ανήκει στη κατηγορία της κολιτσίδας maximioum γι αυτό ο εξωαποδοσκούφης τα ΄χει βρει μπαστούνια.
Τον άκουσες τον Αντώναρο: "επικοινώνησα με το υπουργείο Οικονομίας και μου είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα Κλαδά".

@ λωτοφάγος: Ότι θα κουκουλωθούν θα κουκουλωθούν, ότι φταίμε είναι σίγουρο.
Κάνας λωτός σου περισεύει μήπως και τα ξεχάσουμε;

theodore είπε...

www.karsilamas.blogspot.com

Αποκάλυψη τώρα.

Πανδώρα και Καπλάνι,παρουσιάζουν μιά κινηματογραφική ιστορία ως πραγματικότητα για να αποδείξουν τον...ρατσισμό των Ελλήνων.
Σημειωτεόν ότι η ταινία ήταν Γερμανική και είχε γυριστεί το 1993
Προπαγάνδα αντί δημοσιογραφίας,για να εξυπηρετηθούν ποιοί σκοποί;

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Μας τσακίσαν στις... αποκαλύψεις τόσους μήνες και τώρα τρέμουν μην και κουνηθούν τα... δομημένα τους.

ΥΓ.: Λύκε και πάλι συγνώμη για το ύψος προς τον Bella Ciao, αλλά μπαίνει κάποιος σ’ ένα μπλογκ, πετάει μια παπαριά και μετά τρεχάτε να τον βρείτε.
Την καλημέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Οι κοπτοραπτούδες γι αυτό έχουν τα ψαλίδια τους για να τα χρησιμοποιούν αναλόγως.
Κι αν ψαλιδίσουν και κάναν κ@λο ας πρόσεχε ο ιδιοκτήτης του.