Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Άφρονες πανηγυρισμοί για την παράταση του ματς με τα Σκόπια

Δεν θα με εκπλήξει αν οι Δεξιοί εθνικόφρονες υποδεχτούν τον πρωθυπουργό κατά την επιστροφή του από το Βουκουρέστι με τιμές τουλάχιστον εθνάρχη επειδή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ παρεμπόδισε την εισδοχή των Σκοπίων.
Κι αυτό γιατί όσο περνούν οι ώρες κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς ότι ο Καραμανλής χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι υποχρέωσε τον πλανητάρχη Μπους να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια και να τραπεί σε άτακτη φυγή παίρνοντας μαζί τους και την ηγεσία των Σκοπιανών που μέχρι πριν λίγες ώρες είχαν πιστέψει στο θαύμα.
Αποτιμώντας ψύχραιμα τα όσα συνέβησαν στο Βουκουρέστι αλλά και πριν από αυτό μπορούμε χωρίς υπερβολή να πούμε ότι η ελληνική διπλωματία «πέτυχε» άλλη μια …ήττα πασπαλισμένη με ολίγη χρυσόσκονη «νίκης».
Με την πλάτη στον τοίχο ο Καραμανλής από τις αλλεπάλληλες ήττες στις προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις έκανε το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, να πει όχι στην ένταξη των Σκοπίων αφού περεταίρω υποχώρηση θα παρέσυρε στο γκρεμό τον ίδιο και την παράταξή του.
«Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση στη FYROM θα υπάρξει μόλις επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχία Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ευχή «να επιλυθεί σύντομα το θέμα της ονομασίας».
Από τη διατύπωση των συμπερασμάτων προκύπτει ότι οι σύμμαχοι δεν μπήκαν στον κόπο να δουν το πρόβλημα ή να ζητήσουν από το υποψήφιο μέλος «να βάλει νερό στο κρασί του» που σημαίνει ότι οι ελληνικές θέσεις ή δεν έχουν γίνει κατανοητές ή τους είναι πλήρως αδιάφορες.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση σημαίνει αδυναμία και αναποτελεσματικότητα της κορυφής της ελληνικής διπλωματίας να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις.
Στο Βουκουρέστι οι Αμερικανοί με «το μάτι» στραμμένο στις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Γεωργίας απέφυγαν την άσκηση ιδιαίτερων πιέσεων στην πλευρά της Ελλάδας αλλά είναι άγνωστο το είδος και η έκταση των πιέσεων που θα ασκηθούν ως τη Φθινοπωρινή Σύνοδο της συμμαχίας.
Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι οι Αμερικανοί θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όταν σε εδάφη των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ, έχει οικοδομηθεί, το Camp Bondsteel που είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil).
Αξίζει να θυμίσουμε τι είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: «Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (Σκόπια) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…»

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν για πολύ αν η κυβέρνηση επαναπαυθεί και δεν ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων η εξωτερική πολιτική σχετικά με το Σκοπιανό και ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος - Ρωσίας με τη σύναψη ενεργειακών συμφωνιών, αγορά μαχητικών και λοιπού οπλισμού δείχνοντας ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και χωρίς τις ΗΠΑ.

Σχετικά θέματα:
Σε Κόσοβο - Σκόπια η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση των ΗΠΑ

8 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Είναι τουλάχιστον αστείο να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο. Έβλεπα στα τηλεπαράθυρα "δημοσιογράφους" να συγχαίρουν και να κωλοχαίρονται με την εξέλιξη αυτή. Λες και πρόκειται για νίκη. Φτάσαμε στο γκρεμό και δεν πηδήξαμε αλλά στεκόμαστε εκεί και περιμένουμε να μας σπρώξουν ακόμη λίγο οι Αμερικάνοι, και αυτό είναι νίκη! Το πιο εξοργιστικό είναι ότι συγχαίρουν και τη Ντόρα για τους χειρισμούς της. Μήπως να της στήσουμε και κανένα αδριάντα?
Φυσικά όπως πολλές φορές έχω επισημάνει,ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο είναι να δείξουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί δέκτες των αποφάσεων των ΗΠΑ (τώρα που φεύγει ο μπουμπούνας τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για εμάς), πρέπει να προβούμε σε συνεργασία με τη Ρωσία που και επικερδής θα είναι και θα βάλει τους Αμερικάνους στη θέση τους και θα έχουμε ωφέλη ως προς το Σκοπιανό...

Αποψη είπε...

Λύκε, σου 'χω πρόσκληση...για ένταξη σου στο να το! Μπες. χεχεχε!

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Κι όλα αυτά για να ακούω κάτι γραφικούς πρωινιάτικα να κοκορεύονται για τη... σφαλιάρα του Καραμανλή στον Μπους. Και να μην υπάρχει κανείς να τους μαζέψει!!!
Την καλημέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@ tsougdw: Τα έχουμε ξαναπεί το καράβι βουλιάζει κι αυτοί βάλανε την Ντόρα καπετάνιο.

@ Άποψη: αυτή την πρόσκληση περιμένω αλλά όλο και κάποιος βρίσκεται να βάλει veto.
Με ενοείτε ελπίζω.

@ koptoraptou: Ο σκύλος όπου τρώει γαυγίζει λέει ένα αρχαίο ...μακεδονικό ρητό.
Πως και σου διέφυγε;

Swell είπε...

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποδοχή θα έχει πάνδημο χαρακτήρα και θα γίνει στο Παναθηναϊκό στάδιο. Να σου κρατήσω θέση πρώτο τραπέζι πίστα;

monahikoslikos είπε...

@ swell: ξεχάστε τα Σκόπια και πιάστε τη ντόπα

Ανώνυμος είπε...

Kαποιες απλες παρατηρησεις=

1
Βετο τρανταχτο μπηκε . Και ειναι πλεον αδυνατον καποια κυβερνηση (αυτη η αλλη) να κανει πισω , περα απο αυτη τη γραμμη..

2
Το επισημο καθαρογραφημενο κειμενο λεει ξεκαθαρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οτι η ΠΓΔΜ ειναι 'ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ'... και καθιστα το θεμα της ονομασιας ΝΑΤΟΙΚΟ πια... και οχι μονο εξαρτωμενο απο μια χωρα.. (ΕΛΛΑΔΑ)επισης δεν προβλεπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ θα προσκληθουν οι σλαβοσκοπιανοι..

3
Εστω και ετσι ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ (ενω ουρλιαζε μεχρι και 1 ωρα πριν το ΒΕΤΟ οτι 'ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ'....και μετα απο μια ωρα εφαγε την ροχαλα... ακομη σταζει η μουρη του..

4
Βρηκαμε αναπαντεχα ενα ΜΕΓΑΛΟ φιλο και υποστηρικτη (ΜΕΛΟΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...) τον ΣΑΡΚΟΖΥ... και θα τον χρειαστουμε και αυτον και τον ΡΩΣΣΟ φιλο μας σε λιγο... ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ και πρεπει να το καταλαβουμε ...ενω μονο ζημια μπορουμε να εχουμε απο την κοινοπραξια των 'ηπα' ...

5
Οσο ο χρονος κυλα , τοσο διαλυεται αυτο το φαρμακερο μορφωμα... και εμεις πρεπει να το βοηθησουμε να τελειωνει οσο πιο γρηγορα γινεται.. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ οτι δεν σωζεται πια με τιποτα... γιαυτο καθε ημερα που περνα φτανουμε στην ολοκληρωτικη νικη..


6
Την μπαμπεσια του τουρκου πρεπει να την ξεπληρωσουμε την καταλληλη ωρα... οταν το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα κηρυξει την ανεξαρτησια του ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ (οπως κανανε και τα τουρκαλια με την ΠΓΔΜ...) μαχαιρα εδωσαν ΧΑΤΖΑΡΑ θα παρουν..

7
Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΝΑΤΟ επηρεαζει ΑΜΕΣΑ και την επερχομενη αποφαση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Οκτωβριο) αφου τα περισσοτερα κρατη (σχεδον ολα) μετεχουν και του ΝΑΤΟ οπου υπεγραψαν οτι τα σκοπια πρεπει να αλλαξουν ονομα για να εισελθουν..

8
Οπως και ενας αδαης μπορει να καταλαβει Η ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ για το ονομα ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.. κατι που μας 'ξαλαφρωνει' απο την υποχρεωση μας να δεχτουμε την λεξη 'μακεδονια' και συνθετη ονομασια... αυτη η υποχωρηση ειχε γινει για να υποχωρησουν τα σκοπια ΠΡΙΝ την συναντηση στο Βουκουρεστι... τωρα την χασανε αυτη την ευκαιρια και στο επισημο ανακοινωθεν δεν λεει πουθενα οτι το ονομα πρεπει να περιλαμβανει την λεξη 'μακεδονια'..


χαιρετε..

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμος: Το Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία δεν απαλείφετε μετά το Βουκουρέστι και θα υπάρχει και στην τελική συμφωνία.
Ο Καραμανλής δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από αυτό που έκανε, εκτός κι αν ήθελε να αυτοκτονήσει πολιτικά.
Σε κάθε περίπτωση εγώ εύχομαι να έσεις εσύ δίκιο.
Κοντός ψαλμός αλληλούϊα