Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες κυβερνούσανε τη χώρα. Καληώρα.


Ωραία τακτική έχει βρει η σεμνοταπεινή κυβέρνηση του παμμέγιστου πρωθυπουργού μας που από το 2004 έχει κάνει το «άρπαξε να φας και κλέψε να χεις» επίσημη πολιτική.
Μόλις πιαστούν με «τη γίδα στην πλάτη» επιστρέφουν τη γίδα και κρατάνε το υπόλοιπο κοπάδι που «έκλεψαν» στις προηγούμενες εξορμήσεις τους και δεν ζητάνε ούτε συγνώμη.
45 (σαράντα πέντε) σκάνδαλα σε 54 μήνες δεν είναι ευκαταφρόνητη επίδοση, σε λίγο θα διεκδικήσουν μια θέση και στο βιβλίο Gines.
Στην αρχή μας είπαν ότι θα ανασυγκροτήσουν το κράτος κι από την πρώτη στιγμή επιδόθηκαν να συγκροτήσουν περιουσίες με ένα πρωτοφανές γιουρούσι λεηλασίας του εθνικού πλούτου.
Μέχρι και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τη σύνταξη των απόμαχων της δουλειάς που δεν έχουν πια φωνή, έβαλαν χέρι.
Κι όταν πιάστηκαν με «τη γίδα στην πλάτη» και τις μίζες στις τσέπες και τις offshore που είχε στήσει το γαλάζιο σκυλολόι, τα golden boys του Λονδίνου, σε φορολογικούς παραδείσους για να λεηλατήσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι εγκέφαλοι της Αθήνας –πρωτοκλασάτοι υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι όλοι τους- μας είπαν ότι για όλα φταίνε οι άπληστοι χρηματιστές και οι ανίδεες διοικήσεις των Ταμείων.
Μετά όταν πια το σκάνδαλο πήρε διαστάσεις και δεν μπορούσε να κρυφτεί βάλανε χέρι στον προϋπολογισμό, στους φόρους που πληρώνω εγώ και εσύ για να καλύψουν τη ζημιά από τις προμήθειες που δεν επέστρεφαν οι Τράπεζες που είχαν μεσολαβήσει στην κομπίνα.
Και ανέτρεψαν 2 μόλις συναλλαγές δομημένων ομολόγων, δύο δομημένα ομόλογα των 130 εκατ. ευρώ (ένα των δημοσιογράφων κι ένα των δημοσίων υπαλλήλων) με σημαντικό κόστος για τα Ταμεία και τον προϋπολογισμό.
Τα υπόλοιπα δομημένα ομόλογα σαπίζουν στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων και με τη σημερινή κρίση δεν κάνουν ούτε για να τυλίξεις σαρδέλες.
Ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη ότι αν είχε καθυστερήσει η αποκάλυψη του σκανδάλου, γιατί σήμερα που χρεοκοπούν η μια μετά την άλλη οι ειδικευμένες σε τέτοια σύνθετα προϊόντα (σαν τα δομημένα ομόλογα), τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων θα είχαν γίνει αέρας και οι συνταξιούχοι θα έμενα χωρίς σύνταξη.
Όσο για τις ποινικές ευθύνες του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, αυτές ανέλαβε –οποία πρωτοτυπία θα μου πεις- να τις διερευνήσει η ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη του κ. Σανιδά που θα τη διερευνά ώσπου να ξεχαστεί τελείως το θέμα και η υπόθεση να πάει στο αρχείο ή ώσπου να παραγραφούν τα αδικήματα (όποιο από τα δυο συμβεί πρώτο).
Την ίδια τακτική ακολουθούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που είναι μπλεγμένοι υπουργοί μετά συζύγων, πεθερικών και λοιπών συγγενών στην ανταλλαγή χρυσοφόρων ακινήτων και οικοπεδικών εκτάσεων- φιλέτα του δημοσίου με τα νερά της Βιστωνίδας λίμνης.
Άκουγα το πρωί από γαλάζιο φωστήρα της ενημέρωσης ότι ο Καραμανλής, λέει, έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει νομοθετικά για αντιστροφή των ανταλλαγών δηλαδή το κράτος να επιστρέψει το νερό και να πάρει πίσω τα φιλέτα όσα δεν έχουν πουληθεί σε τρίτους γιατί όπως είπε (και λίγο έλειψε να δακρύσει) τι φταίνε οι καημένοι οι τρίτοι που αγόρασαν καλοπίστως (και κοψοχρονιά) από τον Εφραίμ τον ηγούμενο-μεσίτη της Μονής Βατοπεδίου.
Όσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες αυτές έχει αναλάβει να τις διερευνήσει η ανεξάρτητη, αδέσμευτη και αδέκαστη δικαιοσύνη του κυρίου Σανιδά.
Καλή αρχειοθέτηση δηλαδή….

15 σχόλια:

Matrix είπε...

Καλημέρα,

Έτσι είναι καλά κάνεις και μιλας για τα ταμεία, γιατί τα ξεχάσαμε και 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η λειτουργία του ενοποιημένου για τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους (πλην Λακ... δημοσιογράφων) .

Ακούει κανείς?

monahikoslikos είπε...

@matrix: Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει

pentanostimi είπε...

καλημερα λύκε
το φαινομενο να ζουμε η να αισθανομαστε οτι εχουμε ξαναζήσει καποιο γεγονος λεγεται deja vu
Mε απασχόλησε στην παρακάτω αναρτηση το φαινομενο αυτο εξετάζεται και ..ιατρικώς δια της υπνώσεως ....

http://pentanostimi.blogspot.com/2008/09/dj-vu.html

marianaonice είπε...

Θα έλεγα και εγώ για το deja vu που θεωρείται ότι οφείλεται σε μνήμες προηγούμενης ζωής μας!!
Όμως εδώ όσα ζούμε τα έχουμε δυστυχώς ζήσει στη μία και μοναδική αυτή ζωή μας!!

Γιατί γκρινιάζεις πάλι Μοναχικέ μου Λύκε;;
Ο κ. Σανιδάς θα καθαρίσει σε όλα!!
Ξέρω τι σου λέω! Έχω ιδίαν πείρα!!
Χαχαχα!!!
Ψεκάστε, σκουπίστε, σκεπάστε ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!
Αυτό πρέπει να είναι το σλόγκαν της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές!!
Χαχαχα!!!

iLiAs είπε...

..για τα ταμεία "ακούει" η τσέπη μας, που τα πληρώνουμε με τις εισφορές μας :(

..όσο για τα "φιλέτα", δυστυχώς κάποιοι έχασαν την ουσία της σεμνότητας και της ταπεινοφροσύνης.

Καλή βδομάδα Λύκε!

Greek Rider είπε...

@Λύκε αυτό με τα ταμεία δεν ξέρω αν έχει τελειώσει ακόμα. Θα έχει ενδιαφέρον αν αποκαλυφθεί η διάρθρωση των τωρινών αποθεματικών των ταμείων μέσα στον σημερινό κυκλώνα των αγορών, βαθμού 4+

Υποψιάζομαι ότι δεν θα μας άρεσε αυτό που θα ανακαλύπταμε.

Τη συνταγή του φορτώματος των προβλημάτων στην πλάτη του λαού που γίνεται τώρα στην Αμερική τα έκανε πρώτος ο Καραμανλής με τα φαλιμέντα των ταμείων μέσω της ασφαλιστικής "μεταρρύθμισης".

Swell είπε...

Και μετά από τέτοια επίδοση Λύκε, συνεχίζεις να υποστηρίζεις ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη; Μια λύση υπάρχει, αλλά είναι στη φυλακή γαμώτο!

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: Δεν ξέρω αν λέγεται deja vu κι αν ερμηνεύεται ιατρικώς (έχω διαβάσει την ανάρτησή σου) αυτό που με ενδιαφέρει είναι που θα πουλήσουν την Ακρόπολη και δεν θα πάρουμε χαμπάρι.

@marianaonice: Φοβάμαι πως δεν έχουμε ακόμα δει το τέλος που μας επιφυλάσουν.
Όσο για το άλλο κάνεις λάθος δεν γκρινιάζω φωνάζω όσο μπορώ ότι μεγαλύτερο σκάνδαλο κι από το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου είναι η ποδηγέτηση της δικαιοσύνης από τους πρόθυμους να υπηρετήσουν τα άνομα σχέδια της εκτελεστικής εξουσίας ανώτατων δικαστών.

@ilias: Που χάθηκες εσύ, τόσο όμορφη είναι η Κρήτη;
Καλή εβδομάδα και για σένα Ηλία μου

@Greek Rider: Η ασφαλιστική "μεταρρύθμιση" έχει μέλλον κι απώτερο σκοπό τη χρεοκοπία του συστήματος των συντάξεων κι ο καθένας ας πορευτεί όπως νομίζει.
Και ενόψει αυτής της προοπτικής κάποιοι σκέφτηκαν να κάνουν περιουσία από τα αποθεματικά και μας πρόκυψαν τα δομημένα και αμαρτωλά ομόλογα.

monahikoslikos είπε...

@swell: Και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα άσχετα αν είναι αυτοί που έπρεπε να είναι φυλακή ή κάποιοι άλλοι

agrampelli είπε...

Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει
Τι μεγάλη κουβέντα! Αυτό είναι το κακό...ένας λαός χωρίς μνήμη,καταδικασμένος να επαναλαμβάνει τα λάθη του,χωρίς να μαθαίνει απο αυτά...
Την καλησπέρα μου

monahikoslikos είπε...

@agrampelli: Με τον πρώτο καφέ, το πρώτο τσιγάρο της μέρας
μια γλυκειά καλημέρα στη φίλη μου την αγράμπελη

katerina είπε...

Λύκε, λύκε....
Λύκε μου που έισαι πάντα εδω.....πότε γαμώτο πια θα πάψουμε να τους δαγκώνουμε και θα τους σκοτώσουμε;;;;
Κινδυνευουμε καλέ μου φίλε Λυκε. όχι, όχι απο αυτούς...από εμάς κινδυνευουμε, γκωσαμε ...συνηθίσαμε...τελειωσαμε

όλοι μας ...απλώς ανεχόμαστε....
ή μάλλον.....συν-ανεχόμαστε

monahikoslikos είπε...

@Katerina: Μεγάλη κουβέντα είπες φιλενάδα ...συνηθίσαμε.
'Ισως αυτή να είναι η πραγματική αιτία που τους ανεχόμαστε, συνηθίσαμε τόσο που μπορούμε να συζητητάμε, να αναλύουμε, να σχολιάζουμε ακόμα και να βρίζουμε από συνήθεια.
Τίποτα φαίνεται δεν μας φαίνεται τόσο συγκλονιστικό για να μας ξεσηκώσει από τον καναπέ μας...

agrampelli είπε...

Τι ευτυχία Λύκε μου,που με τιμάτε με την φιλία σας...Όσο για την γλυκειά καλημέρα σας...εγώ ξέρετε τώρα τι παθαίνω...Καλησπέρα λοιπόν και από μένα!

monahikoslikos είπε...

@agrampelli: Εσύ με τιμάς, καλή μου, που με επισκέπτεσαι.
Καλό σου βράδυ