Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ξύλα στο τζάκι και λάδι στη φωτιά(;)…

* Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα των Χριστουγέννων σε υποκαταστήματα τραπεζών, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και το παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Κολιάτσου.
* Τυφλοί πυροβολισμοί χθες βράδυ από αγνώστους σε συρμό του προαστιακού στον Ταύρο. Δύο σφαίρες τρύπησαν τα τζάμια σε ένα βαγόνι χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.
* Πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ ξημερώματα προπαραμονής των Χριστουγέννων έξω από την Πανεπιστημιούπολη.


Τώρα που μαζεύτηκαν τα πιάτα από το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και περιμένοντας την πρωτοχρονιά ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου καθώς όλα δείχνουν ότι κάποιοι δεν γιορτάζουν αλλά συνεχίζουν να ρίχνουν ξύλα στο τζάκι για να συντηρούν αναμμένη μια ύποπτη φωτιά.

Είχα χαρακτηρίσει ως ελπιδοφόρο μήνυμα την αυθόρμητη κινητοποίηση χιλιάδων νέων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη που εκδηλώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του 16χρονου μαθητή το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια από τον πιστολέρο αστυνομικό και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων το επιβεβαίωσε.
Ήταν ένα μήνυμα που τρόμαξε την εξουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη που φοβάται πως οι κινητοποιήσεις θα φθάσουν και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αφού τα αδιέξοδα της νέας γενιάς είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη και η δολοφονία του 16χρονου στην Αθήνα ήταν μόνο η αφορμή για να ξεσπάσει η οργή των νέων.
Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν με τους εμπρησμούς και το πλιάτσικο καταστημάτων, οι φωτογραφίες και τα video για συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων της ασφάλειας και των φασιστόμουτρων της Χρυσής Αυγής αμαύρωσαν την λάμψη του αυθόρμητου αλλά μαζί σήκωσαν και την κουρτίνα κι αποκάλυψαν ότι το νεολαιίστικο κίνημα ανοργάνωτο κι ασυντόνιστο όπως ήταν προσφερόταν για κάθε λογής παιχνίδια.

Κρίσιμες οι επόμενες 36 ώρες, εκτόνωση ή ακραία αστυνομικά μέτρα, η κυβέρνηση έτοιμη να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και να άρει το άσυλο θα γράψει το ΒΗΜΑ ενώ η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο αποκαλύπτει ότι ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας δεν προτίθεται να συναινέσει σε Συνταγματική εκτροπή.

Από την άλλη οι αντιπαραθέσεις στο χώρο της αριστεράς με τις απαράδεκτες αιχμές της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και η αμήχανη στάση του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι το νεολαιίστικο κίνημα τρόμαξε και τις κάθε λογής κομματικές εξουσίες.

Δίνοντας μια άλλη διάσταση στα γεγονότα της Αθήνας ο έγκριτος Δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου επισημαίνει ότι Μέρα-νύχτα οι τηλεοράσεις στην Αμερική μεταδίδουν το «κραχ της Δημοκρατίας» στην Ελλάδα, σάμπως και δεν συνέβαινε τίποτα άλλο στον κόσμο, οι εφημερίδες εκφράζουν ύπουλα τη «λύπη» τους για τα τραγικά γεγονότα και οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -όχι δημόσια και υπό καθεστώς ανωνυμίας- διευκρινίζουν με επιμονή ότι «είναι θέμα καθαρό ελληνικό, και ουδεμία σχέση έχουν οι μετανάστες».
Προσθέτει επίσης ότι "Η έκταση των επεισοδίων και το μίσος που έβγαινε από μία μερίδα των διαδηλωτών, υποψίασε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που πιστεύουν πως οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι έχουν σχέδια για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φτωχό συγγενή της Ευρώπης, ο οποίος κυριαρχείται από τα ίδια προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν τους Βαλκάνιους γείτονές" της και μεταφέρει την άποψη χαμηλόβαθμου αμερικανού αξιωματούχου ότι "η εικόνα της ανυπεράσπιστης καμένης Αθήνας θύμιζε τις «επαναστάσεις» στη Γεωργία, την Ουκρανία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες".

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο διακινούνται τόσα πολλά και τόσο ακραία σενάρια για τους υποκινητές των ταραχών που μπλέκουν Αλβανούς Ουτσεκάδες, Σκοπιανούς Εθνικιστές που δρουν σε συνεργασία με στελέχη πολιτικών κομμάτων της αριστεράς, μυστικές υπηρεσίες και ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις….

Αν κάποιος λοιπόν βγάζει συμπέρασμα για το τι μέλλει γενέσθαι το νέο έτος που ξημερώνει με την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων 30 ετών και τα προβλήματα της οικονομίας στο κόκκινο, με αδέσποτους πυροβολισμούς και αδέσποτους κουκουλοφόρους με σινιέ κουκούλες ας το πει και σε μας…

.

15 σχόλια:

agrampelli είπε...

Ο Αλέξανδρος παρέδωσε την σκυτάλη στον Αλέκο,την Αλέκα,τον Αλέξη...
Είδωμεν...

monahikoslikos είπε...

@agrampeli:
Κι έτσι νομίζω οι υπόλοιποι χάσαμε τα κουμπιά της Αλέξαινας...

tzonakos είπε...

Τα ίδια συμπεράσματα εχω βγάλει και εγω μοναχικέ λύκε.
Αυτο το πράγμα με άσχτους πυροβολισμούς απο το πουθενά μυρίζει καμένο.
Κι οταν μυρίζει καμμένο, κάτι θα καεί αν δεν προλάβουμε.
Και ναι, ο Πρόεδρος αποφεύγει να πει κάτι, θα μιλήσει οταν πρέπει και καλά κάνει, αναρωτιέμαι ωστόσο ποιοί και πόσο θα τον λάβουν υπ όψη σοβαρά, όπως θα έπρεπε, σε μια εποχή κατάρρευσης κάθε θεσμού πια.

Πάντως κάποιοι επιδιώκουν αποσταθεροποίηση. Και δεν μπορεί να μην τους ξέρουν οι κυβερνώντες.
Ε ;

Καλές Γιορτές να εχεις και αισιοδοξία οτι υπάρχει ελπίδα για καλύτερο αύριο.

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Αυτούς που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση τους ξέρουμε λίγο πολύ όλοι και σαφώς τους ξέρει και η κυβέρνηση άσχετο αν είναι τόσο ανίκανη που κάθετε και τρώει χαστούκια.
Περισσότερο όμως με ανησυχεί που αυτά τα βρόμικα σχέδια τα εφαρμόζουν στην πλάτη του νεολαιίστικου κινήματος που θα πισωγυρίσει πριν προλάβει να ανδρωθεί...
Μιλάς για αισιοδοξία, που να τη βρω όταν βλέπω να τρώγονται σαν τα σκυλιά η Αλέκα με τον Αλέκο για τα επεισόδια και το ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοϊδης) να αντιπολιτεύεται με το ...ΠΑΣΟΚ (νομαρχία) για το άνοιγμα των μαγαζιών αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων...
Καλές γιορτές να έχεις φίλε κι αν βρεις πουθενά αισιοδοξία πάρε και για μένα κανα δυο κιλά... πολύ τη χρειάζομαι

tzonakos είπε...

Θα κοιτάξω, θα ψάξω να βρώ αισιοδοξία, λίγο δύσκολο αλλα θα βρώ πιστεύω. Μερικά κιλά για τον καθένα θα ναι εντάξει.
Προτιμώ να βλέπω θετικά αλλα χωρίς να κοροϊδεύω ουτε τον εαυτό μου ουτε κανέναν.
Πώς γίνεται αυτό ; Ε, γίνεται κάπως.

Ελπίζω η νεολαία να πάρει χαμπάρι πώς πάνε να την εκμεταλλευτούν, πριν ειναι πολύ αργά.

Αντε, Καλές Γιορτές.

zalmoxis είπε...

Πάντως, μ' αυτά και μ' αυτά, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα από την αναμπουμπούλα:
1. Να κλείσει την πόρτα των ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναμαντρώσει κάποιους "άσωτους" φοβίζοντας τους νυκοκυραίους για τον Αλέκο και τον ΑΛέξη που καίνε τα μαγαζιά και να ρίξει τα ποσοστά τους.
2. Να χαϊδέψει τους αδιόρθωτους και άρρωστους καταναλωτές (ασχέτως αν δεν έχουν υερώ στην τσέπη και απλώς χαζεύουν τις βιτρίνες) πως το ΠΑΜΕ δεν θέλει να ανοίξουν την Κυριακή τα μαγαζιά γιατί "δε σέβεται τους εργαζόμενους που θα απολυθούν" (γειά σου παρασημοφορημένη από το FBI υπουργάρα!).
3. Να αφήσει από συντηρητικούς τύπου "νόμος και τάξις" μέχρι αντιεξουσιαστές να μουτζώνουν τη γαλάζια αλητεία που κυβερνά (λέει...).

Υ.Γ.: Περίμενα κι εγώ να διαβάσω ξεφυλλίζοντας τις σκληροπυρηνικές γαλάζιες εφημερίδες τίποτε συνωμοσιολογικά σενάρια για "τους ΠΑΣΟΚους που καίνε την Αθήνα" όπως γραφόταν πριν 20 χρόνια στον δεξιό τύπο και γελάγαμε, αλλά πού! Χλιαρές υπόνοιες μόνο. Κάτι πάνε να υπονοήσουν 'κει πέρα για εκδίκηση των Αμερικανών μετά τους Ρώσους και Κινέζους "εταίρους" (αγωγοί, λιμάνια) αλλά κι αυτά...

Τ.Γ. 2: Αν ισχύει το "ουδέν κακόν αμιγές καλού", τουλάχιστον να ξεβρωμίσει ο τόπους από την γαλάζια αλητεία!

Χρόνια Πολλά!

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέρνεις μέσα σε όλη τη μαυρίλα, εσύ να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και να αισιοδοξείς...
Αυτό είναι θετικό μήνυμα που μπορεί να βγει σε καλό και για μας που το βλέπουμε μισοάδειο...
Από τα ρετάλια αισιοδοξίας που μου απέμειναν σου εύχομαι Καλές γιορτές

@Zalmoxis:
Τι να τα κάνω τα χρόνια πολλά ωρέ Ζάλμοξη με τόσα δεινα που προφητεύεις από το υμέτερο μετερίζι ότι θα μας φέρει ο Αη Βασίλης?
Για τα κλωθογυρίσματα του ΠΑΣΟΚ καλά τα λες αλλά ρε παιδί μου είναι ανάγκη να θυμάσαι κάθε τόσο το παράσημο του FBI στο Χρυσοχοϊδη...
Δεν καταλαβαίνεις ότι τον καις και δεν θα του δώσει υπουργείο ο εν αναμονή πρωθυπουργός Γιώργος που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του δεν έχει τύχει τοιαύτης τιμής από την υπερατλαντική υπερδύναμη;
Για τα συνωμοσιολογικά σενάρια σε ενημέρωσα κατ΄ ιδίαν...

Alex είπε...

Προσπαθώ να αντλήσω κάποια αισιοδοξία αλλά μάταια, όλα τα μηνύματα φέρνουν κακά μαντάτα, η οικονομία σε τέλμα οι άνεργοι αυξάνονται ιλιγγιωδώς, οι Ελληνες δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θα πει κρίση, μη μου πείτε το αντίθετο γιατί η βαριά βιομηχανία που λέγεται τουρισμός είναι σε ύπνωση τώρα. Αυτό όμως που με απογοητεύει είναι ότι πουθενά δεν είδα μια ανάλυση για την σχέση της περίφημης παγκοσμοιοποίησης και του πολέμου στο Ιράκ και Αφγανιστάν με το αμύθητο κόστος των 5 τρις $ ίσως και πολύ παραπάνω και απο που αντληθηκε.
Γιατί εγώ υποψιάζομαι ότι ένα κράτος αντλεί χρήμα από την φορολογία και από μια σφύζουσα αγορά, έστω και με δανεικά, αντλεί περισσότερο χρήμα, και εδώ κολλάει η παγκοσμοιοποιηση που εφευρέθηκε πριν φυσικά για να μοιράσει το κόστος των καουμπόηδων με τα περίφημα τοξικά σε όλους εμάς τα φιλαράκια.
Εμείς δυστυχώς έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει, ακόμα....
Όσο για το κίνημα της νεολαίας συμφωνώ απόλυτα με τον κακό λύκο.

marianaonice είπε...

Μοναχικέ μου Λύκε
Πολύ θα ήθελα κι εγώ σαν το Τζονάκο να σε "παρηγορήσω" ότι δεν τέλειωσαν όλα και ότι κάπου θα φανεί μια αχτίδα ελπίδας...αλλά μάλλον κι εγώ θα παραγγείλω από το @φίλο μας να μου βρει κι εμένα κανά κιλό!
Ξέμεινα εντελώς! Κι όλα αυτά που επισημαίνεις τα έχω παρατηρήσει και πολύ μ' ανησυχούν κι εμένα!
Φοβάμαι ότι υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο που με το νέο έτος θα αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας και έτσι όπως θα είμαστε και ναρκωμένοι από το πολύ φαγοπότι και ύπνο θα την πάθουμε σαν τις μωρές παρθένες!!
Τι να πω!
Παρ' όλα αυτά ας ευχηθούμε:
Καλή Πρωτοχρονιά!!

monahikoslikos είπε...

@Alex:
Το να ψάχνεις φίλε αισιόδοξους σήμερα είναι σαν να ψάχνεις ψύλους στ΄ άχυρα γιατί βελόνα στ΄ άχυρα μπορείς να βρεις, όπως και δω μέσα βρέθηκε ο Τζονάκος αισιόδοξος με πολλές επιφυλάξεις αλλά κατά βάση αισιόδοξος.
Για τις απορίες σου, που βρέθηκαν τα κονδύλια για τους βρόμικους πολέμους μην ψάχνεις απαντήσεις γιατί τα λεφτά είναι πολλά και μπουκώνουν πολλά στόματα...
Όσο για την ικανότητα της κυβέρνησης παρακαλώ τα παράπονά σου σε όσους την ψήφισαν
Καλή πρωτοχρονιά σου εύχομαι


@marianaonice:
Μαριάννα μου καλημέρα,
Φαίνεται πως ο Τζονάκος θα μείνει ταλικά μια αισχρά μειοψηφία για να επιβεβαιώνει το γενικό κανόνα και για να κρατά μια χαραμάδα ανοιχτή στο σκοτάδι που μας περιβάλει...
Ότι υπάρχει σχέδιο εν εξελίξει είμαι απόλυτα πεπεισμένος και με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες της γενικής χαλάρωσης με πείθουν περισσότερο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά τις γιορτές...
Δεν με τρομάζει τόσο η αποσταθεροποίηση και η ενδεχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης που βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τις αρπαχτές αποδείχτηκε τελείως ανίκανη και κατώτερη των περιστάσεων και παρακολουθεί αμήχανη τα τεκταινόμενα και σε βάρος της όσο με τρομάζει ότι αυτά τα σχέδια εξελίσονται στην πλάτη της νεολαίας.
Θα σου ευχηθώ κι εγώ καλή πρωτοχρονιά αφού ευτυχώς το 2009 ούτε βίζα ούτε και άδεια της κυβέρνησης χρειάζεται για να έρθει.
Θα ρθει με τον τσαμπουκά του κι ας το καλωσορήσουμε...

iLiAs είπε...

Την καλησπέρα μου Λύκε!

Τσούγδω είπε...

Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, τα παιδιά δεν ξέρουν να περιφρουρούν, δε μπορούν να φανταστούν στο ελάχιστο τι παίζεται και δε μπορούν να προστατευτούν. Μέσα στον ενθουσιασμό τους λειτουργούν ως αγέλη και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα ίδια.

Θα σου πω λύκε μου το εξής. Προχθές ήμουν στο τρένο και φοβόμουν ότι θα με πυροβολήσουν ανά πάσα στιγμή, με αυτή την ψυχολογία κυκλοφορώ πλέον. Και πιστεύω πως αν συνεχιστούν οι τυχαίοι πυροβολισμοί, το 2009 οι Έλληνες θα κυκλοφορούν στο δρόμο με το φόβο της σφαίρας...

Να σου ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου από εδώ:
Καλή χρονιά!

monahikoslikos είπε...

Καλημέρα @tsougdw Με όσα συμβαίνουν γύρω μας το βρίσκω φυσιολογικό να αισθανεσαι φόβο αν και δεν πρέπει...
Μην ξεχνάς άλλωστε αυτό που έλεγε η Γώγου: "Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;"
Καλή χρονιά

ikor είπε...

Εκρηκτικό το μίγμα. Που σε ωθεί να πάρεις θέση υπέρ κάποιου ακραίου.

Πειράζει που οι περισσότεροι δεν είμαστε ούτε με τα ΜΑΤ, ούτε με τους κουκουλοφόρους;;

Καλή χρονιά!

monahikoslikos είπε...

@ikor:
Και ορθώς είμαστε απέναντι καθώς πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι και των 2 "αντιμαχόμενων πλευρών" από το ίδιο καζάνι σιτίζονται.
Καλή (όσο μπορεί) Χρονιά και για σένα.