Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Παίζει με τη φωτιά ο Καραμανλής

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παίζουν με τη φωτιά και φλερτάρουν με την εκτροπή επιδιώκοντας και τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου.
Το αποψινό διάγγελμα του κ. Καραμανλή δείχνει ότι είμαστε στο παραπέντε της συνταγματικής εκτροπής με την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος για το δικαίωμα του συνέρχεσθε.
Ως προνουντσιαμέντο θεωρώ την πρόσκληση του πρωθυπουργού στις κορυφαίες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να ματαιώσουν οικειοθελώς τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο στα πλαίσια της γενικής απεργίας.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέρριψαν, ως όφειλαν να πράξουν, την ιταμή πρόσκληση ενός ανίκανου πρωθυπουργού να κυβερνήσει και που για να συγκαλύψει την ανικανότητά του επιδιώκει κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι: «Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο «γιατί». Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές» δεν φαίνεται να συνετίζει τον πρωθυπουργό που με το αποψινό διάγγελμα δείχνει έτοιμος αντί πειστικών απαντήσεων να προχωρήσει σε εκτροπή.

Άρθρο 11

«1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.»


.

12 σχόλια:

αντωνης είπε...

Πανε καλα στα "μυαλα" τους;

Εχουν καταντησει παρα πολυ επικινδυνοι πλεον.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης: Τα λέω από χθες, όταν έμαθα ότι έχει τεθεί σε επιφυλακή ο Στρατός και μπορεί σε πρώτη φάση να σκέπτονται την αναστολή του άρθρου 11 αλλά μην έχεις αυταπάτες ότι δεν θα διστάσουν, αν τους χρειαστεί, να εφαρμόσουν και το άρθρο 48.

αντωνης είπε...

Ας δουμε και τι λεει το

ΑΡΘΡΟ 48

1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Βουλή, με απόφαση της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Επικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Βουλής.

Με την απόφαση της Βουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.

2. Σε περίπτωση απουσίας της Βουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το διάταγμα υποβάλλεται από την Κυβέρνηση στη Βουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η Βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.

3. Η διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Βουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί.

4. Τα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Βουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.

5. Αφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Βουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.

6. Οι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Βουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.

7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Βουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.

pentanostimi είπε...

τι ειπωθηκε πισω απο τις κλειστες πόρτες;΄το αποψινο ''διαγγελμα''ηταν σουπα και ποια πολιτικη δυναμη θα τον στηριξει φανερα η κρυφα;΄΄΄΄

monahikoslikos είπε...

@αντώνης: Καταλαβαίνεις νομίζω γιατί η πρεμούρα των σημερινών συναντήσεων;
Επί του παρόντος δεν φαίνεται να του βγήκε το 48 και γι αυτό προσανατολίζεται στο 11.
Η μόνη ορθή λύση που έχει είναι να πάρει τη Νατάσα και τα δίδυμα και να μας αφήσει ήσυχους.
Αλλά αυτός έχει μουλαρώσει για τα καλά

@pentanostimi: Σιγά που θα μας πούνε τι είπανε στο μεταξύ τους.
Αλλά χωρίς κάποια πρόταση πως να του δώσουν -και να το θέλουν- λευκή επιταγή;

agrampelli είπε...

Πραγματικά με την φωτιά παίζει!Και δεν δείχνει να το καταλαβαίνει!

monahikoslikos είπε...

@agrampelli: Το καλό είναι ότι Θα καεί αλλά υπάρχει και το κακό ότι πριν καεί θα κάψει εμάς.
Καλησπέρα

Τσούγδω είπε...

Για να δούμε τι θα δούμε αύριο λύκε μου...
Πιστεύω πως θα γίνει μία μεγαλειώδης πορεία και ελπίζω οι γνωστοί άγνωστοι να κουραστούνε...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αγνοείτε το σύνολο των λόγων που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε. Οι λόγοι αυτοί προϋπήρχαν του Καραμανλή. Ο Καραμανλής απέτυχε να τους μειώσει αλλά με τις βλακείες που έκανε τους φούσκωσε. Αυτή είναι η ευθύνη του. Η αποτυχία του να βάλει τάξη στη μετά Σημίτη εποχή. Εν μέρει φούσκωσαν και τεχνητά. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Καραμανλής υπεύθυνος. Τώρα εδώ που φτάσαμε ο θεός βοηθός.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Μόνο μια μαζική συγκέντρωση που θα πλημυρίσει την Αθήνα μπορεί να βάλει φραγμό σε σχέδια ανωμαλίας από όποια πλευρά κι αν εκπορεύονται.

@ανώνυμος: Ο Καραμανλής είναι κοντά 5 χρόνια πρωθυπουργός και δεν μπορεί πλέον να αναζητεί άλλοθι σε λάθη των προηγούμενων.

marianaonice είπε...

Συμφωνώ με την Τσούγδω!
Μία μαζική συγκέντρωση θα τους δώσει το μήνυμα!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: κοντός ψαλμός...