Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Tα δίνουν όλα για να ξελασπώσουν

Όσο στενεύει ο κλοιός και οι αποκαλύψεις …αποκαλύπτουν ότι όλοι ήταν στο κόλπο με τα δομημένα ομόλογα και τις μίζες τόσο χάνεται η ψυχραιμία και αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Είχαμε επισημάνει στις 16 Μαϊου ότι το σκάνδαλο είναι ΔΟΜΗΜΕΝΟ, με αρχηγό, υπαρχηγούς, εκτελεστές και κλεπταποδόχους.
Και τώρα ο αρχηγός δίνει τα ρέστα του αρκεί να γλυτώσει.
Και δεν λέω μόνο για τους τόκους, τα 3 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει από τον προϋπολογισμό ο Αλογοσκούφης να τα δώσει στα ταμεία ώστε να φαίνεται ότι επέστρεψαν τα λεφτά στα Ταμεία, λέω για τα λεφτά που θα δώσει στους δικαστές για να τον ξελασπώσουν.
Ο κ. Αλογοσκούφης που στις 15 Μαρτίου δήλωνε ότι: «Σέβομαι και τη δουλειά των Δικαστικών και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά καμία κοινωνική τάξη ή επαγγελματική τάξη δεν μπορεί από μόνη της -καθορίζοντας μισθούς και μάλιστα αναδρομικά- να επιβαρύνει τους υπόλοιπους φορολογουμένους» και μάλιστα για να εκθέσει τους δικαστές έλεγε ότι θα χρειαστεί να βάλει δικαστόσημο για να βρει τα λεφτά τώρα μαλάκωσε.
Δεν είναι ώρα να κάνει το δύσκολο με τους δικαστές καθώς την Παρασκευή ολοκληρώνεται η δικαστική έρευνα για τα αμαρτωλά ομόλογα και έρχεται η ώρα των διώξεων ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα μιλήσει και ο Ζορμπάς που ψάχνει τις βαλίτσες με τις μίζες.
Ενόψει λοιπόν της κρίσης της δικαιοσύνης ο υπουργός διαμηνύει ότι οι αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστές θα είναι 80% στους βασικούς μισθούς κι αν συνυπολογιστούν και τα επιδόματα οι αυξήσεις των τελικών αποδοχών θα φθάσουν το 45% ενώ οι δικαστές θα πάρουν και τα αναδρομικά των αυξήσεων, μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
Η απόφαση για τις αυξήσεις των δικαστικών αναμένεται από ώρα σε ώρα και ήδη έχει διαρρεύσει σε μερίδα του τύπου.
Τι ελπίζει ο υπουργός; Στο ότι η Θέμιδα είναι που είναι τυφλή αν είναι και χορτάτη μπορεί να στραβωθεί και να μη δει πολιτικές ευθύνες και να περιοριστεί σε διώξεις δευτεροκλασάτων, στους "άσχετους" διοικητές των ταμείων, τους ιθύνοντες της Ακρόπολης κλπ όπως από την αρχή επιδιώκει η κυβέρνηση.
Η σπουδή του κ. Αλογοσκούφη να κλείσει το θέμα των αυξήσεων των δικαστικών δείχνει λένε ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του καθώς φοβάται ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν με μορφή χιονοστιβάδας και θα αγγίξουν και τον ίδιο.
Έλλειψη ψυχραιμίας άλλωστε αποκαλύπτει και ο χαρακτηρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ως κανακάρη του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.
Και το λέει αυτό ποιος; Ο κ. Αλογοσκούφης, ο κανακάρης της λέσχης Bilderberg, (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ήταν φέτος καλεσμένος) δηλαδή είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Συνάδελφοί του υπουργοί όπως οι κύριοι Σουφλιάς και Αβραμόπουλος παίρνουν αποστάσεις από τις εξαλλοσύνες του κ. Αλογοσκούφη όχι γιατί ξαφνικά αγάπησαν το Γιωργάκη αλλά γιατί βλέπουν τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων να έρχεται και διαισθάνονται τη συνέχεια.
Μετά το άδειασμα της JP Morgan από τον Παπαμαρκάκη που υποχρέωσε την αμερικάνικη τράπεζα να παραδεχτεί ότι ήταν μαϊμού η επιστολή προς το υπουργείο ότι ο Παπαμαρκάκης θα ήταν ο τελικός επενδυτής του αμαρτωλού ομολόγου πάνω στην οποία τόσα επένδυσαν Δούκας κι Αλογοσκούφης χθες ήταν η σειρά της γερμανικής τράπεζας HVB να αδειάσει τον Γιώργο Παπαπαρκάκη.
Τι είχε πει ο κ. Παπαμαρκάκης: Η JP Morgan ήξερε από την αρχή ότι δεν ήμουν εγώ ο τελικός επενδυτής για το αμαρτωλό ομόλογο όπως διαβεβαίωνε το υπουργείο Οικονομικών με επιστολή-σωσίβιο για τους κύριους υπεύθυνους της λεηλασίας των ταμείων που δεν είναι παρά το οικονομικό επιτελείο στο σύνολό του.
Χθες στέλεχος της γερμανικής τράπεζας HVB, καρφώνει τον Γιώργο Παπαμαρκάκη, της North Asset, ότι ήξερε από τον Οκτώβριο δηλαδή 4 μήνες πριν την έκδοση του αμαρτωλού ομολόγου ότι τελικός αποδέκτης θα ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της γαλάζιας χρηματιστηριακής Ακρόπολις.
Χθες όμως είχαμε κι άλλες αποκαλύψεις καθώς ο εκπρόσωπος της JP Morgan αποκάλυψε στην επιτροπή της Βουλής ότι και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Γ. Κουρής, γνώριζε από τον Οκτώβρη για το ομόλογο και μιλούσε με την αμερικανική τράπεζα.
Ο κ. Κουρής που σε συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες στο Νίκο Χατζηνικολάου είχε διαβεβαιώσει ότι άκουσε πρώτη φορά για το ομόλογο στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν γνωρίζει πως το ήξερε η Ακρόπολις από τον Οκτώβριο χθες βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κ. Χατζηνικολάου σπαρταρούσε σαν το ψάρι στο αγκίστρι κι από τον πανικό του έλεγε ότι δεν ξέρουν καλά αγγλικά οι βουλευτές και ο επίσημος διερμηνέας και δεν κατάλαβαν τι είπε ο αμερικάνος της Morgan.
Κι αν ήξερε ο Κουρής δύσκολα θα πείσουν οι κύριοι Δούκας και Αλογοσκούφης ότι εκείνοι δεν ήξεραν...
Ο ένας μετά τον άλλο δηλαδή αποκαλύπτουν ότι το σκάνδαλο της λεηλασίας μεθοδεύτηκε με επιμέλεια και λεπτομέρειες για τουλάχιστον 4 μήνες, στη διάρκεια των οποίων στήθηκαν offshore για το μοίρασμα της μίζας.
Ήταν όλοι τους στο κόλπο, αλληλοκαρφώνονται και κανείς δεν θα καταφέρει να βρεθεί υπεράνω.
Και αν οι δικαστές δεν στραβωθούν από τις αυξήσεις που θα πάρουν και τα αναδρομικά, όπως ελπίζουμε, τότε θα μάθουμε και ποιος πήρε πόσα από τις μίζες. Και δεν λέω μόνο για τις ήδη γνωστές βαλίτσες αλλά και για τις άλλες τις κρυφές, τις βαλίτσες φιλέτα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλε τη αμεροληπτος πασοκος εισθε
εσεις οχο μονο δικασατε αλλα τους βαλατε και μεσα σαν τους... αθωους κλεπτες του Παντειου Πανεπιστιμιου .υπομονη σε οκτω χρονια καλα να ειμαστε θα ξαναρθει το καλο πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλογοσκούφης, πηγε στην λεσχη η διαματοπουλου που ηταν
ο Γιωργακης ποσε φορες εχει παει

nikos.lagadinos είπε...

Ο "ανώνυμο" είναι αγράμματος και καλά θα κάνει να μάθει μερικά κολλυβογράμματα για να μπορεί να συνδιαλέγεται. Καά τ' άλλα, ισχύει η παροιμία και γι' αυτόν και για τους διάφορους αλογοσκούφηδες: "Ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια"! Δηλαδή, άλλα τους ρωτάνε κι άλλα απαντούν. Ο αλογοθκούφηθ... για τα αμαρτωλά ομόλογα θα μας δώσει εξηγήσεις καμιά φορά;

monahikoslikos είπε...

Δεν είναι μόνο αγράμματοι οι ανώνυμοι Νίκο. Είναι που τρέμουν και τα χέρια τους καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας.
Και επί της ουσίας περί Διαμαντοπούλου, Γιώργου και bilderberg ανώνυμε, αυτό ακριβώς εννοώ με το "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα", το κατάλαβες τώρα.

Ανώνυμος είπε...

.ΝΙΚΟ ΜΟΥ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ..
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ,ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΗΤΟΥ ,ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕ .

ΕΔΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .

monahikoslikos είπε...

Δηλαδή ανώνυμε θες να πεις ότι είσαστε ίδιοι και όμοιοι με τους προηγούμενους.
Αν είναι έτσι να το δεχτώ αλλά όπως λέει και ο λαός "όμοιος τον τον όμοιο του κι η κοπριά στα λάχανα"
Εντάξει τώρα; Κατάλαβες;