Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Όταν κάποιος πιάνεται στα πράσα να κλέβει, επιστρέφει τα κλοπιμαία ελπίζοντας το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αδίκημα δεν διεπράχθη.
Η κομπίνα με τα δομημένα ομόλογα αποτελεί σκαστό σκάνδαλο κι αν μετρήσουμε πόσες φορές οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν κολοτούμπες γίνεται φανερό ότι κάποιοι (και δεν εννοώ κατ΄ ανάγκη μόνο τον Τσιτουρίδη) ήταν από την αρχή χωμένοι μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο.
Και μάλιστα το σκάνδαλο είναι κι αυτό ΔΟΜΗΜΕΝΟ, με αρχηγό, υπαρχηγούς, εκτελεστές και κλεπταποδόχους.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις διαπιστώνουμε ότι ο αρχηγός δεν διστάζει να δείχνει προς το μέρος των υπαρχηγών όταν στριμώχνεται, έστω κι αν επισήμως τους καλύπτει με την εμπιστοσύνη του (αλλοίμονο!).
Όλη βέβαια η προσπάθεια κατατείνει να φορτωθεί η ευθύνη στους κλεπταποδόχους μέρους των κλοπιμαίων (τους προέδρους των ταμείων) ενώ κάποιοι από τους συνενόχους κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού (ή μήπως πανικού) προτείνοντας να ξαναπάρουν πίσω τα σάπια ομόλογα.
Όχι βέβαια για να τα κρατήσουν οι ίδιοι αλλά να του πουλήσουν σε άλλους επενδυτές (έτσι λένε) ελπίζοντας έτσι να απομακρύνουν τις ευθύνες από το βασικό υπεύθυνο το Γιώργο Αλογοσκούφη και τον υπασπιστή του τον Πέτρο το Δούκα που θα βγουν μετά να πούνε: «ορίστε αν ήταν σάπια τα ομόλογα θα τα έπαιρναν άλλοι επενδυτές;».
Η Morgan είχε τουλάχιστον την παρρησία να πει ότι δέχεται να ξαναπάρει το σαπάκι ομόλογο αν βέβαια δεχτούν να το ξαναπάρουν πίσω και όλοι οι άλλοι με τελευταίο το υπουργείο Οικονομικών.
Άλλο τώρα που μπλέξανε οι βαλίτσες με τις μίζες και η επιχείρηση συγκάλυψης πάγωσε.
Οι άλλες τράπεζες η marfin και η proton που ζητούν να αγοράσουν τα σαπάκια που πούλησαν στο ΤΣΠΕΑΘ και το ΤΑΕΞΥ μπορούν να μας πουν αν υπάρχει ανάλογη συμφωνία για να επιστρέψουν τα ομόλογα στη συνέχεια στον εκδότη τους το ελληνικό κράτος;
Μήπως δηλαδή είναι τσάμπα μάγκες;
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να επιστρέψουν τα λεφτά στα ταμεία ενώ τις μίζες αντί για τα ταμεία να τις πληρώσει ο προϋπολογισμός δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.
Το θέμα είναι να επιστρέψουν και τις μίζες οι μιζαδόροι.
Όλοι οι μιζαδόροι και όχι μόνο οι κλεπταποδόχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: