Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Γλύφει εκεί που έφτυνε ο Αλογοσκούφης

Έχει ο καιρός γυρίσματα ή εκεί που έφτυνε ως αντιπολίτευση γλύφει τώρα ως υπουργός.
Τι από τα 2 να σκεφτούμε;
Όταν το 2002 αποκαλύφτηκε από τον τότε υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, το σκάνδαλο στην ETBA Finance ο Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωνε: «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε με το μεγάλο σκάνδαλο στην κρατική ΕΤΒΑ δείχνει τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζονται την περιουσία του Δημοσίου τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
Τώρα που η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη υπουργός δεν είναι ο Χριστοδουλάκης αλλά ο Αλογοσκούφης και ως υπουργός έχει την πολιτική ευθύνη για το Γενικό Λογιστήριο που εκτός από εκτροφείο σκανδάλων ειδικεύεται και σε έκδοση συγχωροχαρτιών.
Με 1 τέτοιο συγχωροχάρτι που λέει ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την απάτη και έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου η δικηγόρος του δημοσίου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή πασχίζει να σπάσει το κακούργημα και να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για πλημμέλημα.
Ούτε συνήγορος υπεράσπισης δηλαδή να ήταν η εκλεκτή του Αλογοσκούφη.
Για το πόσο κόστισε ο απάτη να θυμίσουμε μόνο ότι η πώληση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς έγινε με τίμημα 10 δις δραχμές χαμηλότερο του αρχικά συμφωνηθέντος ακριβώς λόγω της αποκαλυφθείσης απάτης ενώ στη συνέχεια το δημόσιο πλήρωσε και άλλα 6 δις δραχμές για να καλυφθεί η ζημιά.
Σύνολο δηλαδή ζημιάς 16 δις δραχμές ή 47 εκατ. ευρώ.
Αυτό όμως είναι αστική διαφορά δεν είναι ποινικό απαντά η εκλεκτή του Αλογοσκούφη συνήγορος πολιτικής αγωγής.
Συνέχεια την Παρασκευή που θα κατατεθεί το συγχωροχάρτι στο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: