Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 10 Μαϊου η παρακάτω άποψη που διατυπώνει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σωτηράκος και την οποία προσυπογράφω.


"Τη διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των μισθωτών και αργότερα και των συνταξιούχων με τις δηλώσεις απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που υποβάλλουν οι εργοδότες αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για να βρει ποιοι δεν δήλωσαν τα έσοδα που έχουν από δεύτερη δουλειά.

Ηδη από τη διασταύρωση των περσινών δηλώσεων που έγινε δοκιμαστικά εντοπίστηκαν περίπου 83.000 μισθωτοί να έχουν αποκρύψει εισοδήματα από δεύτερη δουλειά ή να τα δήλωσαν «ψαλιδισμένα».

Να γιατί πέφτει έξω ο προϋπολογισμός, αναφώνησε ο επί της Οικονομίας αρμόδιος υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης και αποφάσισε να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μια κι έξω, ξετρυπώνοντας και τον τελευταίο φοροφυγά μισθωτό από το...κότερο ή τη...βίλα που κρύβεται.

Η απόφαση για γενικευμένους φέτος ελέγχους δεν είναι παράνομη, αφού δουλειά του εκάστοτε επί της Οικονομίας υπουργού είναι το κυνήγι της φοροδιαφυγής και φοροδιαφυγή είναι και η απόκρυψη έστω και ενός ευρώ ανεξάρτητα από την ιδιότητα αυτού που το αποκρύπτει.

Είναι όμως μια ανήθικη απόφαση όταν οι μεγαλοσχήμονες και επώνυμοι φοροφυγάδες με τα κότερα και τις βίλες παραμένουν στο απυρόβλητο και το κράτος ξεσπά στους συνήθεις υπόπτους που έχει φακελωμένους και είναι εύκολα ελέγξιμοι.

Και θα συνεχίσει να είναι ανήθικη η απόφαση μέχρις ότου το κράτος βρει τον τρόπο να ελέγξει και του υπόλοιπους φορολογούμενους με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους μισθωτούς.

Και θα συνεχίσει να είναι ανήθικη μέχρις ότου «κλείσει» η βιομηχανία των νυχτερινών τροπολογιών στη Βουλή για τη συγκάλυψη τετελεσμένης φοροδιαφυγής επωνύμων ή τη διευκόλυνση ημετέρων και κομματικών φίλων να φοροδιαφεύγουν ατιμώρητοι.

Και μέχρι τότε ελπίζουμε να πρυτανεύσουν ορθότερες απόψεις, εκτός αν πιστεύει ο υπουργός ότι για το δημοσιονομικό πρόβλημα ευθύνεται ο μεροκαματιάρης που κρύβει τα μερεμέτια που κάνει τα απογεύματα για να τα φέρει βόλτα.

Αν είναι έτσι, εντάξει, στην πυρά ο ένοχος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: