Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

ΗΠΑ και 17Ν

Δύο μέρες πριν την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης του πενταμελούς εφετείου για τη 17Ν δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, με σαφείς υποδείξεις προς τους δικαστές για επιβολή εξοντωτικών ποινών ανεξάρτητα από τα στοιχεία της ακροαματικής διαδικασίας και προς τις αρχές ασφαλείας να συνεχίσουν το κυνήγι μαγισσών με τα ασύλληπτα μέλη της 17Ν.
Μετά την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στην εξέλιξη της δίκης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, για τη δημοκρατία στη χώρα, η απόφαση του δικαστηρίου για το Γιάννη Σερίφη που ξαναδικάζεται επειδή αυτό ζήτησαν οι υπερατλαντικοί νταβατζήδες με ανάλογη παρέμβασή τους μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης.
Η απαλλαγή του Γιάννη Σερίφη για τον οποίο κανένα στοιχείο δεν κατατέθηκε είτε στο πρώτο δικαστήριο είτε στο Εφετείο, λόγω παραγραφής όπως έχει προτείνει η εισαγγελέας, όπως και η καταδίκη του Γιωτόπουλου για ηθική αυτουργία σε όλες τις ενέργειες της 17Ν θα αποτελέσει δεινό πλήγμα για τη Δικαιοσύνη της χώρας ενώ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου εκθέτοντας τους 2 αγωνιστές στις εκδικητικές διαθέσεις των Αμερικανών.
Για τη νέα αμερικανική παρέμβαση αντιγράφω από τη σημερινή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»…. [[Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η αναφορά πως «η έρευνα για τη "17 Νοέμβρη" συνεχίστηκε παρά τη σύλληψη, δίκη και καταδίκη αυτού που έχει θεωρηθεί ως "κύριος κορμός" της τρομοκρατικής ομάδας 17Ν».

Η σχετική αναφορά είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη από παρεμφερή περσινή αναφορά για το 2005, στην οποία τονιζόταν πως «ανώτατοι αξιωματικοί των ελληνικών αρχών ασφαλείας υποστήριζαν πως βρίσκεται υπό εξέλιξη περαιτέρω έρευνα για υπόπτους και αποδείξεις για τη 17Ν, και πως η υπόθεση δεν θεωρείται κλειστή».

«Παραφυάδες»

«Ελπίζουμε ότι έχει κλείσει» ήταν η «βιαστική» απάντηση του Φρανκ Ουρμπαντσικ, αρμόδιου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ενημέρωσε για την έκθεση, σχετικά με το αν θεωρείται ότι η 17Ν είναι ακόμη εν ενεργεία, αλλά πήρε πίσω την απάντηση αυτή και είπε πως θα συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία χθες απάντησε πως «φαίνεται ότι παραφυάδες της 17Ν είναι ακόμη εν ενεργεία».

Τώρα, σε ό,τι αφορά την «αποχρώσα δυσαρέσκεια» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη δικαστική πλευρά των υποθέσεων στην Ελλάδα, αυτή παρουσιάζεται έντεχνα δομημένη μέσα από τις «διαπιστώσεις των εξελίξεων, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της χρονιάς».

«Τον Ιούλιο, ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν Νίκος Παπαναστασίου αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας», αναφέρεται. «...Καταδικασμένος σε 8 χρόνια φυλάκισης το 2003, για τη σύσταση και συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα 17Ν».

Και προστίθεται εμφαντικά πως «ο Παπαναστασίου είναι ο τρίτος καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν που αποφυλακίζεται για λόγους υγείας», ενώ σημειώνεται πως «είχαν προηγηθεί το 2005 οι Κωνσταντίνος Τέλλιος και Παύλος Σερίφης».

Εν συνεχεία τονίζεται πως στις 12 Απριλίου «αθωώθηκε ομόφωνα ο Κωνσταντίνος Αβραμίδης, ένα, επί τη βάσει δικής του ομολογίας, μέλος αναρχικών οργανώσεων που συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της 17Ν το 2003, ελλείψει αποδείξεων».

Αρκετά «επεξηγηματικές» είναι οι παρατηρήσεις για την υπό εξέλιξη διαδικασία του Εφετείου για τη δίκη της 17Ν, με αναφορές όπως «η διαδικασία του Εφετείου διήρκεσε κατά πολύ περισσότερο από την αρχική δίκη, εν μέρει λόγω της τακτικής της υπεράσπισης και των αποφάσεων του δικαστηρίου να επιτρέψει στους κατηγορουμένους μεγάλη χρονική ευχέρεια για να κάνουν δηλώσεις και να διακόπτουν τους μάρτυρες».

Επισημαίνεται, δε, πως η υπερασπιστική στρατηγική στην «κατ' ουσίαν νέα δίκη» των κατηγορουμένων ήταν η «απόρριψη των ομολογιών τους... επί τη βάσει ισχυρισμών περί παράνομων μεθόδων ανάκρισης»]].

Δεν υπάρχουν σχόλια: