Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ 17Ν

Μέσα σε εκκωφαντική σιωπή έπεσε πριν λίγες ώρες η αυλαία της κατ΄ έφεση δίκης της 17Ν.
Ούτε παράθυρα στις τηλεοράσεις, ούτε μηχανοκίνητες ή πεζοπόρες διαδηλώσεις υποστήριξης όπως το καλοκαίρι του 2002 και στη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης.
Από το μεσημέρι οι καταδικασθέντες έχουν αποσυρθεί στα κελιά τους για να μετρήσουν τις ατέλειωτες μέρες της ποινής τους.
Για 2, το Θωμά Σερίφη και το Σωτ. Κονδύλη η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει σύντομα ενώ ο Κώστας Καρατσώλης θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον 1,5 χρόνο μέχρι να περάσει την πόρτα της φυλακής προς την ελευθερία.
Μένουν οι υπόλοιποι, οι ισοβίτες και οι άλλοι με τις πολυετείς καθείρξεις.
Κάποιοι επέμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή στην αθωότητά τους, άλλοι στην περιορισμένη συμμετοχή τους και κάποιοι πόνταραν στη συνεργασία τους με την αντιτρομοκρατική για να ξελασπώσουν.
Η δικαστική απόφαση αυθαίρετη από την πρώτη ως την τελευταία της λέξη, όπως και πρωτόδικη απόφαση, δεν βοηθά να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τη συμμετοχή ή την έκταση της συμμετοχής ενός εκάστου στην οργάνωση και το μέγεθος της ενοχής τους.
Χωρίς κανένα σκεπτικό το δικαστήριο περιορίστηκε να απαγγείλει ενοχές και ποινές γεγονός που εξώθησε το συνήγορο υπεράσπισης 2 κατηγορουμένων Ιπποκράτη Μυλωνά να μιλήσει για παρωδία δικαιοσύνης.
Πάντως, έχοντας παρακολουθήσει από τα άτυπα πρακτικά τόσο την πρωτοβάθμια δίκη όσο και τη δίκη στο Εφετείο, αυτό που αβίαστα μπορώ να καταθέσω είναι ότι με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ένα ορκωτό δικαστήριο θα δυσκολεύονταν να καταδικάσει ακόμα και τον Κουφοντίνα που μόνος του παρουσιάστηκε και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την 27χρονη δράση της οργάνωσης.
Κι αυτό όχι γιατί κάποια ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης θα απειλούσαν τους ενόρκους αλλά γιατί τα πειστήρια ενοχής ήταν από ανύπαρκτα έως …απαλλαχτικά για κάποιους.
Ίσως γι αυτό ψηφίστηκε ο ειδικός αντιτρομοκρατικός νόμος που εξαιρούσε τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους από το φυσικό τους δικαστή, το ορκωτό δικαστήριο και ίσως γι αυτό δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι συγκρότησαν την οργάνωση και πως για 27 χρόνια λειτουργούσε ανενόχλητη.
Γιατί ασφαλώς η εικόνα που έδωσαν οι καταδικασθέντες δεν πείθει κανέναν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν περισσότερο από μήνα χωρίς να συλληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: