Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Αν ο Αδάμ είχε γυναίκα τη Μαρίκα ή η καταλυτική επίδραση των ντολμάδων εις τον ρουν της ιστορίας.

Ο ρόλος των γυναικών στην ιστορική εξέλιξη έχει επαρκώς διερευνηθεί και ό,τι άλλο ειπωθεί θα είναι πλεονασμός.
Και ο καθοριστικός ρόλος της γυναικός δεν ανατρέπεται εκ του γεγονότος ότι στη διαδρομή της ιστορίας ο ανήρ είναι σχεδόν αποκλειστικά ο πρωταγωνιστής.
Άλλωστε, όπως έχει καταγραφεί διεθνώς, πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται πάντα μία γυναίκα, κι αυτό επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Το ότι και πίσω από κάθε αποτυχημένο άντρα τις περισσότερες φορές μια γυναίκα βρίσκεται (σερσέ λα φαμ που λένε) δεν θα μας κάνει να αλλάξουμε απόψεις για τη γυναίκα.
Και για τους δύσπιστους να θυμίσουμε ότι ο άνδρας Αδάμ έχασε τα αυγά και τα καλάθια του Παραδείσου επειδή έφαγε το μήλο που του πρόσφερε η κακούργα η Εύα που τα είχε φτιάξει, η ξετσίπωτη, με το φίδι και ήθελε να ρίξει τον Αδάμ στη δυσμένεια του Θεού.
Κι αυτό είναι το θέμα σήμερα.
Ποια θα ήταν η εξέλιξη του ανθρώπου αν στη θέση της Εύας ήταν, ας πούμε, η Μαρίκα και αντί για μήλο του πρόσφερε ντολμαδάκια και ξηροτήγανα από αυτά που ως και τον πλανητάρχη Μπούς (μπαμπά) έχουν ξετρελάνει.
Το πιθανότερο είναι ότι ο άνθρωπος θα εξακολουθούσε να κατοικεί στον Παράδεισο και δεν θα βολόδερνε μια ζωή στους δρόμους με την προσδοκία ότι πεθαίνοντας θα δει τα πάτρια εδάφη του Παραδείσου, όπως του λένε, με το αζημίωτο, οι παπάδες κάθε θρησκείας και δόγματος.
Και για όσους αμφισβητούν τις μαγικές ιδιότητες των …ντολμαδακίων θα υπενθυμίσουμε την καταλυτική επίδραση που είχαν τα ντολμαδάκια της κυρίας Μαρίκας για τη σύμπραξη Δεξιάς και Αριστεράς, πριν από 18 ακριβώς χρόνια (χρόνια πολλά Αλέκα) για το σχηματισμό Κυβέρνησης την ταραγμένη εκείνη περίοδο που πέρασε στην ιστορία ως «βρόμικο ΄89».

2 σχόλια:

Sting είπε...

Μοναχικέ, ξέχασες την τσικουδιά!
Λένε ότι , όταν ο Φλωράκης έβαλε την υπογραφή του στο χαρτί της συμφωνίας, αντ' αυτού αρχικά υπέγραψε σε μία ...χαρτοπετσέτα!

monahikoslikos είπε...

Υπέγραψε ο Φλωράκης γιατί ήταν μπουκωμένος ο Λεωνίδας.