Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Προκλητική η ΕΡΤ

Το παρακάτω κείμενο έλαβα πριν λίγο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Το δημοσιεύω με την επισήμανση ότι μεμονωμένες αντιδράσεις δεν έχουν νόημα και αποτέλεσμα. Αν όμως συντονιστούμε μπορούμε να αμυνθούμε στη ανοησία των καρεκλοκένταυρων που βάζουν στο στόχαστρο την τσέπη μας.

"H διοικηση της Ελληνικης Ραδιοφωνιας Τηλεορασης, ανακοινωσε με περηφανια την συμφωνια της με τις 2 κατα τεκμηριο κορυφαιες Ελληνικες ποδοσφαιρικες ομαδες, τον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο, για την εξασφαλιση των τηλεοπτικων τους δικαιωματων. Ο Ολυμπιακος συμφωνησε στα 14,5 εκατομμυρια Ευρω για την περιοδο 2006-2008, ενω ο Παναθηναικος (συμφωνα με δημοσιογραφικες πηγες) στα 16 εκατομμυρια Ευρω για το διαστημα 2007-2010. Η ειδηση μαλιστα επικοινωνηθηκε απο τους κρατικους τηλεοπτικους & ραδιοφωνικους σταθμους ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ & απαρχη μιας νεας εποχης για το αθλητικο τμημα της.

Τι σημαινει αυτο για σενα αγαπητε Ελληνα πολιτη, ποδοσφαιροφιλε η μη?

Σημαινει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ οτι καλεισαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30,5 εκατομμυρια Ευρω (και κατι ψιλα), ητοι 10,4 δις δραχμουλες , στην επομενη 3ετια. Λεφτα τα οποια η (ηδη υπερχρεωμενη απο υπεραριθμο προσωπικο κ τηλεοπτικα πανηγυρακια) ΕΡΤ δεν υπαρχει περιπτωση να βρει απο αλλους πορους, πλην των μηνιαιων εισφορων σου!!

Την στιγμη που ο ΑLPHA (ιδιωτικος σταθμος με πληρως οργανωμενο τμημα πωλησης διαφημιστικου χρονου) καταφερε φετος να εισπραξει λιγοτερα απο 2,3 εκατομμυρια Ευρω για τα αντιστοιχα παιχνιδια του Ολυμπιακου (περιπου 145.000 Ευρω ανα παιχνιδι), η ΕΡΤ καλειται να εισπραξει τα υπερτριπλασια απλα για να μην ζημιωθει!!! Δηλαδη 485.000 Ευρω ανα αναμετάδοση, κατι πρακτικως αδύνατον με βαση το κοστος μοναδας του τηλεοπτικου χρονου + την διαρκεια της αναμεταδοσης. Τα ιδια φυσικα θα ισχυσουν και για το πακετο του Παναθηναικου.

Σημειωτεον οτι ο ανταγωνιστης της ΕΡΤ στα δικαιωματα του Ολυμπιακου (ALPHA) προσεφερε λιγοτερα απο 5 εκατομμυρια Ευρω....με αλλα λογια, η ΕΡΤ προσεφερε 45% περισσοτερα απο τον ανταγωνιστη, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για την μεγαλη αυτη διαφορα....

Η φραση-κλισε "κοινωνικη προκληση" σε περιοδους ανεχειας & ανεργειας, μαλλον ωχρια...

Ο κ. Παναγοπουλος - προεδρος/τσαρος/αυτοκρατωρ της ΕΡΤ- δηλωσε οτι ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδρασεις των πολιτων (βλ. εμμεσων μισθοδοτων) και οτι "το σχεδιο ανατασης της ΕΡΤ θα προχωρησει με
καθε κοστος!"

Καθε κοστος λοιπον? ΝΟ PROBLEM mister.

Γιατι εγω ΔΕΝ προτιθεμαι να χρηματοδοτησω το γαιτανακι δημοσιων σχεσεων σας αγαπητε κυριε Τζεγκις Χαν-καναλαρχη. ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.....ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσε το ΙΝΚΑ να κάνει μιά οργανωμένη κίνηση..

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες μοναχικές λύκε αλλα μην κανεις ονειρα το χαρατσι της ερτ δεν προκειται να κοπει ΠΟΤΕ και το λεω με τοση σιγουρια γιατι ξερω ανθρωπους που προσεφυγαν ακόμα και στη δικαιοσυνη και εχασαν δυστυχως. Εδω ρε συ τα ατομα χρεωνπυν ΕΡΤ ακομα και σε λογαριασμους ρεύματος ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ κι αν δε με πιστευειες βρες εναν επιστατη οποιουδηποτε νεκροταφειου και ζητα του να σου δειξει τον λογαριασμο της ΔΕΗ, το εχουν οργανωσει καλα το κολπο οι απατεωνες!

Sting είπε...

Όλες οι σοβαρές κρατικές ραδιοφωνίες στην Ευρώπη χρεώνουν με ένα ετήσιο η μηνιαίο λογαριασμό τους κατόχους ραδιοτηλεοπτικών συσκευών και μόνο αυτών, ο οποίος στέλνεται με ξεχωριστή επιταγή σε κάθε πελάτη και ποτέ δε συγχέεται με λογαριασμούς άλλων δημόσιων οργανισμών..
Οι αδήλωτες συσκευές εντοπίζονται με ειδικές συσκευές που σαρώνουν τις γειτονιές των πόλεων.
Το θέμα είναι ότι όλοι οι κρατικοί σταθμοί κάνουν αυστηρή διαχείριση του χρήματος των καταναλωτών και φροντίζουν για τη συνεχή αναβάθμιση των προγραμμάτων τους.
Σπάταλες και προκλητικές συμβάσεις αφορούν μόνο τους ιδιωτικούς σταθμούς.
Το θέμα με τη ληστρική ΕΡΤ, που χρεώνει ακόμη και τάφους, όπως πολύ σωστά λέει ο/η Ανώνυμος/η φίλος/η, είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Μια προσφυγή από κάποιον ιδιώτη ή φορέα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο νομίζω ότι θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για τα εκάστοτε κομματικά φερέφωνα, που κολυμπούν στο δικό μας παρανόμως εισπραττόμενο χρήμα...

Ανώνυμος είπε...

το έστειλα στο pressblog και το δημοσίευσαν