Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

τέτοια χαϊβάνια που είμαστε, αυτοί μας αξίζουν…!

Γιώργος Αλογοσκούφης: Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών από τις 8 Μαρτίου 2004, απόλυτος άρχων στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, την οποία διέσυρε στην Ευρώπη με εκείνη την ανεκδιήγητη απογραφή των πεπραγμένων των προκατόχων του, κάτι σαν Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε «Ελλάς» που έχει για πρόεδρο του «ΔΣ» τον σεμνό-ταπεινό Κώστα Καραμανλή.
Φέτος είναι η τέταρτη στη σειρά ζημιογόνος χρήση της ΑΕ «Ελλάς» αφού και ο φετινός προϋπολογισμός όπως και οι προηγούμενοι που συνέταξε το δίδυμο Κώστας – Γιώργος, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, πέφτει τραγικά έξω με τρομακτικές ζημιές – ελλείμματα.
Σε οποιαδήποτε άλλη ΑΕ του ιδιωτικού τομέα οι μέτοχοι θα τους είχαν πάρει με τις κλωτσιές αν όχι με την πρώτη οπωσδήποτε με τη δεύτερη ζημιογόνο χρήση αντί να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη και να καλύπτουν τις ζημιές που δημιουργούν με τα πολυτελή δωράκια στους κάθε είδους φίλους τους.
Στη δική μας περίπτωση όμως οι μέτοχοι –ψηφοφόροι πριν ένα χρόνο και μετά από τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στις ανικανότητες του διδύμου παραγνωρίζοντας τη σοφή ρήση γι αυτό που συμβαίνει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο-κάλπη και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται ούτε να ομιλούν ούτε και να διαμαρτύρονται για όποιο κακό τους βρει.
Χθες λοιπόν ο Αλογοσκούφης έστειλε στους μετόχους το πρώτο μέρος του λογαριασμού με μια σειρά φορολογικά μέτρα για να καλυφθούν τα καινούργια ελλείμματα και με τις πρώτες φθινοπωρινές δροσιές, τον Οκτώβριο, θα ακολουθήσει το κυρίως «πιάτο» με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, στα τσιγάρα, τα ποτά, τις βενζίνες, τα πετρέλαια, το ΦΠΑ και πάει λέγοντας.
Άλλωστε λίγο πριν φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Πάρο, ο κυρ Αλογοσκούφης φρόντισε να μας προϊδεάσει για το τι μας περιμένει με εκείνο το κομψό «στα έσοδα πιάσαμε πάτο», αχ αυτός ο πληθυντικός της μεγαλοπρέπειας, το προσέξατε πιάσαμε, είπε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι δηλαδή – δεν είπε πάλι σκατά τα έκανα – κι ως συνυπεύθυνοι σωστά μας ζητάει τώρα να πληρώσουμε τα δικά του λάθη.
Δεν θα ασχοληθώ με τα μέτρα το κάνουν άλλωστε σήμερα οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες όλων των αποχρώσεων, παρά μόνο με αυτό που το πρόβαλε ως καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή, την κατάργηση δηλαδή του αφορολόγητου για επιτηδευματίες, εισοδηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που σύμφωνα με κάποιον αναπόδεικτο ισχυρισμό φοροδιαφεύγουν συστηματικά και ασύστολα.
Κι αυτό όχι γιατί με θίγει προσωπικά αλλά γιατί δείχνει ότι και πάλι τα μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση και επιβαρύνουν κυρίως του μη έχοντες ταλαίπωρους της ζωής και αφήνουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες στο απυρόβλητο με συνέπεια το συνεχές άδειασμα των κρατικών ταμείων που θα κληθούμε όλοι με καινούριους φόρους να καλύψουμε.
Μαζί με τα ξερά –αυτούς που φοροδιαφεύγουν και σιγά μην στεναχωρηθούν από τα ψιλά που θα δώσουν- ο κυρ Αλογοσκούφης καίει και τα χλωρά και χαρατσώνει τους χιλιάδες νέους που ψευτοδουλεύουν ευκαιριακά και αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (για να μην τους πληρώνει ο εργοδότης δώρα και ασφάλιση) όπως και κάτι μπάρμπα Μήτσους που έχουν κάποιο καφενεδάκι ή ένα ψιλικατζίδικο στην Άνω Ραχούλα της Κάτω Παναγιάς για να μην κάθονται και να συμπληρώνουν και την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ.
Την ίδια στιγμή, που όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι βαφτίζονται φοροφυγάδες και τους επιβάλλεται κεφαλικός φόρος 10% για κάθε ευρώ που κερδίσουν, ο υπουργός και η κυβέρνηση όχι μόνο κλείνουν τα μάτια στη μεγάλη φοροδιαφυγή (το 60% δηλαδή οι 6 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις , τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρίες, βιομηχανίες κλπ, δηλώνουν κάθε χρόνο μηδέν κέρδη και δεν πληρώνουν καθόλου φόρο) αλλά και την επιβραβεύουν με χαριστικές ρυθμίσεις για να πληρώσουν κάτι από τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε στο κράτος αλλά και να πάρουν συγχωροχάρτι για όσα κλέψανε τα προηγούμενα χρόνια και να κλείσουν τις ανέλεγκτες υποθέσεις τους.
Αλλά είπαμε τέτοια χαϊβάνια που είμαστε, αυτοί μας αξίζουν…

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Kωνσταντίνος Καραμανλής άφησε το στίγμα του, γιατί η Ελλάδα επί των ημερών του εντάχθηκε στην ΕΟΚ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άφησε το στίγμα του γιατί αφενός η πραγματική αποκατάσταση της Δημοκρατίας έγινε επί των ημερών του, αφετέρου γιατί η μεσαία τάξη αναβάθμισε την καθημερινότητά της.
Ο Κώστας Σημίτης, άφησε το στίγμα του γιατί η Ελλάδα επί των ημερών του εντάχθηκε στην ΟΝΕ και πραγματοποιήθηκαν μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.
Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί κάποιος να μου πει όταν δεν θα είναι πρωθυπουργός, γιατί θα τον θυμόμαστε;;
Την καλημέρα μου, λύκε.

αντωνης είπε...

Με αυτο τον τροπο, δηλαδη δεν εχουμε λεφτα ως κρατος και αρα ακολουθουμε για πολλοστη φορα το "φορολογουμε αυτοκινητα, ακινητα, αυξανουμε τους εμμεσους φορους", ο καθενας μπορουσε να ειναι υπουργος οικονομιας. Δεν κανει και τιποτα πρωτοτυπο ο Αλογοσκουφης.
Οσο για το χαϊβανια, και λιγα λες.
Καλημερα!


*Το σχολιο της zanzibar πολυ καλο, αν και προσωπικα διαφωνω με την φραση "μεγαλα εργα ζωτικης σημασιας για τη χωρα" επι της εποχης του Σημιτη. Αν ηθελε να μας πει ποια ειναι αυτα που εγιναν στην επαρχια, γιατι δυσκολευομαι να τα θυμηθω. (ζανζι, μη μου πεις για δρομους και τετοια παρομοια. Απο αυτα εκανε και η χουντα απ' οτι εχω ακουσει)

Ανώνυμος είπε...

αντώνη μου,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα έργα στην επαρχία.
Αλλά όταν έλεγα έργα ζωτικής σημασίας, εννοούσα για παράδειγμα το μετρό στην Αθήνα, τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου, την Αττική Οδό. Τέτοια έργα που γενικώς ως χώρα από χρόνια πολλά πριν, έπρεπε να τα είχαμε. (μακριά από μένα η ταμπέλα του υποστηρικτή της κοντής πλευράς της ιστορίας όπως τον αποκάλεσε ο Λαζόπουλος).

αντωνης είπε...

Ζανζι μου, δεν ειπα ποτέ οτι υποστηριζεις το Σημιτη. Απο οσα ανεφερες το μονο πραγματικα χρησιμο εργο ειναι το μετρο της Αθηνας. Η Αττικη οδος ειναι ηδη αρκετες ωρες της μερας κορεσμενη και πηγμενη απο αυτοκινητα και η γεφυρα Ριου-Αντιρριου απο μονη της δεν προσφερει οσα θα μπορουσε αν ειχε συνοδευτει απο ενα σχεδιο αναπτυξης της Δυτικης Ελλαδας.
Θεωρω οτι ειναι πολυ νωρις για να κρινουμε την 8ετια Σημιτη, αν και συνολικα δεν την θεωρω θετικη για τη χωρα και ειδικα για την πλειοψηφια των πολιτων.
(απο μενα κλεινει η παρενθεση αυτη εδω, γιατι άλλο ειναι το θεμα της αναρτησης).

Ανώνυμος είπε...

Aντώνη μου,
και γω θα κλείσω την παρένθεση εδώ, λέγοντας μόνο το εξής.
Αυτά που ανέφερα για τους κατά καιρούς πρωθυπουργούς είναι αυτά που η κοινή γνώμη κατέγραψε στη συνείδησή της γι΄ αυτούς. Δεν διαφωνώ σε τίποτα με όσα αναφέρεις περί της περιόδου Σημίτη. Πλην όμως εγώ κατέγραψα πως σχολιάζεται ο καθένας τους, από τον μέσο Έλληνα.
Υ.Γ. sorry Λύκε μου για την κατάχρηση.

monahikoslikos είπε...

@zanzibar: Για τα δίδυμα, για τα δίδυμα και ολίγον από τα σουβλάκια του Μπαϊραχτάρη...
Για τη διαμάχη σου με τον Αντώνη και χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός θα πω μόνο ότι προσωπικά το Σημίτη θα τον θυμάμαι από την υπόθεση Οτσαλάν και το ευχαριστώ τις ΗΠΑ που μας έθιξε το φιλότιμο, τον Ανδρέα για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και το γέρο - Καραμανλή από τα τρίκυκλα του παρακράτους, τις καρφίτσες και τους Γκοτζαμάνηδες, αλλά και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ αργότερα και χωρίς φυσικά να παραγνωρίζω τη συνεισφορά ενός εκάστου σε ότι άλλο θετικό μας κληροδότησαν.
Και επειδή ξέχασες το Μητσοτάκη, αυτόν θα τον θυμάμαι από το 0+0=14%.
τα φιλιά μου και την αγάπη μου

@Αντώνης: Συμφωνώ ότι έτσι ο καθένας θα μπορούσε να ήταν υπουργός το δύσκολο είναι να γίνεις Αλογοσκούφης υπουργός...

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου,
Τον Μητσοτάκη, ο κοσμος θα τον θυμάται για την αποστασία και μόνο μετά από 20 χρόνια που θα αναφέρεται το όνομά του και όχι για τα 3 χρόνια που ήταν Πρωθυπουργός. Γι΄ αυτό δεν τον ανέφερα.
Φιλί πάλι κοραλένιο.

monahikoslikos είπε...

@zanzibar: Σωστή, αυτό τα ξεπερνάει όλα..
Φιλί και μακριά από γκαντέμηδες

Ανώνυμος είπε...

Περιφερειακά Εργα Υποδομής[Δρόμοι,Εξοπλισμένα Νοσοκομεία,Λιμάνια και Καράβια]θά ειχαν σώσει Αθήνα -Θεσσαλονίκη ,θα είχαν κρατήσει τον κόσμο στα σπίτια του.Η Μοναρχία του κεφαλαίου χρειαζόταν ομως φθινά χέρια,και οι Διαχειριστές τους ,τον άρτο τον επιούσιο.Ξέχασαν τη μπομπότα την σκάφη και τον απόπατο 5 μέτρα απο το κυρίως οίκημα .Προσωπικά δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη μετά τις εκλογές του 90,κατήργησε την ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ,ΟΙ Α.Ε ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ Μ Ο Ν Ο το 5% των οφειλών τους στο ΙΚΑ να μπορούν να παίρνουν Φ.ΕΝΗΜΕΡΏΤΗΤΑ.????? Οι Αγράμματοι δημοσιογραφίσκοι που ταλαιπορούν τους υπερήλικες [πώς τα βγάζετε πέρα και το παιρνουμε επάνω μας και τώρα τον Υπουργό στο τηλέφωνο]Καλά θα κάνουν να βγάλουν το ΣΚΑΣΜΟ.Αυτό το ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΑΤΟΜΟ που κάνει ασκήσεις οικονομίας στις πλάτες μας,μπορεί να μας πεί πως ειναι δυνατόν Λογαριασμός 8000Ε που κατέθεσε τον ΙΟΥΝΙΟ μήνα μικροεργολάβος για εργα του Δημοσίου δεν έχει πληρωθεί ακόμη,/???? Τις ακάλυπτες επιταγές τις φορτώνουν στουςΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.Θυμάμαι όμως και τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ,και ΤΟΝ ΝΟΜΟ που ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,.Βλέπω και παθαίνω Εγκεφαλικά τους Αρχιερείς της ΓΕΣΕΕ που συμφωνούν σε ελεημοσύνη και διέλυσαν τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο Λυριτζής ξέχασε οτι τον πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι???Αν ηθελε να κοιμηθεί σήμερα ,βλέπετε δεν ειχε ειδήσεις για τα αφεντικά το,τουλάχιστον να πήγενε σπίτι του. ΑΡΚΕΤΑ,Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

monahikoslikos είπε...

tespa: Πολύ μπερδεμένα τα έχεις όλα στο κεφάλι σου, χαλάρωσε κι ένα, ένα όχι όλα μαζί...

Ανώνυμος είπε...

Ε,Λοιπόν αυτό ακριβώς υπάρχει σήμερα στο κεφάλι του Ελληνα που επέλεξε να ειναι εξω απο το σύστημα.Και πίστεψε με το μπορούσε!!!!!

Swell είπε...

Λύκε ξέχασες στη συνεισφορά του Καραμανλή, του επονομαζόμενου και τριανταφυλλίδη, να προσθέσεις και το θεσμό της αντιπαροχής. Που πήδηξε όλη την Ελλάδα.

monahikoslikos είπε...

@swell: Προχείρως και παρεπιπτόντως οι αναφορές στον "εθνάρχη" διαφορετικά... όρεξη να έχουμε να γράφουμε ως τα ξημερώματα.

zalmoxis είπε...

Και ενώ διάφοροι μικροταλαίπωροι (χαρακτηρισμός που τους αποδίδεται χάρη στην προστασία και την αρωγή του "φιλικού κράτους") χάνουν το αφορολόγητό τους που είχαν ως τα 10.500 ευρώ, οι τράπεζες καταφέρνουν το εξής "επίτευγμα" που δείχνει και την ξετσιπωσιά του ελληνικού φορολογικού συστήματος: και παρουσιάζουν υπερκέρδη (της τάξης των δισεκατομμυρίων) αλλά και κατορθώνουν εκμεταλλευόμενες τους επονείδιστους νόμους ("κίνητρα", λέει... ) αυτού του κράτους να καταβάζουν τον τελικό φορολογικό συντελεστή τους στο 9% όπως παραδέχτηκε την άνοιξη στην επιτροπή της βουλής ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αράπογλου της Εθνικής. Ο ίδιος Αράπογλου -και κολλητός του Αλογοσκούφη- που βγήκε σήμερα και επιδοκίμασε τα μέτρα. Τί ανάγκη έχει; τα "μασάει" γερά αυτός;

Α! και το καλύτερο: Η κυβέρνηση πήρε πίσω το χαράτσι του 10% από ορισμένους. Τους μικροεπιτηδευματίες μήπως; Όχι βέβαια! Κάποιες ευαίσθητες ομάδες μήπως; Όχι! Εξαίρεσε τους περισσότερους εισοδηματίες (ιδιοκτήτες ακινήτων)!

ΑΛήθειθα, αυτός ο έρμος ο "πράσινος φόρος" στα τζιπ μεγάλου κυβισμού και στις βιομηχανίες τι έγινε; Τόσο καιρό τον διαφήμιζαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης! Μούγκα τώρα!

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis: Καλά στα σοβαρά πίστεψες ότι θα φορολογούσε τους εισοδηματίες;
Και με τι μούτρα θα τους έλεγε μετά καλημέρα στο τενις κλάμπ;
Όσο για τον πράσινο φόρο τον έχει δρομολογήσει και θα τον επιβάλει με το επόμενο φορολογικό...
Θα τον πληρώνουν όλοι οι ...ΠΑΣΟΚοι.

koptoraptou είπε...

Καπνίζω, αλλά δεν πίνω.
Το καλοριφεράκι μου το θέλω, αλλά αυτοκίνητο δεν έχω.
Για πόσο λες να τη βγάνω; Τις καλησπέρες μου!

ΥΓ.: Πολύ καλό το κομμάτι για τη Μπέλλου. Για να μην ξεχνιόμαστε! Σε φιλώ και πάω να τεζάρω γιατί με ριμάξανε και σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

έχω ανεβάσει ένα σχετικό σχόλιο στο μπλόγκ μου και έχει κάνει 60 κλίκ σε 2 μέρες. είναι από το πιο δημοφιλές και όλα μου έρχονται μέσω google. Το άρθρο εδώ πιάνει περισσότερες προεκτάσεις από το δικό μου που το έγραψα στα γρήγορα.Θέλω μόνο να πω ότι το θέμα καίει πολύ κόσμο και τα έχουν πάρει στο κρανίο. Ήταν το τέλος της ΝΔ.

Εγώ προσωπικά παρόλο που είμαι παραδοσιακός δεξιός δεν τους ψήφησα ούτε το 2004 γιατί τα μεσαία στελέχη τους ήταν γύφτοι και δεν ήθελα να με κυβερνήσουν ούτε γύφτοι ούτε κλέφτες. Δεν έπεσα έξω. Και για να συνεχίσω δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσω μέχρι να γίνουν συντηρητικό κόμμα αρχών κι όχι τσούρμο λαμογιών. Το κριτήριό μου από δω και πέρα θα είναι απλό. Πες μου τους φίλους σου (στελέχη σου) να σου πω ποιος είσαι.

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Εμείς που πίνουμε θα έχουμε, τουλάχιστον, ένα τρόπο για να ζεσταινόμαστε γιατί το χειμώνα το πετρέλαιο δεν θα φτάνει ούτε για εντριβές όχι για καλοριφέρ...

aigialeia είπε...

Ο Κ. Καραμανλής θα παραμείνει στην ιστορία του τόπου ως ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση και ως αυτός που ευθύνεται για την καταστροφή της Πελοποννήσου με την "ασσύμετρη" ανικανότητά του.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Lyke, τα ειπες ολα στην τελευταια προταση του κειμενου σου.Αλλα θα μεινεις με τις αποριες γιατι τυχαινεις να ζεις μ εναν λαο που δε βαζει μυαλο με τιποτα.Το χω ξαναπει.Ο Ελληνας αν δε ξαναφαει μπομποτα η αν δε ξαναπαει φυλακη μυαλο δε βαζει .Τα ιδια θα κανει οσο εχει τη ψευδαισθηση πως ακομη εχει πραγματα να χασει.Δεν εχουμε τιποτ αλλο πια να χασουμε παρα μονο τα δεσμα μας.Ποτε θα το καταλαβουμε πια πως Επτωχευσαμε.Ποτε?

monahikoslikos είπε...

@aigialeia: "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...", όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με δαύτον τον (α)καταλληλότερο πρωθυπουργό.

@exoaptonkyklo: Δυστυχώς φίλε μου δεν επτωχεύσαμε όλοι, αν λάβουμε υπόψη ότι όλο το καλοκαίρι έπρεπε να βάλεις μέσον να βρεις θέση σε καράβι κι αεροπλάνο, πατείς με πατώ σε φεύγαν για διακοπές οι συνέλληνες...
Θα μου πεις, ας είναι καλά τα διακοποδάνεια αλλά κι έτσι να είναι...
Να κάτι που δεν χάσαμε ακόμα, την πιστωτική κάρτα άρα έχουμε πολύ κουπί να τραβήξουμε ώσπου να ξυπνήσουμε και να σηκωθούμε απ΄ τον καναπέ.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

ονειροπόλε λύκε μου
στα δάση που γυρίζεις
βλέπω την ιστορία μας
καλά να τη γνωρίζεις

ο Κώστα ο νεώτερος
ο οραματιστής
θα μείνει στους αιώνες
ως αναμορφωτής

το κράτος επανίδρυσε
έδιωξε νταβαντζήδες
τους κλέφτες τους τιμώρησε
και τους αεριτζήδες

σκέπασε τόσα σκάνδαλα
γύρω απ΄την αυλή του
και δεν σηκώνει λύκε μου
μύγα εις το σπαθί του.

αγέρωχος ευθυτενής
και στρομπουλός συνάμα
πές μου μπορεί να ξεχαστεί
ετούτο να το πράμα;

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράκης Φάνης:
Μια μαντινάδα μου έλειπε
από τη συλλογή μου
να αφήσω στους επίγονους
μαζί με την ευχή μου.