Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος…

Μια παλιά ιστορία του 1982, θυμίζει σήμερα το κεντρί, με πρωταγωνιστή το σημερινό Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κονταξή που φέρεται, κατά παράβαση του Συντάγματος, να έβαλε στο συρτάρι - αντί να τη στείλει στη βουλή- τη δικογραφία για το σκάνδαλο των άγονων γραμμών που μπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.
Από την εξιστόρηση της υπόθεσης του 1982 προκύπτει ότι μόνον αφελείς μπορεί να πιστεύουν σήμερα ότι η κορυφή της δικαιοσύνης λαμπρύνεται από αδιάφθορους δικαστές που απονέμουν δίκαιο καθώς ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά ενδεχομένως τον κανόνα για τα προσόντα όσων μέλλουν να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα και ερμηνεύει το πως ποδηγετείται η δικαιοσύνη στα κελεύσματα της εκάστοτε εξουσίας.
Για παράδειγμα πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τοποθέτησε προϊστάμενο μεγάλου δικαστηρίου της Αθήνας αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,ένα δικαστή που όπως λένε δικαστικοί κύκλοι, στο παρελθόν είχε διωχθεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά επειδή όταν υπηρετούσε στη Λάρισα η γυναίκα φέσωσε όλη την αγορά κάνοντας χρήση της ιδιότητας του συζύγου της και όταν λοιπόν οι έμποροι (χαλιών κλπ.) πήγαιναν στο Πρωτοδικείο για να πληρωθούν αυτός τους έδιωχνε κακήν κακώς αρνούμενος να πληρώσει.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που έγινε αρεοπαγίτης γιατί, λένε οι ίδιοι, ήταν κολλητάρι του πρώην προέδρου του ΑΠ, τοποθετήθηκε να είναι προϊστάμενος δικαστών σε κρίσιμο δικαστήριο και αλλοίμονο στους δικαστές που θα σκεφτούν να πάνε κόντρα στα κελεύσματα των από πάνω.
Εξάλλου το ίδιο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης που είχε βρει το μπελά της με τον Ζορμπά και την Αρχή ενάντια στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δέχτηκε να καταστρατηγήσει άλλο άρθρο του Συντάγματος και να τοποθετήσει επικεφαλής της νέας επιτροπής έναν εν ενεργεία δικαστικό.
Όχι όμως όποιον κι όποιον γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε απλά και μόνο να απεμπλακεί από τις έρευνες Ζορμπά αλλά να μην γίνονται καθόλου έρευνες για το ποιος ξεπλένει μαύρο χρήμα.
Έτσι αντικαταστάτης του Ζορμπά επελέγη ένας δικαστής με σοβαρότατα προβλήματα υγείας που, αν η πληροφορία αληθεύει, ούτε και πλημμελώς δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του οπότε και αρχή θα έχουμε και έρευνες δεν θα γίνονται… τον τετραγώνισαν τον κύκλο οι εντιμότατοι δικαστές…
Για τον κύριο Κονταξή που είναι στην επικαιρότητα λόγω της αρχειοθέτησης του Σκανδάλου με τις άγονες που εμπλέκεται ο κ. Παυλίδης γράφει σήμερα το κεντρί: «Έτσι για την ιστορία μεταφέρω δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία της 23.9.1982 που αναφέρεται στο ίδιο πρόσωπο, όταν υπηρετούσε ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στον Πειραιά.
Έγραφε τότε η Ελευθεροτυπία:

«Ενας αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, ένας καταζητούμενος εφοπλιστής και ένας δικηγόρος είναι οι πρωταγωνιστές του νέου δικαστικού σκανδάλου, που έχει αναστατώσει τον Πειραιά και το διερευνά προσωπικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς κ. Στρατής. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

...Ο φερόμενος σαν αναμεμειγμένος στο νέο υπό διερεύνηση δικαστικό σκάνδαλο είναι ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιώς κ. Κονταξής.
Ο εφοπλιστής είναι ο κ. Μανούσος Κουτρουμπάς και ο δικηγόρος κ. Δριμελής.
Ο αντιεισαγγελέας κ. Κονταξής ασχολείται από χρόνια με τις υποθέσεις ναυταπατών και θεωρείται, μάλιστα αυστηρός δικαστικός λειτουργός. Ανάμεσα στις άλλες ναυταπάτες χειριζόταν κι αυτές που ήταν κατηγορούμενος ο εφοπλιστής Μανούσος Κουτρουμπάς, ο οποίος έχει γύρω στις 20 καταδικαστικές αποφάσεις ερήμην κι άλλα τόσα εντάλματα συλλήψεως.
Ο κ. Κουτρουμπάς, αν και κυκλοφορεί στον Πειραιά και στην Αθήνα, περιέργως δεν συλλαμβάνεται. Διώκτης του τυπικά ο εισαγγελέας κ. Κονταξής.
Πέρυσι ο Μανούσος Κουτρουμπάς, καταζητούμενος από όλες τις εισαγγελίες και αστυνομίες με εντάλματα που είχε εκδώσει ο κ. Κονταξής, επισκέπτεται μαζί με το δικηγόρο του κ. Δριμελή τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου στο γραφείο του για να του αναθέσει τις υποθέσεις του.

Την ίδια ώρα εμφανίζεται στο γραφείο του καθηγητή, όπως κατέθεσε ο ίδιος προχθές στον εισαγγελέα Εφετών κ. Στρατή – ο αντιεισαγγελέας κ. Κονταξής, που δίωκε τον Κουτρουμπά. Ισχυρίσθηκε ότι επισκέφθηκε τον καθηγητή για μια διατριβή του, αλλά πήρε μέρος σε συζητήσεις για τις υποθέσεις του Κουτρουμπά (καταδίκες, εντάλματα, κατηγορίες).
Κι έκπληκτος ο καθηγητής, όπως κατάθεσε, άκουσε τον αντιεισαγγελέα, να δίνει νομικές συμβουλές πως να ξεφύγει από τα δίχτυα της Δικαιοσύνης ο Μανούσος Κουτρουμπάς – δηλαδή ο άνθρωπος που δίωκε για σωρεία απατών.
Ο καθηγητής μόλις συνειδητοποίησε την «περίεργη» σχέση εισαγγελέα και καταζητούμενου καταδίκου, αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του Μανούσου Κουτρουμπά....».
Και για να συμπληρώσουμε το πορτρέτο του σημερινού αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κονταξή να υπενθυμίσουμε ότι είναι αυτός που εισηγήθηκε και την παραπομπή του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Μπάγια στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης επειδή οι δηλώσεις του δεν άρεσαν στον αρχιεισαγγελέα Σανιδά που παρήγγειλε τη δίωξη.
Ωστόσο η ομόφωνη απαλλαγή του κ. Μπάγια μας επιτρέπει να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες στο Δικαιοσύνης Μέλαθρον
.

27 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Καλό μπουμπούκι και ο Κονταξής.
Ο Παυλίδης έπρεπε ήδη να βρίσκεται εκτός Βουλής. Η πολιτική ατολμία της ΝΔ δεν έχει όρια. Για να μην ξεκολλήσουν οι επι-δέξιοι ..... από τις καρέκλες τους παριστάνουν τους κουφούς και παίζουν με τους δικαστές.
Μετά παραπονιέται το δικαστικό σώμα όταν λέμε πως η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και πως έχει ξεπουληθεί ολοκληρωτικά. Αυτά να βλέπουνε και να αφήσουν τις μεγαλοστομίες περι ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
Διατείνονται πως υπάρχουν έντιμοι δικαστικοί, ας το αποδείξουν τότε, αλλιώς όλα αυτά είναι λόγια του αέρα.
Την καλησπέρα μου λύκε!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα τα βιβλία που έχει γράψει ο Κονταξής. Δυστυχώς δικαστές γίνονται γυναίκες που λόγω των βαρών της οικογενείας ακολουθούν αυτόν τον κλάδο (διόλου μεμπτό), οι χειρότεροι φοιτητές, και οι αποτυχημένοι δικηγόροι. Μετά αφού μπουν στο σώμα και μάθουν τα κόλπα τακτοποιούν τα παιδιά τους σαν δικηγόρους που ασχολούνται με τις πιο βρώμικες υποθέσεις που τις καθαρίζει ο father από μέσα. Αν δε ξεφύγει κανένας δικηγόρος και του πέσει από σπόντα καμιά καλή δουλειά και βγάλει λεφτά εκεί να δεις ζήλια. Πάει δικηγόρος ή συμβολαιογράφος σε δικαστήριο εκεί να δεις κοπάνημα. Από ποιούς από τα σκουλήκια. Όσο για τους έντιμους δικαστες ναι υπάρχουν είναι μειοψηφία και καπελώνονται από τους σκάρτους ενώ ανεβαίνουν οι ελεγχομενοι. Αυτά τα ολίγα για τν κλάδο της δικαιοσύνης στην Ελλάδα με τους μεγαλύτερους δείκτες διαφθοράς.

molemou είπε...

ton patako ton patako

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Το πρόβλημα αγαπητή μου δεν είναι ο Παυλίδης που συμφωνώ μαζί σου πρέπει να πάει σπίτι του, ούτε και ο εισαγγελέας Κονταξής.
Το πρόβλημα είναι το σύστημα διαπλοκής της Δικαιοσύνης με την Εκτελεστική Εξουσία για τη συγκάλυψη σκανδάλων της δεύτερης.
Και κάτι άλλο η ομόφωνη απαλλαγή του Μπάγια από τους 7 ανώτατους δικαστές του Πειθαρχικού δείχνει ότι υπάρχουν έντιμοι και δεν είναι λίγοι, που δεν χρειάζεται να βγούν στα κεραμίδια να το φωνάζουν και τους οφείλουμε το δέοντα σεβασμό.

@ανώνυμος: Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο δικαστικό και δεν με απασχολεί ως μονάδα.
Με απαχολούν μόνο οι αποφάσεις του όταν αυτές συγκρούονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και Συνταγματικές διατάξεις.

@molemou: αυτόν αστον έχει πια το ακαταλόγιστο και όχι μόνο ηλικίας.

Ανώνυμος είπε...

Η απαλλαγή Μπάγια έγινε γιατί δε μπορούσε να γίνει αλλιώς. Του κάνανε όμως μια δίωξη για να μάθει να φέρεται καλύτερα και για την ακρίβεια πιο ελεγχόμενα. Αυτά που έγραψα πιο πάνω δεν αναφέρονται στον Κονταξή πλην αυτών που αναφέρω για τα βιβλία του. Είναι γενική τάση που επικρατεί στη δικαιοσύνη και περιλαμβάνει αρκετούς δικαστές και γόνους δικαστών.

monahikoslikos είπε...

@ανώνυμος: Δεν θέλω να πιστεύω ότι η απαλλαγή Μπάγια έγινε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, προτιμώ να πιστεύω ότι η απαλλαγή του οφείλεται στο ότι παρά τα φαινόμενα εξακολουθούν να υπάρχουν Δικαστές με δέλτα κεφαλαίο...
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτοί που λες είναι ελάχιστοι. Και ξαφνικά έγιναν και οι 7 με Δ κεφαλαίο? Και τις λαμογιές ποιοι τις κάνουν? Ξαναβγήκε ο Μπάγιας να κουνηθεί? Για να δούμε τι θα γίνει και στις προαγωγές....

Ανώνυμος είπε...

Α ναι ξέχασα και το συμπληρώνω. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έχει μετατραπεί σε μηχανισμό αστυνομικής καταστολής και εκφοβισμού των πολιτών καθώς και σε μηχανισμό συγκάλυψης. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν συμπληρωματικά. Εκφοβίζω για να συγκαλύψω. Αστικά δικαιώματα ή γενικώς δικαιώματα δεν υπάρχουν για τη δικαιοσύνη σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Λύκε λύκε είσαι εδώ;
Είδες που σου τα λεγα και δε μ΄ άκουγες; Τράβα τώρα. Ωχ πως το φχαριστιέμαι... (που σου χώνονται για τους ανέντιμους δικαστές και συ υπερασπίζεσαι το αυτονόητο).
Ναι υπάρχουν ανέντιμοι δικαστές.
Και ναι υπάρχουν δικαστές που προήλθαν από αποτυχημένη δικηγορία.
Και ναι υπάρχουν παιδιά δικαστών που αναλαμβάνουν βαρβάτες υποθέσεις.
Και ναι υπάρχουν και πολλές γυναίκες στο δικαστικό σώμα γιατί είναι μια χαρά δημοσιοϋπαλληλίκι γι΄ αυτές να υπηρετούν ως δικαστές, να πάνε δηλ. στα δικαστήρια 1-2φορές τη βδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες να είναι στα σπίτια τους.
Και ναι Θα υπερασπίζομαι πάντα, ότι υπάρχουν και έντιμοι και δεν είναι η μειοψηφία. Τι να κάνουμε τώρα; Είναι η συντρηπτική πλειοψηφία.
Και θα σου πω και κάτι που δεν το έχει σχολιάσει ποτέ και κανείς.
Ναι υπάρχουν δικαστές με ΙQ πολύ κάτω του μετρίου και δεν τους διώχνουν. Υπηρετούν, μέχρι που συνταξιοδοτούνται. Αυτοί λοιπόν είναι και οι πιο επικίνδυνοι. Γιατί παίζουν με την προσωπική ελευθερία του ατόμου με τις αποφάσεις που εκδίδουν και δεν είναι σε θέση να βγάλουν ούτε ένα δίπλωμα οδήγησης. Πάνε κι έρχονται με το λεωφορείο.
φιλί κοραλένιο!!!
Υ.Γ. Με φούντωσαν τα σχόλια. Ξέρεις εσύ τώρα.

monahikoslikos είπε...

@zanzibar: Να αρχίσω από το τελευταίο για τους δικαστές με ανύπαρκτο IQ.
Ήμουν μάρτυρας σε μια δίκη και ο δικηγόρος του αντίδικου πρότεινε στο δικό μας δικηγόρο να ζητήσουν απο κοινού αναβολή δεν θυμάμαι για ποιο λόγο.
Επειδή η δίκη είχε αναβληθεί πολλές φορές οι κατηγορούμενοι ήταν ανένδοτοι και ήθελαν να δικαστούν εδώ και τώρα.
Τελικά πείστηκαν όταν τους είπα καλά θα κάτσετε να σας δικάσει αυτός ο πρόεδρος δεν είδατε ότι δεν καταλαβαίνει...
Όπως έμαθα αργότερα από τους δικηγόρους ο εν λόγω πρόεδρος είχε παραληφθεί 2-3 φορές από τις προαγωγές λόγω "εξυπνάδας".
Για τα υπόλοιπα που επισημαίνεις για ανέντιμους δικαστές, αποτυχημένους δικηγόρους, νοικοκυρούλες στις έδρες και για αλισβερισι των δικαστών με τα παιδιά τους και γενικώς με τους δικηγόρους...
αγαπητή μου zanzi παραβιάζεις ανοικτές πόρτες...
Γνωστά όλα αυτά κι αν βλέπεις να υποστηρίζω ότι η πλειοψηφία είναι έντιμοι το κάνω εξ ανάγκης χωρίς να το πιστεύω επειδή διαφορετικά θα πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και......
Γιατί αν ήταν η πλειοψηφία -όπως υποστηρίζεις κι εσύ- ήταν έντιμοι θα βρισκόταν ένας τουλάχιστον με ευτραφείς γεννητικούς αδένες να ξεφωνίσει τη μειοψηφία των ανέντιμων και ανεπαρκών και τον εξευτελισμό της δικαιοσύνης με τις "κουμπαριές" των επίορκων με την εκτελεστική εξουσία που είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στη διαφθορά και τη ρεμούλα.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

όμορφος κόσμος ηθικός
αγγελικά πλασμένος
στο βούρκο στη διαφθορά
ως το λαιμό πνιγμένος

και αν υπάρχουν καθαροί
κι αυτοί θα λερωθούνε
όταν θα δούν πως άδικα
εκείνοι προσπαθούνε

monahikoslikos είπε...

@Φάνης Ξημεράκης: Λες να υπάρχουν δικαστές τόσο αθώοι σαν την πόντια πουτ@να που έμαθε στα γεράματα ότι οι άλλες πληρωνόντουσαν;

Ανώνυμος είπε...

...κι εγω αναρωτιέμαι μετά τα όσα εκπληκτικά διαβάζω στο ιστολόγιο σου Λύκε, με τι εμπιστοσύνη θα πάει ο κάθε πολίτης να δικαστεί η περίπτωση του ενώπιον της Δικαιοσύνης???


Απορών!

monahikoslikos είπε...

@Απορών: Είναι να μην σου τύχει φίλε μου...
Αν πάλι σου τύχει πριν πας να δικαστείς παίξε ένα τζόκερ να διαπιστώσεις την τύχη σου και να ξέρεις -προκαταβολικά- τι σε περιμένει...

Dr Jekyll είπε...

Ενώ η Δικαιοσύνη έπρεπε να είναι το οχυρό της Δημοκρατίας μας, οι πολιτικοί μας την έχουν εξαρθρώσει κάνοντας τους δικαστές υποχείριά τους, με τους κατάλληλους διορισμούς της ηγεσίας της. Έχουμε πιάσει πάτο σε όλους τους τομείς....

monahikoslikos είπε...

@Dr Jekyll: Ας όψετε ο Αντρέας που με τη Συνταγματική μεταρρύθμιση του 1985 έκανε το πολίτευμα πρωθυπουργοκεντρικό...
Αυτά λουζόμαστε σήμερα...

Swell είπε...

Λύκε προσπαθείς, δηλαδή, να μας πείσεις ότι ο Κονταξής και οι όμοιοί του είναι αλήτες. Δεν το πιστεύω.

monahikoslikos είπε...

@swell: Αν δεν το πιστεύεις πες το πάτερ ημών...

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

οταν υπάρχουν δικαστές
που παίρνουν φακελάκι
και κάποιος άλλος άπλωσε
φίλε μου το χεράκι

μάλλον κι η κοινωνία μας
έχει κι αυτή ευθύνη
και ηθικά ερίσματα
δεν έχουν απομείνει

και ο καθ ένας προσπαθεί
και θέλει να λαδώσει
και μόνο το τομάρι του
κοιτάζει να γλυτώσει

Ανώνυμος είπε...

Αν πάλι σου τύχει πριν πας να δικαστείς παίξε ένα τζόκερ να διαπιστώσεις την τύχη σου και να ξέρεις -προκαταβολικά- τι σε περιμένει...

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Παλιά πριν σκάσει το παραδικαστικό φορτώνονταν όλη την παθολογία οι δικηγόροι. Απατεώνας δικηγόρος και τέτοια. (Όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά βασικά είναι αυτοί που μετέχουν στο αλιβερίσι το περίεργο). Τώρα πονήρεψε ο κόσμος και αυτό σε βάθος χρόνου θα οδηγήσε σε καταλυτικές αλλαγές.

Swell είπε...

Λύκε δεν ξέρω το πάτερ ημών. Μπορείς να μου πεις το ρυθμό;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σε διαβάζω καιρό διαπιστώνω ότι το θέμα με τα δικαστήρια καίει. Είναι από τα ποστ με τα περισσότερα σχόλια.

marianaonice είπε...

Σου άφησα σχόλιο εδώ αλλά δεν το βλέπω...??

marianaonice είπε...

Τέλος πάντων τα ξ αναγράφω!
Οι έντιμοι και σωστοί δικαστές είναι πράγματι η μειοψηφία κατά τη γνώμη μου!
Μόνο αν ήξερε ο κόσμος τι παίζεται...
Τίποτε άλλο!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μαριάννα μου καλημέρα, δεν ξέρω που χάθηκε το σχόλιό σου, ίσως καταρρίφθηκε από τους Τούρκους μεσοπέλαγα...
Όπως επισημαίνω και στην απάντησή μου στη zanzibar μπορεί να λέμε για την πλειοψηφία των εντίμων (ίσως γιατί έτσι θα θέλαμε) αλλά από τα πράγματα αποδεικνύεται ότι οι έντιμοι είναι μειοψηφία και δυστυχώς ως μονάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν οργανωμένα.
Τα "κλειδιά" τα κρατούν οι άλλοι και τώρα με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου οι ελεύθερες φωνές θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο...
Να είσαι πάντα καλά και δυνατή...

marianaonice είπε...

Παίρνω δύναμη από όλους εσάς τους @φίλους!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: καλοί οι φίλοι, Μαριάννα μου, και στήριγμα πολύτιμο σε δύσκολες ώρες αλλά...
σου θυμίζω και τους στίχους ενός παλιού ρεμπέτικου για τη στάση των φίλων στα "δύσκολα":
"φίλοι αδέλφια συγγενείς
τρέχουνε να με δούνε
μα μπρος στο θάνατο σκορπούν
τρέχουν για να σωθούνε"