Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Η μάχη κερδήθηκε ο αγώνας συνεχίζεται.




Έκαναν πίσω τελικά οι Ισραηλινοί και άφησαν τα πλοία του Free Gaza να φθάσουν στις ακτές της Παλαιστίνης (είναι εκεί σε λίγες ώρες).
Ο monahikoslikos δεν είναι ενημερωτικό blog αλλά τέτοια γεγονότα έχουν ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να προβάλλονται.
Τα τελευταία νέα όπως τα βρήκαμε στο κουρδιστό πορτοκάλι:

Η αποστολή εστέφθη, μάλλον, με επιτυχία‏.
Σας στέλνω ανταπόκριση του Πέτρου Γιώτη, δημοσιογράφου της "Κόντρας" από τα πλοία και μια μετάφραση άρθρου της σημερινής ισραηλινής Haaretz για το παρασκήνιο της υποχώρησης των Ισραηλινών αρχών
Κωστής Λυσιέν

Ανταπόκριση του Πέτρου Γιώτη:
Σάββατο, 23 Αυγούστου: Βρισκόμαστε 6,5 μίλια πριν από τη Γάζα και αυτή τη στιγμή οι Σιωνιστές ξεμπλόκαραν το δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας του σκάφους μας. Μας μπλοκάρισαν από χτες το βράδυ, στις 9:30 περίπου. Εκτοτε δεν είχαμε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Μας είχαν, όμως, αφήσει ανοιχτά τα ηλεκτρονικά μέσα πλοήγησης (GPS και ραντάρ).
Κατά τις 3:30 σπάσαμε τη ζώνη αποκλεισμού που είχε ορίσει το Ισραήλ με διαταγή του αρχιναύαρχου του πολεμικού του στόλου. Δεν εμφανίστηκαν μπροστά μας, μολονότι από το πρωί μας παρακολουθούσε συνεχώς ένα μεγάλο πλοίο, προφανώς πολεμικό. Το βλέπαμε στο ραντάρ, αλλά ποτέ δεν είχαμε επαφή μαζί του.
Οταν φτάσαμε γύρω στα 12 μίλια από τη Γάζα, πειστήκαμε ότι δε θα μας σταματήσουν. Κανείς, βέβαια, δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος, όμως εμείς ξεσπάσαμε σε πανηγυρισμούς.
Η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο δεξιό ιστό του καϊκιού μας, σημάδι (σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας), ότι τα δυο ελληνικά σκάφη εισήλθαν σε Παλαιστινιακά χωρικά ύδατα.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια που σκάφος από το εξωτερικό καταπλέει στη Γάζα. Αυτή η τιμή ανήκει στο ελληνικό «Δημήτρης Κ» (Free Gaza), που αποφασίσαμε να μπει πρώτο στο λιμάνι της Γάζας. Το δικό μας «Αγ. Νικόλαος» (Liberty) θα ακολουθήσει.
Οπως καταλαβαίνετε, η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η αποστολή μας νίκησε. Ο σκοπός επετεύχθη. Οι «γενναίοι του Μπρανκαλεόνε» κατάφεραν να νικήσουν το στρατοκράτη της Μέσης Ανατολής. Οι απειλές δεν έπιασαν, ο ψυχολογικός πόλεμος όλων αυτών των ημερών ναυάγησε, παίξαμε καλά το παιχνίδι της διεθνούς δημοσιότητας και τους αναγκάσαμε να μη τολμήσουν να παίξουν με τις ζωές μας.
Οι άνθρωποι του Free Gaza Movement δούλεψαν καλά στο εξωτερικό με το παιχνίδι της δημοσιότητας και της εξασφάλισης στήριξης από τρανταχτά ονόματα.
Οπως και οι ίδιοι κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει, όμως, αυτή η αποστολή δε θα μπορούσε να πετύχει, αν κάποιοι Ελληνες δε δούλευαν παράνομα ετοιμάζοντας τα σκάφη και οδηγώντας τα με ασφάλεια.
Δεν είμαστε μόνο όσοι επιβαίνουμε στα πλοία και γίναμε αναγκαστικά επώνυμοι. Είναι αρκετοί ακόμα, γυναίκες και άνδρες, που θυσίασαν χρόνο και χρήμα, που ανέλαβαν ρίσκα για να φτάσει μέχρι την επιτυχία αυτή η αποστολή.
Οι έλληνες αγωνιστές τίμησαν την παραδοσιακή φιλία ανάμεσα στον ελληνικό και το παλαιστινιακό λαό. Αυτή τη στιγμή βλέπω απέναντί μου τα κτίρια της Γάζας. Παλαιστίνιοι ψαράδες βγαίνουν με τις βάρκες τους να μας προϋπαντήσουν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αύριο, αν καταστεί δυνατόν.
http://www.eksegersi.gr/gaza/23.htm
---------------------------------------------------------------------
Από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz:
Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει τα μέλη των πλοίων του Free Gaza να φτάσουν στην Γάζα. Ισραληνινός αξιωματούχος ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο πρωθυπουργός Εχνούν Ολμερτ, ο υπουγός εξωτερικών Τζιμπι Λίβνι και ο υπουργός Αμύνης Εχουντ Μπάρακ συμμετείχαν σε μεγάλης διάρκειας σύσκεψη την Παρασκευή και αποφάσισαν να μην εμποδίσουν τα πλοία να ελλιμενιστούν στη Γάζα.
Ο αξιωματούς πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές της αποστολής στόχευαν να προκαλέσουν προβοκάτσια και αποφασίστηκε να τους αφήσουν να περάσουν για να σπσοβηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Συνέχισε, λέγοντας, ότι οι αρχές σε Ελλάδα και Κύπρος επιθεώρησαν τα πλοία και τους επιβαίνοντες σε αυτές, πριν αναχωρήσουν από το λιμάνι της Λάρνακας την Παρασκευή του πρωί και διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι δεν μεταφέρουν όπλα.
Το Ισραήλ αποφάσισε να αφήσει τα πλοία του Free Gaza να πλεύσουν στη Λωρίδα της Γάζας ως μέτρο που ισχύει μόνο γι αυτή την περίσταση και ανακοίνωσε ότι παρόμοιες αποστολές στο μέλλον θα εξετάζονται ξεχωριστά. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τα πλοία θα εξεταστούν κατά την επιστροφή τους για να διαπιστωθεί ότι δεν φέρουν καταζητούμενους ή όπλα.

.

13 σχόλια:

Unknown είπε...

ΝΙΚΗ!

katerina είπε...

Ξέρεις Λύκε ποσο πολύ σε αγαπάω.
Και όχι μονο γιατί αγαπάω τους Λυκους γενικά, αλλά γιατί αγαπάω τούς τόσο ευαίσθητους Λύκους.

marianaonice είπε...

Μπράβο σου γι' αυτή σου την ανάρτηση!
Για τους σιωνιστές είναι κάποιες φορές που βρίσκομαι στην ίδια πλευρά με τον Πλεύρη (χωρίς να έχω καμία σχέση μαζί του) για το βιβλίο του "Εβραίοι όλη η αλήθεια"!!!
Πραγματικά είπε αλήθειες σ' αυτό το βιβλίο αλλά οι δήθεν αντιναζιστές και δημοκράτες σιωνιστές τον έκατσαν στο σκαμνί και κατάφεραν να τον καταδικάσουν κατά πλειοψηφία μάλιστα!!
Ευτυχώς που κάποιος δικαστής σκέφτηκε ότι τα βιβλία δεν τα στήνουν στο σκαμνί μόνο και μόνο γιατί βγάζουν στη φόρα τα εγκλήματα των Εβραιοσιωνιστών!! Και μάλιστα και η Εισαγγελέας της έδρας ήταν απαλλακτική.

Σου άφησα σχόλιο και στο ποστ σου της 19/8/2008 που δεν το είδα εγκαίρως δυστυχώς!!
Καλό σου ξημέρωμα.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Δυστυχώς γι αυτούς κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να χάσουν και τα όποια ψήγματα συμπάθειας είχαν κερδίσει ως θύματα της ναζιατικής θηριωδίας.
Με τον Πλεύρη και τις απόψεις του μου είναι αδύνατο να συμπορευτώ ακόμα και συτο θέμα αυτό καθώς θεωρώ ότι είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, όμως συμφωνώ μαζί σου ότι τα βιβλία δεν κάθονται ή δεν θα ΄πρεπε να κάθονται στο σκαμνί...

monahikoslikos είπε...

@Katerina: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και το ξέρεις...
Καλή σου μέρα γειτόνισα...

@abttha: Ναι, Νίκη μια τόσο δα, μικρούλα Νίκη, μια πρώτη ΝΙΚΗ και θαρθουν κι άλλες...

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια αυτή που τελικά στέφθηκε και με επιτυχία ας αποτελέσει την απαρχή για παρόμοιες ενέργειες. Θέλει τρόπο. Όχι κόπο για να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Φιλί κοραλένιο στο λύκο μου, για μια ομορφη εβδομάδα.

monahikoslikos είπε...

@zanzibar: Θέλει τρόπο αλλά θέλει και κόπο για ξεσηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε από τους 4 τοίχους του σπιτιού μας.
Και μια συμβουλή η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη, άστα και λίγο να ξεκουραστείς...
Φιλιά πολλά κατάφατσα

Greek Rider είπε...

Ένας λύκος, εεε..συγνώμη κούκος ήθελα να πω, δεν φέρνει την άνοιξη.

Ας ελπίσουμε ο κόσμος θα βγει από τις πολυθρόνες γιατί δε μας σώζει τίποτα!

monahikoslikos είπε...

@Greek Rider: Συμφωνώ πως ένας, είτε είναι λύκος, είτε είναι κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...
Θα συμφωνήσεις όμως κι εσύ πως ένας είναι ο κούκος που την αγγέλει και πίσω του ακολουθούν οι άλλοι...

marianaonice είπε...

Για τον Πλεύρη ήταν το πρώτο μου ποστ στο Ιστολόγιό μου, για τη δίκη του για το βιβλίο.
Δες το να δεις τις απόψεις μου!
Κάποτε ίσως σου πω και άλλα γι' αυτή τη δίκη.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Καλημέρα, το διάβασα και δεν νομίζω πως διαφωνούμε...

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Τα αισθήματα μου για τα λογής λογής λόμπι, αλλά και για τους Παλαιστίνιους νομίζω τα ξέρεις. Όποτε τα συγχαρητήρια μου για το ποστ είναι δεδομένα!
Καλώς σε βρήκα, σου ανταποδίδω τα σταυροκουμπωτά ματς μουτς και θα τα πούμε λίαν συντόμως, Λύκε μου!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: εκ του ανώνυμος αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεσαι εις το γνωστόν κρεματόριο ένθα απέδρα πάσα λύπη ή στεναγμός και πρόνοια για τις ταλαίπωρες γαζωτριούλες...
Μιας και σου αρέσουν τα λομπίστικα σου γάζωσα κι εγώ ένα συνολάκι για τους πέραν του Ατλαντικού φίλους του ημέτερου Γεώργιου να το φοράς και να μην το χορταίνεις...
Και μην ακούς τις κακιές γλώσσες όλα συμπτώσεις είναι...