Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Θέλουν νεκρό αστυφύλακα

Είναι μέρες που με γαργαλάνε τα δάχτυλά μου και σήμερα το πρωί το αποφάσισα να γράψω.
Θέμα μου ο νεαρός αστυφύλακας που δίνει μάχη ζωής στην εντατική του νοσοκομείου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 30 άτομα στο περιθώριο συναυλίας στο Ελληνικό.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε και μάλιστα τόσο σοβαρά ο αστυφύλακας, οι δηλώσεις των συνδικαλιστών συναδέλφων του και η αναζήτηση των δραστών, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα, στο χώρο των αντιεξουσιαστών πριν καλά καλά ενημερωθούν για το συμβάν δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να είμαστε μπροστά από μια καλοστημένη προβοκάτσια.
Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Κατεχάκη επιδιώκουν να έχουν 1 νεκρό αστυφύλακα ώστε με λυμένα τα χέρια να λύσουν τις διαφορές τους με τους αντιεξουσιαστές, τα Εξάρχεια και το Συνασπισμό που κατά το Βύρωνα και τον ανεκδιήγητο Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ υποθάλπει τη δράση των «κουκουλοφόρων» γνωστών αγνώστων.
Ας δούμε λοιπόν την υπόθεση χωρίς παρωπίδες.,
Τι ζητούσαν οι 2 αστυφύλακες στο χώρο της συναυλίας όπου και τραυματίστηκαν;
Ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με άλλες δυνάμεις για να αποτρέψουν βανδαλισμούς, κλοπές και καταστροφές απαντά η ΕΛΑΣ.
Και πως θα το πετύχαιναν αυτό όταν όπως αποδείχτηκε δεν ήταν σε θέση ούτε τη ζωή τους να προασπίσουν.
Μήπως λοιπόν στάλθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή;
Μήπως αυτοί που τους έστειλαν ήθελαν 1 ή και 2 νεκρούς αστυφύλακες;
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε μαύρα μεσάνυχτα για το συμβάν και ενημερώθηκε από τη ΓΑΔΑ και την Ασφάλεια Αττικής 12 ώρες μετά.
Και συνεχίζει πολύ εύστοχα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Αρχηγείο, όταν ενημερώθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση, με τη σύμφωνη γνώμη του Βύρωνα Πολύδωρα (αν όχι καθ υπαγόρευσή του), με την οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφού εκτός από τον μέχρι τώρα πόλεμο σε «επιχειρησιακό» επίπεδο ανοίγει και πολιτική αντιπαράθεση με τους αναρχικούς, ενέργεια που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι συνέπειες θα έχει από τη μία ή την άλλη πλευρά» ΕΘΝΟΣ εδώ. Από πού όμως προκύπτει ότι για τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυφύλακα ευθύνονται οι αναρχικοί; Όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες, περιθωριακοί, χούλιγκαν, εγκληματικά στοιχεία, νονοί της νύχτας κλπ τρέφουν αισθήματα αγάπης και έρωτος με τα σώματα ασφαλείας και άρα μένουν μόνο οι αναρχικοί που θέλουν το κακό της αστυνομίας.
Αστεία πράγματα. Αστεία βέβαια όσο ακόμα κρατιέται στη ζωή ο άτυχος αστυφύλακας, γιατί αν χάσει τη μάχη είναι βέβαιο πως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Ας είμαστε λοιπόν προσεχτικοί και μην ξεχνάμε ότι ο Βύρωνας δεν θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα: «Δεν είμαι ρίψασπις», όπως λέει και ίσως θελήσει να παίξει ρόλο Σαρκοζί.
Εκείνος έσπρωξε τους μετανάστες στα άκρα και έκαψε τα προάστια του Παρισιού με τη στάση του πριν φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Βύρωνας ίσως βολευτεί μόνο με το κάψιμο των Εξαρχείων….

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ΜΠΡΑΒΟ για το κειμενο.
Πολυ σωστη τοποθετηση.

Sting είπε...

Σωστή η τοποθέτησή σου. Να μην ξεχνούμε επίσης ότι ο όρος "αναρχικός" τη σήμερον ημέρα έχει χάσει την παλιά του σημασία. Κάτω από την ταμπέλα του χωράνε πια ανέτως όλοι :ονειροπόλοι ουτοπιστές ,σκληροκάρυδοι αντεξουσιαστές, δυναμικοί ακτιβιστές, αριστερά και δεξιά φασίστοειδή, χουλιγκάνικα ρεμάλια, υποκοσμικά όντα κλπ.

monahikoslikos είπε...

Μπορεί ο τραυματίας να τη σκαπουλάρει αλλά έστω κι έτσι υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα.
Τα στελέχη του ΣΥΝ Ν. Χουντής και Ευμορφία Σαγγανά υπέκυψαν στις πιέσεις Πολύδωρα και ΛΑΟΣ και πήγαν στο Ασκληπιείο για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον τραυματία.
Όχι, δήλωση νομιμοφροσύνης δεν υπέγραψε ακόμα ο ΣΥΝ.
Ίσως στο επόμενο επεισόδιο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα ρε συ Λύκε. Προφανώς και εστάλησαν οι εν λόγω αστυνομικοί με τέτοιο ακριβώς σκοπό, δηλαδή τον ξυλοδαρμό/ κακοποίηση τους και την εν συνεχεία εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού από την κυβέρνηση.

Το συμβάν με τον ΣΥΝ (ο οποίος καταδικάζει γενικά τη βία) ωστόσο δεν ξέρω αν θα το απέδιδα σε πιέσεις ΛΑ.Ο.Σ. και Πολύδωρα, οι οποίες κάθε άλλο, εννοείται, παρά αμελητέες είναι. Δηλαδή τι αντίδραση πιστεύεις θα εκδήλωναν ο Χουντής και η Σαγγανά εάν δεν υφίσταντο πιέσεις; Θα τον διαλόστελναν;

monahikoslikos είπε...

@ τυπάκι: Θα μπορούσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ένα δελτίο τύπου όπως το έχουν κάνει και άλλες φορές και καλά κάνουν.
Η επίσκεψη όμως σε έναν τραυματία που βρίσκεται σε καταστολή μεταξύ ζωής και θανάτου μόνο ως "δήλωση νομιμοφροσύνης" στο ΛΑΟΣ και τον Πολύδωρα μπορεί να εκληφθεί.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα φταίει ο Κόκαλης με άλλα λόγια!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό κείμενο. Πράγματι υπάρχουν αυτές οι φοβίες για την προβοκάτσια. Ας μην παραβλέπουμε όμως και τον τροπο που τα ΜΜΕ το χειρίζονται μετά τις πολιτικές πιέσεις για τα αστυνομικά βίντεο. Αλλά και να μην είναι προβοκάτσια, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέο λουτρό αίματος -μετά από τα τόσα προβλήματα που βρήκε ο Πολύδωρας (φωτιές, βίντεο και παλαιότερα φοιτητές κτλ).

Urfurslaag είπε...

Η γνώμη μου είναι πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ ανίκανη ακόμα και μια προβοκάτσια να στήσει. Οι μπάτσοι αυτοί τις φάγανε από βλακεία και από κακό σχεδιασμό. Ο Αντιεξουσιαστικός χώρος όμως δεν έχει καμιά σχέση με το επισόδειο όπως έχει φανεί στη συνέχεια. Υπεύθυνα ήταν χουλιγκάνια που ακριβώς λόγω κακού σχεδιασμού (αν είναι δυνατόν 2 αστυνομικοί μόνοι τους σε ροκ συναυλία)βρήκαν ευκαιρία να ξεπληρώσουν χρωστούμενα. Και φυσικά ο Πολύδωρας και ο Καρατζαφέρης το εκμεταλεύτηκεαν πολιτικά, χτίζοντας τις καριέρες τους πάνω σε αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις λινκ για το εν λόγω συμβάν ρε συ μοναχικέ λύκε;

Έψαξα σε ελληνικές εφημερίδες και δε βρήκα τίποτα... Παρεπιπτόντως, δε διαφωνούμε ουσιαστικά για το συμβάν και τη σημασία του, απλά από άποψη δημοσίων σχέσεων και εικόνας για το κόμμα μπορώ να το καταλάβω. Και ειλικρινά, δεν το βλέπω αρνητικά...

Είναι δυστύχημα βέβαια να γίνονται κινήσεις τέτοιες για τέτοιο λόγο, ωστόσο η επίθεση που δέχεται ο ΣΥΝ απο τον Πολύδωρα είναι τουλάχιστον πρωτοφανής. Κι όχι μόνο ο ΣΥΝ δηλαδή...

monahikoslikos είπε...

@ τυπάκι: Η επίθεση Πολύδωρα είναι σε όλη την αριστερά.
Απλά ο ΣΥΝ είναι πιο ευάλωτος και ως εκ τούτου ευκολότερος στόχος για τα παντός είδους φασιστοειδή.