Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Ο εμπρησμός ως μέσον πολιτικής

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν εμπρηστές, φέτος το καλοκαίρι, θα έπρεπε να τους ανακαλύψουμε, αλλά, ας είναι καλά τα παιδιά, δεν μας άφησαν να κάνουμε τους Σερλοκ Χόλμς.
Κρανίου τόπο και στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σκεπάζοντας με τα αποκαΐδια και τη στάχτη από τα καμένα δάση, βαλίτσες με μίζες, πορίσματα ανεξάρτητων αρχών, διώξεις ημετέρων, καρτέλ γάλακτος, πετρελαιάδων, παραδικαστικά κυκλώματα, ανιστόρητα ιστορικά βιβλία…
Κάνουν καλή δουλειά, οι εμπρηστές, και εξυπηρετούν πολλούς αφεντάδες.
Τρίβουν τα χέρια τους οι καταπατητές που με την εύνοια και των 2 μεγάλων κομμάτων, τα οποία πολλαπλώς ευεργέτησαν με τις φωτιές που παράγγειλαν, έχουν σίγουρους τους αποχαρακτηρισμούς των δασών.
Κοντεύει να μείνει άνεργος ο Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ που είχε αναλάβει εργολαβικά την αποκάλυψη των γαλάζιων σκανδάλων, εξαφανίστηκε από προσώπου TV ο βλάσφημος Αλαβάνος που τόλμησε να χαρακτηρίσει νονό τον πρωθυπουργό, ίσα που αχνοφαίνεται πίσω από τους καπνούς των τηλεοπτικών παραθύρων ο μακεδονομάχος Κρατζαφέρης και ο Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ.
Καλά για την Αλέκα δεν το συζητώ. Θα ζητήσει αναδάσωση των καμένων από το 1821 και μετά όπως και με τα ομόλογα που ζητά επιστροφή των κλεμμένων από το 1950. Δεν έχει άδικο αλλά το φρέσκο κουλούρι είναι καλύτερο Αλέκα μου.
Όσο για τους τηλεκανίβαλους των 8.00 τι να πω και τι να μολογήσω.
Για όλα φταίνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας ο και μυστακοφόρος Φούρλας και ο αρχηγός της Πυροσβεστική Κόης που δεν μιλιούνται και δεν μπορούν να συντονιστούν και γι αυτό οι φλόγες φουντώνουν αντί να σβήνουν.
Λες και πάνω από τον Κόη δεν υπάρχει ο Πολύδωρας, να τον στείλει στο σπίτι του αν αποδεικνύεται ανάξιος αρχηγός και πάνω από το Φούρλα και τον Πολύδωρα δεν υπάρχει πρωθυπουργός να τους πακετάρει όλους μαζί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όχι, για τους τηλεκανίβαλους, δεν υπάρχει ούτε Πολύδωρας, ούτε πρωθυπουργός. Ο κακός Κόης φταίει που δεν καταδέχεται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το Φούρλα το μυστακοφόρο.
Κι όταν η «φωτιά» με τις σχέσεις Φούρλα - Κόη τίθεται υπό μερικό έλεγχο ρίχνει ο Γιακουμάτος τη μολότοφ για τους πράσινους εμπρηστές και οι αναζωπυρώσεις δίνουν και παίρνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Κι επειδή η κατάσταση εξόχως βολεύει την κυβέρνηση αφού ο καπνός και τα αποκαΐδια επισκιάζουν τα άλλα σκάνδαλα που κόβουν ψήφους και αμφισβητούν την εξουσία της.
Βολεύει και την αντιπολίτευση που βρήκε νέο λαμπρό πεδίο κριτικής του κυβερνητικού έργου αφού η «σημαία» για τα δομημένα σκάνδαλα και τις μίζες αποδείχτηκε σημαία ευκαιρίας και μαζεύτηκε άρον άρον μόλις εμφανίστηκε στο προσκήνιο η υπόθεση Παπακωνσταντίνου…
Βολεύει και τα κανάλια που δεν χρειάζεται να ψάχνουν για θέματα καλοκαιριάτικα…
Το πολιτικό κλίμα θα παραμείνει θερμό, καυτό και τσουρουφλιστό μέχρι και τις εκλογές, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τροχιοδεικτικές μολότοφ εκατέρωθεν.
Και δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο σας ευχαριστώ, που λέει ο Χατζηνικολάου, κάθε φορά που δεν θέλει να ακουστεί κάποια ενοχλητική άποψη, τα μικρά κόμματα θα συμμετάσχουν ουσιαστικά άφωνα στην εκλογική διαδικασία.
Βρε, όχι πεντακομματική, τρικομματική και με το ζόρι θα είναι η νέα βουλή.
Αυτό άλλωστε δεν επιδιώκουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ;

1 σχόλιο:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

ακριβώς αυτό επιδιώκουν, λύκε μου...