Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Το ΚΚΕ αβαντάρει τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

Την άκουγα το πρωϊ και δεν πίστευα στα αυτιά μου.
Ο λόγος για τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη που χέρι χέρι με τον ανεκδιήγητο Αυτιά στον ΑΛΦΑ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να αποπροσανατολίσουν τους τηλεθεατές από το φλέγον θέμα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Για τον Αυτιά και την κυρία Κανέλη το μείζον δεν είναι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και για τα οποία την άλλη Πέμπτη απεργούν οι πάντες, αλλά το μείζον είναι ο νόμος Ρέππα του 2002 ο οποίος κατά τους υπολογισμούς της κυρίας Κανέλη και του Αυτιά μειώνει τις συντάξεις μέχρι και 1.200 ευρώ.
Ασφαλώς και ο νόμος Ρέππα δεν μπορεί να διεκδικήσει εύσημα φιλεργατισμού όσο και αν με το νόμο αυτό έγινε ότι το καλύτερο για να διορθωθούν αδικίες του νόμου Σιούφα του 1992 όπως έλεγε ο συμμετέχων στη συζήτηση πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας.
Για τον Αυτιά βέβαια δεν το συζητώ, ο άνθρωπος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τα γραφεία της Ν.Δ, που δούλεψε για 2 χρόνια πριν ανακαλύψει τη δημοσιογραφία και το θεωρώ αυτονόητο να θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση σ΄ αυτή τη δύσκολή στιγμή.
Όταν όμως ευθυγραμμίζεται μαζί του και η κυρία Κανέλη εκτιμώ πως τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της παρά τις λεκτικές αντιδράσεις αβαντάρουν τις προτάσεις Μαγγίνα ελπίζοντας να ψαρέψουν ψηφοφόρους από τους δυσαρεστημένους που θίγονται από τα μέτρα.
Γιατί άλλο να λες ότι και τα 2 κόμματα εξουσίας, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινή πυξίδα και νομοθετούν με βάση τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και τη φιλοσοφία της παγκοσμιοποίησης και άλλο να ξεχνάς το σήμερα και να σηκώνεις κουρνιαχτό για το χτες.
Έτσι δεν βοηθάς τους εργαζόμενους να καταλάβουν πόσο θα επιδεινωθεί θέση τους με τα καινούρια μέτρα κι αυτό όπως και να το κάνουμε είναι αβάντα στην κυβερνητική πολιτική.
Κάνω λάθος; Δεν νομίζω.

3 σχόλια:

Sting είπε...

Όχι! δεν κάνεις λάθος , φίλε Λύκε.
Ο βίος και η πολιτεία και των δύο αδιάντροπων υποκειμένων είναι γνωστά πράγματα σε όλους.
Όπως και το θράσος τους, όταν προσπαθούν να παίξουν τα παιχνίδια της νύχτας τους μέρα μεσημέρι.
Σκοτεινά πρόσωπα και οι δύο, αυτός με το χαζοχαρούμενο γελάκι του κι αυτή με την ξερολίστικη αυθεντία των 32 Στάλιν και 23 Πατριαρχών.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι υπονοείς εσύ τώρα Μοναχικέ Λύκε για την τελευταία συνάντηση Καραμανλή - Παπαρήγα, εκτός αν είναι ιδέα μου...

monahikoslikos είπε...

@ sting: Άξιος ο μισθός τους.
Το δυστύχημα είναι ότι τύποι σαν και δαύτους διαμορφώνουν κλίμα...

@ zalmoxis: Σιγά να μην περίμενε η Αλέκα τη συνάντηση για να βγάλει τη "γραμμή".