Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Για να μη ξεχνιόμαστε

Σαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου 1980, πριν από 27 χρόνια δηλαδή, 2 πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα, στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα, κατέστρεψαν 2 από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της εποχής: «Μινιόν» και «Κατράτζος».
Ο εμπρησμός αποδόθηκε από την αστυνομία σε τρομοκρατικές οργανώσεις και λίγο αργότερα οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν με την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80».
Στην προκήρυξη που έστειλε η Οργάνωση δικαιολογεί την ενέργεια γράφοντας ότι «κάθε επιχείρηση, έτσι κι αυτές, στηρίζονται στην εκμετάλλευση των προλετάριων. Τα αφεντικά εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προλετάριων να έχουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και τους στριμώχνουν στο μεροκάματο, την αλλοτρίωση και τη μιζέρια».
6
μήνες αργότερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα «Κλαουδάτος» και «Ατενέ», στον «Δραγώνα» και τον «Λαμπρόπουλο» του Πειραιά.
Οι συλλήψεις που έγιναν τότε δεν οδήγησαν πουθενά και σήμερα οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί.
Στην ιστοσελίδα «Σαν σήμερα» εδώ υπάρχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισήμανση που είναι καλό να λάβουν υπόψη τους όσοι ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από τη εγχώρια τρομοκρατία: «Το μπαράζ αυτό των εμπρηστικών επιθέσεων έβαλε την ταφόπλακα στο ελληνικό λιανεμπόριο και οδήγησε στην εισβολή των ξένων πολυκαταστημάτων στη χώρα μας».
Επισημαίνει επίσης ότι ο ΕΛΑ, παρακλάδι του οποίου θεωρήθηκε η Οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς, κατήγγειλε όσους είχαν αποχωρήσει από τις τάξεις του ενώ από το περιοδικό «Αντιπληροφόρηση» αποκάλυψε ότι η εμπρηστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στους εμπρησμούς χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της φωτιάς σε πετρελαιοπηγές και είχε εισαχθεί από την Ολλανδία. Κριτική είχε ασκήσει και η 17Ν.

Συνοψίζουμε λοιπόν: εμπρησμοί - ταφόπλακα στο ελληνικό λιανεμπόριο για να διευκολυνθεί η είσοδος των ξένων πολυεθνικών, με χρήση ουσίας που εισήχθη από το εξωτερικό και που ήταν κατάλληλη για να καταστρέψει ολοσχερώς τα πολυκαταστήματα.
Κατά τα λοιπά η επίθεση έγινε στο όνομα των προλετάριων που τους στριμώχνουν τα αφεντικά στο μεροκάματο και που μετά την καταστροφή, προφανώς απελευθερώθηκαν από την καταπίεση των αφεντικών τους μένοντας άνεργοι.
Άξιος ο μισθός σας «σύντροφοι»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο 41ο τεύχος τη Αντιπληροφόρησης σελ 84 υπάρχουν πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την "εγχώρια τρομοκρατία" όπως την αποκαλείς. Ενδιαφερον έχει όμως και το κείμενο που δημοσίευσε δυο μήνες μετά η Αυριανή και υποτίθεται οτι ήταν απο την ίδια τρομοκρατική οργάνωση που είχε κάνει τους εμπρησμούς. Το κείμενο ουτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε με τον εμπρησμό της Ακρόπολης και ήταν απολύως ξεκάθαρο οτι επρόκειτο για προβοκάτσια της Ασφάλειας.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΓΝΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΈΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙς ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΟΠΑΣΕ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ TV PERSONA ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ 'ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μερικά "καλόπαιδα" δεν εννοούν να καταλάβουν τί σημαίνει δεξιά (αλλά θα που πεις πάλι, άμα είναι δεξιά, τί να καταλάβουν;) και μια πιο "ανθρώπινη" ιστορία από την υπόθεση αυτή: καταζητήθηκαν τότε για τους εμπρησμούς δύο αδελφές, η Κατερίνα και η Λίτσα ("συνήθεις ύποπτες" εκείνη την εποχή) από τους μπάτσους. Η μία μάλιστα είχε κρατηθεί για ένα διάστημα, δε θυμάμαι πόσο. Ο πατέρας τους από τη στενοχώρια του αυτοκτόνησε (το είχε αναφέρει κι ο Μπουκετσίδης στη δίκη της 17 Ν).
Από τις αφελφές αυτές (οι οποίες είχαν επώνυμο που τέλειωνε σε -άκη)είχε εμπνευστεί και σε κάποια σκίτσα ο ΚΥΡ τις αδελφές Κουκουναράκη ως εμπρήστριες (από τα... "κουκουνάγγγγια" που έλεγε και ο Ράλλης πως ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του Αυγούστου 1981, πάλι για να θυμούνται τα "καλόπαιδα"...)!

Αποψη είπε...

Θεωρώ αδιανόητο να μαυρίζουμε ανθρώπους και να στιγματίζουμε ζωές στηριζόμενοι σε φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και από παρέα σε παρέα.
Δεν εννοώ ότι ΔΕΝ υπήρξε η ιστορία. Λέω όμως ότι κάποια στιγμή πρέπει να βαδίσουμε μπροστά και να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος.
Είμαι σίγουρη ότι ΚΑΙ εσύ jimmy όπως και πολλοί άλλοι γράψατε και είπατε πολλά για τα μέλη της 17Ν. Και στη συνέχεια πέσατε από τα σύννεφα.... Πέσαμε. Όλοι οι φωστήρες μαζί.
Γιατί λοιπόν δεν αφήνουμε ήσυχους αυτούς για τους οποίους πολλά είπαν, πολλά έγραψαν, πολύ έψαξαν, αλλά τίποτα δεν βρήκαν;
Όσο για την νιότη που έλεγε πως θα γινόμασταν άλλοι... ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος τὸν λίθον ἐπ’ αὐτόν βαλέτω..
Υ.Γ επειδή δεν μ αρέσει να ηθικολογώ, ακόμη και αν σ' όλα συμφωνήσω μαζί σου, θα διαφωνήσω στον τρόπο που το γράφεις.
"Γνωστός σήμερα τηλεοπτικός δημοσιογράφος"
ΠΟΙΟΣ; Πες το. Ποιος είναι ο γνωστός; Δώς του το δικαίωμα να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του... Μίλα. Μίλα ακόμη πιο δυνατά αν έχεις δίκιο. Γιατί με μισόλογα κανείς δεν βρήκε το δίκιο του. ΠΟΤΕ.
Με αγάπη.

monahikoslikos είπε...

@ jimmy: Οι στημένες προβοκάτσιες της ασφάλειας είναι γνωστές αυτό που εμένα με απασχολεί και με προβληματίζει είναι τα "κρυφά ταλέντα" που αμαυρώνουν ιστορίες και αγώνες.
Όσο για τον τηλεοπτικό αστέρα αυτός το καλοκαίρι του 2002 δήλωνε ότι αγνοούσε ακόμα κια την ύπαρξη της 17Ν σαν να είχε πέσει από τον Άρη.

@ zalmoxis: Είναι γνωστές οι περιπέτειες των αδελφών Τσαγκαράκη που τραβήχτηκαν άδικα των αδίκων.

@ αποψη: καμιά φορά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και στοιχεία που δείχνουν ότι και η 17Ν δεν ήταν όπως φάνηκε μέσα από τη δικογραφία της αντιτρομοκρατικής, τους λεονταρισμούς του Κουφοντίνα και τις δικαστικές αποφάσεις.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται σε καλό δρόμο.
Κάποτε ελπίζω να βγεί η αλήθεια, όχι αυτή της αντιτρομοκρατικής.