Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Υπέρτατος νόμος το συμφέρον του κόμματος και του αρχηγού

«Κάποια στιγμή η κοινωνία θα πρέπει να σταθμίσει και το κοινωνικό συμφέρον που είναι ύψιστο αγαθό και δε θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό της ατομικότητας».
Σωτήρης Χατζηγάκης
, υπουργός Δικαιοσύνης,
31 Οκτωβρίου 2007 στη βουλή των Ελλήνων
με αφορμή την εγκύκλιο του εισαγγελέα Σανιδά
για τις μπατσοκάμερες στις διαδηλώσεις।
Αν αντί κοινωνικό συμφέρον διαβάσεις κομματικό συμφέρον καταλαβαίνεις γιατί πανηγυρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης για μια εισαγγελική εγκύκλιο που συγκρούεται ευθέως με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.
Τελευταίο παράδειγμα επιβεβαίωσης της κυβερνητικής άποψης ότι το κομματικό συμφέρον υπερέχει των ατομικών δικαιωμάτων είναι η προφυλάκιση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (με μόνη την κατάθεση του σκηνοθέτη Μυλωνά) της Εύης Τσέκου της πρώην, εξ απορρήτου, γραμματέως του παρ΄ ολίγον αυτόχειρος Χρήστου Ζαχόπουλου, για να της κλείσουν το στόμα.
Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η δικαιοσύνη ασμένουσα σπεύδει να συνταχτεί και να εξυπηρετήσει το κομματικό συμφέρον της κυβερνητικής παράταξης και προφανώς δεν είναι ούτε και η τελευταία καθώς η διαπλοκή δικαστικής και πολιτικής εξουσίας είναι διαχρονική.

Λένε πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι μόνο που στη δική μας περίπτωση η βρώμα έχει μολύνει ολόκληρο το τελάρο για να μην πω ότι έχει βρωμίσει ολόκληρο το ψαράδικο.
Για να καλύψουν τη βρώμα έκοψαν την ουρά του μεγάλου ψαριού και την πέταξαν στον Κορυδαλλό μαζί με τον Καλούση, την Μπουρμπούλια και 2-3 ακόμα παρακατιανούς (παραδικαστικό κύκλωμα το είπαν) και λένε στον πελάτη ότι η μπόχα έρχεται από εκεί ενώ το ψαροκέφαλο ευωδιάζει.

Έτσι από το «όποιος έχει στοιχεία... στον εισαγγελέα» που έλεγε ο Σημίτης κάθε φορά που επιζητούσε τη δικαστική συνδρομή για το κουκούλωμα σκανδάλων φτάσαμε στο «όποιος έχει στοιχεία θα προφυλακίζεται» του Καραμανλή, (περίπτωση Τσέκου).
Στην ίδια λογική της εξυπηρέτησης του κομματικού συμφέροντος κινείται και η απόφαση για μη προφυλάκιση των 2 εφοριακών (κολλητών του Αλογοσκούφη) που πιάστηκαν στο Κολωνάκι με τα λεφτά του εκβιασμού στο χέρι, το βάλτωμα της δικαστικής έρευνας για τα δομημένα ομόλογα και η αρχειοθέτηση του πορίσματος Ζορμπά που έδειχνε εμπλοκή υπουργών και μίζες σε γαλάζια ταμεία.

Δικαστικές αποφάσεις με το μέτρο και προφανώς με το αζημίωτο καθώς μόνο το 2008 ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 900 εκατ. ευρώ για αναδρομικές αυξήσεις μισθών των δικαστικών,
Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.
Η παρουσία του κ. Αλογοσκούφη στις συνελεύσεις των ενώσεων δικαστικών, για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών πάει σε τέτοιες συνάξεις, έγινε δεκτή με ζωηρά χειροκροτήματα από τους δικαστές καθώς το μήνυμα που εξέπεμπε ήταν σαφές: Βοηθάτε μας και εμείς εδώ είμαστε για σας.

6 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα Λύκε,

Το πόσο τυφλή, κουφή και γενικώς ανάπηρη είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, είναι γνωστό. Όπως είναι γνωστό ότι πάντοτε με τις αποφάσεις της εξυπηρετεί την εξουσία, πολιτική ή οικονομική. Αλίμονο σε ΜΑΣ

aggelos-x-aggelos είπε...

Χρόνια πολλά και καλά να έχουμε! Τα υπόλοιπα πάντα έτσι ήταν...

... είπε...

Όταν τα στοιχεία έχουν χρησημοποιηθεί για εκβιασμό τότε έχουμε να κάνουμε με δύο θύτες.
Αν όντος συνέβει έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, τότε καλά έκαναν και την μπαλαούριασαν. Και το ίδιο να κάνουν και με άλλο άμα τελικά την σκαπουλάρει. Την ίδια μοίρα θα πρέπει να έχουν βέβαια κι όσοι ήρθαν σε παράνομες συμφωνίες μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε Λύκε μου χολοσκάς; Μήπως μάθαμε τι σκατά ΄γινε με τα ομόλογα; Μήπως μάθαμε τα παρακάτω της υπόθεσης με το Βαρθολομαίο; Μήπως ο μεσιέ Χορσχατ θα μας πει πόσο μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρονια; Τρίχες. Κάθε τρεις και λίγο θα βγαίνει μια τέτοια μπαρούφα, θα κυνηγάμε την ουρά μας κανά μήνα και μετά βούβα. Αυτό είναι που με δαιμονίζει. Καλησπέρες.

Sting είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΝΗΜΕΡΕ ΛΥΚΟ,
ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ (να είμαστε) ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!
Χαίρε Φίλε