Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Ου να μου χαθείτε λαμόγια


Διαπλεκόμενο αν όχι και χρηματιζόμενο, χωρίς να αποκλείεται και να τον εξευτελίσουν σέρνοντάς τον στα δικαστήρια, ετοιμάζονται να βγάλουν τον πρώην εισαγγελέα Ζορμπά, κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, αν δεν κάτσει στα αυγά του και κρατήσει το στόμα του κλειστό για όσα είδε και έμαθε διερευνώντας τα γαλάζια σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί.
Η πρώτη προειδοποιητική βολή ρίχτηκε πριν από λίγες μέρες από το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη με την προειδοποίηση ότι δεσμεύεται, από το νόμο, για πέντε χρόνια από την απομάκρυνσή του από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, να μην μιλήσει για τις υποθέσεις που διερεύνησε.
Με την επιστολή του στον πρωθυπουργό και κείνο το «θα μιλάω όταν το κρίνω σκόπιμο» που είπε στη συνέντευξη τύπου τη μέρα της αποχώρησής του από την Αρχή ο συνταξιούχος δικαστικός, τους έδειξε ότι οι προειδοποίηση, από το ΒΗΜΑ, έπεσε στο κενό.
Η συνέχεια ήρθε προχθές Κυριακή από το ΠΑΡΟΝ του Μάκη Κουρή που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζει τον Γ. Ζορμπά περίπου ως διαπλεκόμενο με εταιρίες όπλων από τη θέση του γενικού γραμματέα εξοπλισμών στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα χειρόγραφο σχόλιο του κ. Ζορμπά πάνω σε μια πρόταση για αναθεώρηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών με το οποίο ο τότε γενικός γραμματέας εξοπλισμών εκφράζει τη διαφωνία του χωρίς να αναφέρει ποια ήταν η τελική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας (Σπηλιωτόπουλος) του υπουργείου Άμυνας.
Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει το συντάκτη δεν είναι τι έγινε τελικά με τις φρεγάτες αλλά πως θα εκθέσει τον κ. Ζορμπά.

Γράφει η καλή εφημερίδα (ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ): «Όλη -κυριολεκτικά ΟΛΗ- η ηγεσία του μόνου αρμόδιου για τις εξοπλιστικές ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, του ΓΕΝ, ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο (κυβέρνηση Καραμανλή), να γίνει προσπάθεια τροποποίησης της σύμβασης και να γίνει εκσυγχρονισμός μόνο σε ΔΥΟ και όχι σε ΕΞΙ φρεγάτες, θεμελιώνοντας την πρόταση σε ισχυρούς λόγους και βασικά στο ότι όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός, όλος ο εξοπλισμός τους θα είναι ξεπερασμένος και ουσιαστικά θα είναι άχρηστος, όπως προκύπτει από τα σημεία που παραθέτουμε στη συνέχεια.
Ο ΜΟΝΟΣ που αντέδρασε, δεν συμφώνησε με την πρόταση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ήταν ο τότε Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών κ. Γιώργος Ζορμπάς, όπως προκύπτει από ιδιόχειρο σχόλιό του σε «Ενημερωτικό - Εισηγητικό Σημείωμα» του ΓΕΝ, με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2004.»

Και κλείνει το δημοσίευμα με τη σαφέστατη απειλή για τι περιμένει τον κ. Ζορμπά αν συνεχίσει να μιλάει , «θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Ζορμπάς, πώς θεωρούσε ΔΕΔΟΜΕΝΗ την άρνηση της προμήθειας («Δεν είναι δεδομένη η σύμφωνη γνώμη του αντισυμβαλλόμενου», γράφει). Από πού το γνώριζε ο κ. Ζορμπάς; Έκανε κάποια βολιδοσκόπηση; Αναλογίσθηκε πόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα κέρδιζε το υπουργείο Άμυνας από την αποφυγή της σπατάλης για τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών, από τη στιγμή που δεν τον θεωρούσε απαραίτητο το κατ' εξοχήν αποφασιστικό όργανο, το ΓΕΝ; Και ο τότε αρχηγός του ΓΕΝ ναύαρχος κ. Αντωνιάδης είχε διαφωνήσει με τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών.»

Σχόλιο: Ρε α να μου χαθείτε παλιολαμόγια, τσιράκια του θοδωρή…
.

10 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Πρώτον καλησπέρα.
Δεύτερον εξαιρετικό το κομμάτι για τον Παπαδόσηφο αλλά από εκεί που ήμανε δεν μπορούσα να σχολιάσω.
Τρίτον και αναφορικώς με τον Ζορμπά, έχω να σε ρωτησω το εξής:
Τι περίμενες, Λύκε μου;;;

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Τι έπαθες σε έπιασε σύνδρομο στέρησης και μπουκάρεις στις ξένες σνδέσεις;
Δεύτερον, καλησπέρα και μαζί μια καλημέρα καβάτζα για το πρωϊ
Τρίτον δεν περίμενα τίποτα από έναν τυπολάτρη σαν τον Ζορμπά, άλλοι περίμεναν και το κάνω χάζι που δεν τους βγήκε.
Τέταρτον το ΠΑΡΟΝ γράφει ότι η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι του Αλογοσκούφη ήταν η έρευνα που έκανε ο Ζορμπάς στις φορολογικές δηλώσεις της κυρίας Αλογοσκούφη....
πω πω βρόμα, πω πω βρόμα... κάπως έτσι δεν λέει η διαφήμιση...
Τα φιλιά μου και να περνάς καλά αγαπημένη.

Unknown είπε...

M.L.ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΦΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΙ ΜΙΛΑΜΕ!!!

Swell είπε...

Και μια παλιά ιστορία για τον καλό εκδότη της καλής εφημερίδας (τα επίθετα είναι επιλογή του Μ.Λ.). Ζήτησε πριν χρόνια από κάποιον να του κάνει μια μελέτη για την εφημερίδα του. Όταν ο κάποιος του παρέδωσε τη μελέτη, ο Κουρής του ζήτησε και δημιουργικές προτάσεις. Ο κάποιος απαίτησε και πέτυχε την υπογραφή συμβολαίου από τις δύο πλευρές. Ο κάποιος του βρήκε μερικά σλόγκαν. Ο Κουρής δεν τον πλήρωσε ποτέ. Ο κάποιος έφυγε από την Ελλάδα. Μετά από χρόνια επέστρεψε και τυχαία, ένα μεσημέρι στην ΕΤ1, είδε διαφήμιση του ΠΑΡΟΝ με δικό του σλόγκαν! Πήρε τηλέφωνο τον Κουρή και όταν μετά από πολλές προσπάθειες δέχθηκε ο καλός εκδότης να του μιλήσει, αρνήθηκε ότι γνώριζε τον κάποιο. Η διαφήμιση βέβαια κόπηκε. Το υπογεγραμένο από τον Κουρή συμβόλαιο βρίσκεται σε μια κούτα στο πατάρι γνωστού. Όταν αποφασίσει ο κάποιος να το βρει, θα γελάσουμε πολύ.

monahikoslikos είπε...

@swell: Αν αρχίσω κάποτε να ιστοριογραφώ τους άθλους των Αφων Κουρή θα βάλω εττικέτα οι άθλοι των αθλίων αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν αντέξει ο server τόσες αναρτήσεις...
Τα φιλιά μου στο ζευγάρι της συντροφιάς σου.

katerina είπε...

Λύκε μου, εσύ και εγώ μείναμε στην πολη αυτή;;;
Και μάλλον και εσύ ...την έκανες...
Φιλιά...

monahikoslikos είπε...

@Κατερίνα: Αργώ ακόμα, βάλθηκα φέτος να κάνω λεφτά....
Πλάκα κάνω αλλά μέχρι τις 18 του μηνός εργάζομαι, μέχρι τις 23 θα κάνω
baby siting σε 2 σκύλους και μετά με το καλό θα είμαι ελεύθερος... εκτός κι αν σφυρίξει καινούριο ξεκίνημα ο Γιώργος.
Εσύ δεν θα ξαναφύγεις, τόσο πολύ σου αρέσει η πόλη μας;

katerina είπε...

έφυγα την ρποηγούμενη βδομάδα για 9 μέρες και ...Θεου Θέλοντος και διαφόρων επιτρεπόντων θα φύγω και την επόμενη βδομάδα.
Ο Γιώργος μπορεί να σφυράει όσα ξεκινήματα θέλει....
Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α.
4 χρόνια είμαι σε μια αφετηρία,κάθε τρεις και λίγο ...νεο ξεκίνημα και εμεις κολλημένοι στην αφετηρία...
Λύκε μου, εγώ και ...επισήμως πια ...κερκίδα...να ακουω τα σφυρίγματα του ΓΑΠ....
Ασε που εγώ έχω την άισθηση ότι ακόμα και όταν τρέχουμε πάμε ...ανάποδα...

marianaonice είπε...

Μ΄αρέσει που εγώ παραπονιέμαι που μ' έχουν στήσει στον τοίχο!!
Εδώ ολόκληρο Ζορμπά και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν, εμένα θα φοβόντουσαν! Μα ποιά είμαι τέλος πάντων??
Λαμόγια δεν θα πει τίποτε @φίλε μου!! Πίστεψέ με!!!

Προς @Κατερίνα
Αχ και εγώ το ίδιο νομίζω! Ανάποδα τρέχουμε και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι μέχρι να σπάσουμε τα μούτρα μας στην αφετηρία!

Καλό βράδυ :)))

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Δυστυχώς είμαστε απροστάτευτοι στην παρανομία της κάθε εξουσίας και νομίζω ότι αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά άμεσα σε λίγο θα είναι πολύ αργά για όλους μας.