Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Δεν θα το κόψουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος σήμερα με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Μωρέ τι μας λέτε.
Δουλειά δεν είχε ο διάβολος και σκάρωνε παγκόσμιες ημέρες.
Κόντρα στο ρεύμα, ανάβουμε τσιγάρο και γιορτάζουμε με γεμάτα τασάκια, όπως της πρέπει δηλαδή της παγκόσμιας.
Ας καθαρίσουν πρώτα τις πόλεις απ΄ το νέφος που μας δηλητηριάζει και μετά ας μας κόψουν και το τσιγάρο.
Μέχρι τότε ούστ λαμόγια από τη φωλιά μου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι από εδώ ένα τσιγάρο με καφεδάκι... Για την παρέα. Δε μας χέζουν λέγω εγώ!

Klearchos είπε...

Το τσιγάρο είναι εθισμός και η άρνηση του προβλήματος είναι χαρακτηριστικό του εξαρτημένου ατόμου...

monahikoslikos είπε...

Σοφίa έχεις δίκιο. Αλλωστε και το αυτοκίνητο σκοτώνει αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να μας υποχρεώσει να πηγαίνουμε με τα πόδια.
Εσύ Κλέαρχε ξαναδιάβασέ με.
Καλό σας βράδυ με ή και χωρίς τσιγάρο στο χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Ως πρώην καπνιστής, θα καταθέσω μερικούς μόνο από τους λόγους για τους οποίους έκοψα το τσιγάρο μετά από 25 χρόνια καπνίσματος. Όχι τίποτε από τα στερεότυπα τρομολαγνικά για εμφράγματα, καρκίνους και τέτοια, αλλά τα αμιγώς ΠΟΛΙΤΙΚΑ αίτια που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1. Μήπως να θυμηθούμε τη γνωστή και μη εξαιρετέα καπνοβιομηχανία, την Φίλιπ Μόρις που είχε ζητήσει προ 5ετίας από την κυβέρνηση της Πράγας φορολογικά κίνητρα γιατί χάρη στο κάπνισμα τα ασφαλιστικά ταμεία της Τσεχίας(είχε εκεί εργοστάσιο) ξεφορτώνονταν κάποιους ασθενικούς καπνιστές που τα επιβάρυναν με τα έξοδα νοσηλίων; (ανάλγητος, κυνικός πλην αληθινός ισχυρισμός.
2. Μήπως να θυμηθούμε πως τα καπνά στα τσιγάρα του εμπορίου είναι μεταλλαγμένα;(να μη φωνάζουμε μόνο για τις ντομάτες, τη σόγια και τις φράουλες επειδή μπορούμε και χωρίς αυτά...).
3. Μήπως να θυμηθούμε ότι προστίθενται ουσίες που χτυπούν στο νευρικό σύστημα για να προκαλούν εθισμό; (ε, όχι και "σκυλάκια του Παυλώφ"...).
4. Μήπως να θυμηθούμε τα κολοσσαία συμφέροντα των καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ που επιστράτευσαν μέχρι και κατοπινούς προέδρους (π.χ. Ρ. Ρέηγκαν και διαφήμιση Στήβενσαντ)σε ρεκλάμες ή απαιτούσαν να καπνίζουν οι πρωταγωνιστές σε πολλές παραγωγές του Χόλυγουντ για να διαδίδεται το κάπνισμα και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους;
5. Για να μη μακρηγορώ, ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ λόγος είναι ότι εις περίσμα της περιρέουσας αντίληψης που θέλει τον κόσμο ΑΝΙΚΑΝΟ να πάρει μια σοβαρή απόφαση (π.χ. να κόψει το κάπνισμα)ορισμένοι απλώς μπορούν αν πουν ΜΠΟΡΩ, όχι με την έννοια της αμερικανιάς "u can do it" ή των σλόγκαν κάποιων φιλανθρωπικών τελεμαραθωνίων, αλλά με την έννοια ότι κάποιος κωφεύει στη βολική για κάποιους ιδέα "έ, υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν μπρούμε να τα κάνουμε".
Τ.