Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Το Μαξίμου πίσω από την απόπειρα;

Ο Ιούδας, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, αυτοκτόνησε από τύψεις επειδή είχε προδώσει τον Ιησού…
Ο Τσαλικίδης «αυτοκτόνησε» λίγο πριν αποκαλυφθεί η μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών ακόμα και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού ενώ λίγο πριν «κρεμαστεί» συζητούσε με τη φίλη του που θα περάσουν το τριήμερο.
Στους Σαμουράϊ τους αφοσιωμένους πολεμιστές της φεουδαρχικής Ιαπωνίας η αυτοχειρία αποτελούσε δικαίωμα και συχνά τον μόνο σωστό τρόπο αντιμετώπισης της ατίμωσης και της ήττας.
Ο Χρήστος Ζαχόπουλος, ήταν όπως όλοι διαβεβαιώνουν ο «σαμουράι» του πρωθυπουργού, κολλητός του Καραμανλή από τα πρώτα πολιτικά του βήματα και αργότερα της Νατάσσας, ο άνθρωπος που έλυνε κι έδενε στο υπουργείο Πολιτισμού καταπίνοντας υπουργούς και υφυπουργούς για πρωινό.
Και ξαφνικά στις 17 Δεκεμβρίου η ζωή του «σαμουράι» Ζαχόπουλου έρχεται τούμπα.
Ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης του ζητά την παραίτηση κι όταν αυτός απευθύνεται στον προστάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκει την πόρτα κλειστή.
Ο Ζαχόπουλος χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια του και με οξύ υπερτασικό επεισόδιο εισάγεται στο Ερρίκος Ντυνάν στο οποίο οι γιατροί αποφασίζουν ότι θα πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον μια εβδομάδα για εξετάσεις.
Από το Ντυνάν ο «σαμουράι» Ζαχόπουλος κάνει μια ύστατη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους προστάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά τα μηνύματα που παίρνει δεν του αφήνουν άλλα περιθώρια.
Το τι ακριβώς συζήτησε με τους ανθρώπους του πρωθυπουργού εκείνη την ημέρα και ποιες εντολές του έδωσαν δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά.
Ίσως να του θύμισαν τα προνόμια των …σαμουράι, ίσως και να του το είπαν ωμά: έτσι που τα έκανες μια λύση έχεις να κρεμαστείς.
Τι έχει μεσολαβήσει;
Το πρωθυπουργικό γραφείο έχει γίνει αποδέκτης (από δημοσιογράφο; την ΕΥΠ; το ΠΑΣΟΚ;) μιας βιντεοταινίας στην οποία ο ερωτύλος Ζαχόπουλος δεν περιορίζεται μόνο να εκθειάσει τα σωματικά του προσόντα στην ερωμένη του κάνει και ανεπίτρεπτα σχόλια για τον πρωθυπουργό.
Σε ένα πρόχειρο σημειωματάριο υπογράφει, όπως του υπεδείχθη, την παραίτησή του για λόγους υγείας, όπως θα πει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αμέσως μετά κάνει την πρώτη απόπειρα (άγνωστο αν κι αυτό του υπεδείχθη) σπάζοντας το παράθυρο του δωματίου του χωρίς όμως να καταφέρει να πηδήξει στο κενό λόγω σωματικής διάπλασης.
Αποφασίζει να φύγει από το νοσοκομείο πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και λίγο αργότερα σαλτάρει από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο δείχνοντας με την επιμονή του να αυτοκτονήσει (2 απόπειρες σε 2 ημέρες) ότι μάλλον είχε «διαταχτεί» άνωθεν να το πράξει για να εξιλεωθεί για την προδοσία του αφέντη και φίλου του.
Τα υπόλοιπα με την ταλαίπωρη Εύη Τσέκου, που προφυλακίστηκε από την «αδέκαστη» δικαιοσύνη για εκβιασμό και συμμετοχή στη αυτοκτονία είναι και θα αποδειχτούν παραμύθια για μικρά παιδιά.

Υ.Γ 1. Η βιντεοταινία με τα κατορθώματα του ερωτύλου πρώην Γενικού Γραμματέα δεόντως επεξεργασμένη στάλθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στην Εισαγγελία η οποία όμως αντί να την παραδώσει στον ανακριτή την κράτησε μυστική μέχρι να εκδοθεί προηγουμένως η διαταγή προφυλάκισης.

Υ.Γ 2 Την Τσέκου φοβούνται μην διαρρεύσει τα όσα έλεγε ο Ζαχόπουλος για τον πρωθυπουργό από τα Ντοράκια θα τη βρουν.
Για προσέξτε στα τηλεπαράθυρα τα ερωτήματα που βάζουν τα παπαγαλάκια της Ντόρας και θα καταλάβετε τι τον περιμένει τον Κώστα.

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατι μου λεει,οτι οπως και στην υποθεση Τσαλικιδη...ποτε δεν θα μαθουμε το τι πραγματικα εγινε...
Απλα μετραμε πτωματα....

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Like χαίρε! Πραγματικά έχω ζαλιστεί. Δηλαδή, πώς διάολο τα καταφέρνουν κάθε τόσο; Όπως λέει κι ο ΠΡΕΖΑ TV θα μετράμε πτώματα σα να μη συμβαίνει τίποτα; Διάβασα και τα προηγούμενα σημειώματά σου. Οι άνθρωποι είναι πανούργοι - δεν πιάνονται. Τα έχω χαμένα. Γράφω κι εγώ, κάνω κάποια σχόλια, αλλά αυτά που αναφέρεις, δείχνουν ότι η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τη φαντασία... Πού πάμε;

iLiAs είπε...

..απ' όπου και να τους πιάσεις θα λερωθείς Λύκε.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε αυτά τα σκηνικά το ονομάζαμε και "βυζαντινισμό". Και τι βυζαντινισμός... Με Πράσινους και Βένετους, με Κωνσταντίνους, με Θεοδώρες, με "πορφυρογέννητους", με το ελληνορθόδοξο "σεμνά και ταπεινά" (για τα μάτια των υπηκόων πάντα)...
Όμως, το Βυζάντιο κάποτε... "καπούτ". Από τους μιμητές του είναι το θέμα τώρα πώς και πότε θα απαλλαγούμε!

oikologiki-lamia.blogspot.com είπε...

Είναι σίγουρο ότι δεν τον σπρώξανε;;

Τσούγδω είπε...

Η προφυλάκιση της Τσέκου είναι ένα αίσχος και μέγιστο αδίκημα. Που ξανακούστηκε ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία. Δηλαδή αν εγώ έχω μία ερωτική απογοήτευση και αποφασίσω να αυτοκτονήσω, θα πάει μέσα ο πρώην μου για ηθική αυτουργία; ΕΛΕΟΣ!
Για να μας παραμυθιάζουν τόσο πολύ μάλλον τον αυτοκτόνησαν με πολύ άτσαλο τρόπο το Ζαχόπουλο και μάλλον η Τσέκου έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να πει...