Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

«Το καταπέτασμα του πολιτικού συστήματος εσχίσθη ε ς δυο από άνωθεν έως κάτω…»

Τι να γράψεις με όλη αυτή τη ζέστη και ποιος να σε διαβάσει και γιατί εδώ που τα λέμε να μην διαβάσει τους άλλους με τα πιασάρικα θέματα και τις αποκαλύψεις για τη siemens.
Αν το κάνω τώρα το κάνω με βαριά καρδιά μη και δεν προφτάσω τον ιστορικό του μέλλοντος (οποία μετριοφροσύνη, ε) να του κληροδοτήσω το απόσταγμα της σοφίας του ακατοίκητού μου με τη δύσπνοια με ταλαιπωρεί από τα ξημερώματα.
Δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να πέσουν από τα σύννεφα (δεν έπεσα ούτε το καλοκαίρι του 2002 – που έβρεχε ανθρώπους- με την «εξάρθρωση» της 17Ν) γιατί με ζαλίζουν τα ύψη και το πολύ πολύ να πέσω από κάνα κρεβάτι γιατί μεγαλύτερα ύψη δεν τα σηκώνω λόγω ελαττωματικών πνευμόνων.
Έτσι δεν έπεσα από τα σύννεφα και με τις επιλεκτικές αποκαλύψεις για το ποιοι πολιτικοί τα πιάνανε από τη Siemens γιατί ξέρω ότι οι μόνοι που δεν τα πιάσανε είναι αυτοί που δεν τους προσφέρθηκαν αυτοί δηλαδή που έμειναν στο περίμενε και μην ακούτε το Λιάπη που βρήκε δυο παλιά εισιτήρια και κάτι λογαριασμούς ξενοδοχείων και θέλει να το παίξει καθαρός
Αυτόν δεν τον πιστεύει ούτε ο ξάδελφος αλλά τι να κάνει αίμα του είναι και τι θα πει στο υπόλοιπο σόι αν τον διώξει από το κόμμα και την κυβέρνηση ότι ο Μιχάλης ήταν το μόνο μαύρο πρόβατο της οικογένειας και σπίλωνε με τη συμπεριφορά του την οικογενειακή παράδοση.
Ελάτε καλέ σε ποιους θα τα πει αυτά στους μπαρμπάδες του (όσους έχουν απομείνει εν ζωή δηλαδή) θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι του αείμνηστου Φωκίωνα.
Γιατί μην διαβάζεται μόνο όσα σας σερβίρουν οι της ερευνητικής δημοσιογραφίας παπαγάλοι που θυμήθηκαν ότι ο γενάρχης της οικογένειας που ήθελε να τον αποκαλούν εθνάρχη (τρομάρα του) είχε συγκρουστεί με τη Siemens και είχε παραιτηθεί από υπουργός το ΄55 γιατί ο λύκος που έχει μνήμη ελέφαντα θυμάται ότι 10 χρόνια αργότερα το ΄65 ο αδιάφθορος γενάρχης της φυλής των Καραμανλήδων παραπέμφθηκε να δικαστεί για διαφθορά με το σκάνδαλο της Πεσινέ.
Κι αν δεν προλάβαινε να τον σώσει με το τέχνασμα της παραγραφής ο στυλοβάτης του αστικού καθεστώτος και πατέρας της Δημοκρατίας επιλεγόμενος (επειδή της είχε γαμήσει τη μάνα) Γεώργιος Παπανδρέου –παππούς του Γιωργάκη- ποιος θα τον ήξερε σήμερα το Μιχαλάκη και τον εξάδελφο Κωστάκη.
Λοξοδρόμησα όμως με τα άγνωστα στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια γεγονότα και επιστρέφω τάχιστα στο σήμερα και στα τεκταινόμενα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τις κατευθυνόμενες αποκαλύψεις για τις μίζες της Siemens.
Πριν από όλα και για να μην ξαναπέσετε από τα σύννεφα χωρίς λόγο να σας ξεκαθαρίσω ότι ούτε αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο και μην ακούτε τι λένε διάφοροι εισαγγελείς και ο Χατζηγάκης που παριστάνει τον υπουργό της Δικαιοσύνης ΤΟΥΣ.
Και δεν θα φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο γιατί στις συλλογές και των 2 κομμάτων του δικομματισμού –μην πω τίποτα άλλο και ποιος ακούει την Αλέκα και τον Αλέξη- περιλαμβάνονται μόνο κουταλοπήρουνα κατάλληλα για κάθε είδους εστίαση μιζών ενώ τα μαχαίρια έχουν παραχωρηθεί στους ιππείς και οπλίτες των «οικογενειών» για τα «συντροφικά» μαχαιρώματα.
Καρφώσατε τον Κυριάκο μας καρφώνουμε το Μιχάλη σας, μας καρφώσατε το Θόδωρο καρφώνουμε τον Άκη σας και το Νικολάκη σας το λογοτέχνη - ξενοδόχο και πάει λέγοντας.
Άλλωστε εδώ κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός ο Σημίτης και δεν βρήκε δυο λόγια παρηγοριάς να πει για τον Θοδωρή - τον πρώτο γιο μπακάλη, που έγινε στρατηγός του εκσυγχρονιστικού στρατού και τον εγκαθίδρυσε πρωθυπουργό και αρχηγό του κινήματος των πρώην μη προνομιούχων - που βάλλεται πανταχόθεν ότι τα έπιανε.
Ξώφαλτσα προσπέρασε τις μίζες (πάντα υπεράνω η ποντικομαμή) «δεν έχει γίνει πολύ συζήτηση –μας είπε- για το αν ζημιώθηκε το δημόσιο από αυτές τις συμβάσεις» σαν να θέλει να πει και δεν το ξεστομίζει (από το φόβο του γιαουρτώματος) ότι οι συμβάσεις της Siemens ήταν επωφελείς και οι Γερμανοί είναι τόσο γαλαντόμοι που έκοβαν από τα πενιχρά τους κέρδη και μοίραζαν δωράκια δεξιά κι αριστερά.
Οραματιστής, όμως, όπως πάντα ο Σημίτης με την «εμπνευσμένη» ομιλία του στον Πύργο δεν ασχολήθηκε με τα μικρά και εφήμερα του παρόντος όπως οι μίζες αλλά με τα μεγάλα του μέλλοντος που επελαύνουν νίπτοντας προκαταβολικά τα χέρια του για να μην του τα χρεώσουν, άντε να δω μετά τη δικαιολογία θα βρει για να τα επικροτήσει.
Οι μονίμως καχύποπτοι θα πουν ότι αυτά που λέω αποσκοπούν να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ, ότι προτίθεμαι να δημιουργήσω άλλο κόμμα πράγματα που δεν με βρίσκουν σύμφωνο μας είπε με προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις.
Ξέρει δηλαδή ότι κάποιοι κινούνται για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτόν δεν τον βρίσκουν σύμφωνο τέτοιες κινήσεις…
Και πριν περάσουν μέρες τρεις να σου ο έτερος καπαδόκης και πολυταξιδεμένος από την άκρα αριστερά του ΕΚΚΕ στην άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος και τη Νέα Δημοκρατία ο Τατούλης που απειλεί να αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα αφού ο πρωθυπουργός δεν αποπέμπει τον λερωμένο εξάδελφο.
Και που θα πας παλληκαρά μου, θέλεις να πιστέψουμε ότι θα εγκαταλείψεις μαζί με τη Ν.Δ και την πολιτική ή έχεις λάβει καμιά υποσχετική για καλύτερη ομάδα κι ετοιμάζεις βαλίτσες;
Αυτά έχω να καταθέσω εις τον ιστορικό του μέλλοντος να τα έχει από τούδε υπόψη του, γιατί εγώ μπορεί να λείπω και να μη δύναμαι να του τα καταθέσω προφορικώς και δια ζώσης και πάει και γράψει ότι λόγω του συνωστισμού στη σύγχρονη Σμύρνη –στο ταμείο της Siemens - «το καταπέτασμα του πολιτικού συστήματος εσχίσθη ε ς δυο από άνωθεν έως κάτω και η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν» και νέα κόμματα δημιουργήθηκαν από τα μπάζα.

.

7 σχόλια:

pentanostimi είπε...

μπράβο αναλυση μεσ τη ζέστη!!!θα σου εβγαζα το καπέλλο αν ειχα
προτεινω και εναλλακτικο τίτλο ''για ποσο μ....μας εχετε????

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: Μήπως είμαστε και δεν το ξέρουμε;

Τσούγδω είπε...

Έχω να σου κάνω μία πρόταση: Κόψε το κάπνισμα, θα ανοίξουν οι πνεύμονες σου. Μετά έλα να πέσουμε μαζί από τα σύννεφα.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Αν κόψει ο λύκος το κάπνισμα τότε να δεις πόσοι θα πέσουν από τα σύννεφα...

Ανώνυμος είπε...

Λύκος,κοπτοραπτού καιtsougdw....οι αγαπημένοι μου...

monahikoslikos είπε...

@ανώνυμος: 3 και συ 4 ότι πρέπει για μπιρίμπα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ "μακριά σας" και χωρίς όνομα λύκε μας...άλλωστε δεν ξέρω μπιρίμπα...
Μεγάλη μου τιμή πάντως