Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ούτε ο Γκαίμπελς δεν έλεγε τόσες μαλακίες μαζεμένες…

Εκτός κι αν ο καύσωνας των σκανδάλων και των κακουργηματικών διώξεων της παρέας του έχουν επηρεάσει σοβαρά την ψυχική υγεία του υπουργού.
Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως ο Αλογοσκούφης θεωρεί ότι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% είναι χαμηλότερη από τον πληθωρισμό που επισήμως, τουλάχιστον, τρέχει με 4,9% ούτε εξηγείται πως την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια εκείνος βλέπει ότι φέτος η αύξηση των εισοδημάτων ήταν σημαντική.
Για να μην σαλτάρω κι εγώ διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα, τις απαντήσεις, που έδωσε ο Αλογοσκούφης, σε δυο ερωτήσεις για τα εισοδήματα και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ στην συνέντευξή που παραχώρησε στον ελεύθερο Τύπο.

Δημοσιογράφος: Στις πρωτοβουλίες που είπαμε πριν για τους ασθενέστερους περιλαμβάνεται επίδομα θέρμανσης; Αν ναι, πόσο; Υπάρχει μήπως και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αξιοπρεπή διαβίωση;

Αλογοσκούφης: Στην Ελλάδα φέτος η αύξηση των εισοδημάτων είναι σημαντική. Εγώ δεν παραγνωρίζω τις δυσκολίες που έχει ο κόσμος. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι από την αρχή του χρόνου είχαμε 20% αύξηση στο ΕΚΑΣ, είχαμε 20% αύξηση στη σύνταξη του ΟΓΑ. Εχουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, του βασικού συντελεστή από το 29% στο 27%, άρα αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Είχαμε μία συλλογική σύμβαση η οποία δίνει ικανοποιητικές αυξήσεις σε σχέση με το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή τουλάχιστον στηρίζει τα εισοδήματα και δεν οδηγεί σε μείωση των εισοδημάτων, μαζί μάλιστα με τη φορολογική πολιτική...

Δημοσιογράφος: Αλήθεια, οι τιμές οι καθοριζόμενες ή οι επηρεαζόμενες από το κράτος (σ.ml: τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ) συνεχώς δεν ξεφεύγουν στην Ελλάδα;

Αλογοσκούφης: Εγώ θα έλεγα ότι οι αυξήσεις στις διοικητικά καθοριζόμενες τιμές είναι κατά κανόνα χαμηλότερες από τον πληθωρισμό. Άρα δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για το πρόβλημα της ακρίβειας. Σε πολύ λίγες περιόδους στην Ελλάδα οι διοικητικά καθοριζόμενες τιμές αντανακλούσαν τις αυξήσεις στο κόστος.

13 σχόλια:

αντωνης είπε...

τι να πει κανεις...
θα επαναλαβω απλα κατι που εχω ξαναπει
Φ(υγε) Π(ο**τη)Α(λογοσκουφη)

Καλημερα

monahikoslikos είπε...

@αντώνης: Και μήπως ο επόμενος θα είναι καλύτερος...

αντωνης είπε...

Δεν το ξερω αυτο (μαλλον το ιδιο θα ειναι), αλλά ο συγκεκριμενος δεν αντεχεται αλλο. Μας δουλευει μεσα στα μουτρα μας.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης: μήπως αν έφευγαν όλοι μαζί, αλλά μην με ρωτήσεις "και μετά ποιοι θά ρθουν;" δεν έχω απάντηση.
καλή βδομάδα

pentanostimi είπε...

αγαπητέ μοναχικε λυκε της στέππας
η απαντηση βρίσκεται στο
http://pentanostimi.blogspot.com/2008/05/blog-post_29.html
επισης θα θυμάσαι τον Μητσοτάκη 0&0=14

καλημερα

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: Σωστή η απάντηση σου μα νομίζω θέλει και κάτι ακόμα για να δέσει το ..γλυκό, κανα τούβλο, καμιά μολότωφ, δεν ξέρω τι, πάντως κάτι θέλει.

Swell είπε...

Μα γιατί τον συγκρίνεις με τον Γκαίμπελς; Ο άνθρωπος είναι μια κατηγορία μόνος του: Του άλογου υπουργού Οικονομίας.

iLiAs είπε...

..αφού τους ανεχόμαστε τόσα χρόνια, αυτοί φταίνε που μας κοροϊδεύουν κι απο πάνω??
..σου λέει, τέτοια θύματα που είναι (είμαστε)..

..καλή βδομάδα Λύκε

monahikoslikos είπε...

@swell: Εγώ καλά του τα λεγα κι ας τα άκουγε παράλογα ο άλογος υπουργός με τη σκούφια.

@ilias: Μόνο θύματα πες μ... καλύτερα, καλή σου εβδομάδα

koptoraptou είπε...

Αχ, αυτό το αγόρι. Πότέ δεν κατάλαβε τη διαφορά των λάιφ στάιλ συνεντεύξεων από τις άλλες. Τις επονομαζόμενες και σοβαρές. Τι κρίμα!
Την καλησπέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: μην τον παρεξηγείς είναι και κείνες οι κακουργηματικές διώξεις που σκάνε στην αυλή του σαν πασχαλιάτικα βαρελότα κι έχει σαλέψει το αγόρι γι αυτό μπερδεύει την πίστα με τη βίρτσα από τη Βιλγαρία.

Nikos Lioliopoulos είπε...

αυτος είναι τοσο.... που μπορει να τα πιστευει κιόλας!!!

monahikoslikos είπε...

@nikos lioliopoulos: Δεν νομίζω, εμάς θεωρεί τόσο πολύ ...και πιστεύει ότι τα χάφτουμε.
καλημέρα φίλε