Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Για πόσο μαλάκες μας έχετε????

Δανείζομαι το σημερινό τίτλο από σχόλιο που μου άφησε, σε προηγούμενη ανάρτηση, η pentanostimi και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με το πώς αντιμετωπίζουν πολιτικοί, δικαστές και μεγαλοδημοσιογράφοι τις αποκαλύψεις και «αποκαλύψεις» για το σκάνδαλο της Siemens.
Ας αρχίσω από το τελευταίο που δικαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας τον τίτλο του σημερινού ιστοσημειώματος καθώς με την παραπομπή του φακέλου για τις χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Πολιτισμού στη βουλή για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών έχουμε «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».
Αφενός η πανταχόθεν βαλλόμενη για συγκάλυψη «αδέκαστη» ξεπλένεται στα βουρκόνερα του σκανδάλου Ζαχόπουλου προβάλλοντας το καταλυτικό επιχείρημα ότι μόλις συνάντησε εμπλοκή πολιτικών έστειλε το φάκελο στη βουλή και αφετέρου ξεπλένονται -στα ίδια βουρκόνερα - οι πολιτικοί με το εξίσου καταλυτικό επιχείρημα ότι σε όσες περιπτώσεις η «αδέκαστη» δεν έστειλε το φάκελο στη βουλή οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί είναι «καθαροί».
Έτσι δια της άτοπον απαγωγή αποδεικνύεται πλέον ότι δεν υπάρχουν, δεν υπήρξαν ποτέ, πολιτικές ευθύνες για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, της λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, της απαγωγής των Πακιστανών, της διαχείρισης Κοινοτικών κονδυλίων και της κατάχρησης εξουσίας από το Ζαχόπουλο, κλπ.
Οι μόνοι που τελικά φαίνεται να ευθύνονται για σκάνδαλα είναι η 36χρονη Τσέκου που προφυλακίστηκε με διαδικασίες εξπρές παραμονή Χριστουγέννων, για να μην μιλήσει και οι δικηγόροι της που προφυλακίστηκαν αργότερα.
Αλλά και στο φάκελο που στάλθηκε στη Βουλή οι ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες εντοπίζονται, από την «αδέκαστη», σε παράνομες χρηματοδοτήσεις που έγιναν με υπογραφή υπουργού –το 2001-2006- προς το σύλλογο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, για πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που αφορούν την καταβολή υπερωριών και επιδομάτων για να λειτουργούν τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και τις μέρες των αργιών.
Στείλανε δηλαδή ένα φάκελο με εξασφαλισμένο εκ των προτέρων το απαλλακτικό βούλευμα της βουλής για να μην λέμε ότι όλα τα σκάνδαλα κουκουλώνονται από την «αδέκαστη», να, κάποια κουκουλώνονται και από τη Βουλή.
Εκτός όμως από το ξέπλυμα δικαστών και πολιτικών με την παραπομπή –όπως έγινε- του φακέλου στη Βουλή ξελασπώνει και ο πρωθυπουργός που αρνείται πεισματικά να δεχτεί την πρόταση του Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή την πρόταση του Καρατζαφέρη για σύσταση προανακριτικής για το σκάνδαλο της Siemens παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες –όταν δηλαδή τελειώσει η δικαστική διερεύνηση.
Η άρνηση του Καραμανλή να διερευνήσει η Βουλή το σκάνδαλο Siemens, παρόλο που γνωρίζει ότι αυτό έχει περισσότερο πράσινο παρά γαλάζιο χρώμα ερμηνεύεται από το γεγονός ότι αν γίνει η αρχή μετά δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί και τη διερεύνηση των άλλων σκανδάλων (υποκλοπές, ομόλογα, Πακιστανοί) και τότε …κλάφτα Χαράλαμπε.
Πάμε τώρα και σε ένα άλλο θέμα που πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που θα μπορούσε να έχει τίτλο «το επερχόμενο μπάχαλο».
Γράψαμε λοιπόν με αφορμή την ομιλία του Σημίτη, στον Πύργο ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει αν δεν συμμετέχει (που συμμετέχει) στα σενάρια που εξυφαίνονται στο παρασκήνιο για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και ενώ δεν τα καταγγέλλει το μόνο που επιδιώκει είναι να μην του τα χρεώσουν σε περίπτωση αποτυχίας.
Όσο για τη δήλωση Τατούλη περί ενδεχόμενης αποχώρησής του από τη Ν.Δ αν ο πρωθυπουργός δεν αποπέμψει τον λερωμένο εξάδελφο ρωτάγαμε, και που θα πας παλληκαρά μου, θέλεις να πιστέψουμε ότι θα εγκαταλείψεις μαζί με τη Ν.Δ και την πολιτική ή έχεις λάβει καμιά υποσχετική για καλύτερη ομάδα κι ετοιμάζεις βαλίτσες;
Και χθες βράδυ οι «έγκριτοι» παραθυράτοι μας ενημέρωσαν ότι όντως ο κύριος Τατούλης προσβλέπει στη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών κάπου εκεί το Φθινόπωρο ενώ στα διάφορα δημοσιογραφικά blogs έχουν αρχίσει και παίζουν ημερομηνίες για πρόωρες εκλογές.
Έτσι δεν έχω καμιά πλέον αμφιβολία ότι τόσο οι παληκαρισμοί Τατούλη όσο και οι κινήσεις Σημίτη εντάσσονται στο ίδιο σενάριο που πιέζει για πρόωρες εκλογές εν μέσω κατευθυνόμενων διαρροών για τα σκάνδαλα με στόχο την έλλειψη αυτοδυναμίας, τη διάσπαση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και τη συγκρότηση ενός ισχυρού κεντροδεξιού σχηματισμού από τα μπάζα που θα περισσέψουν.
Κι αν έχω δίκιο στις εκτιμήσεις μου τότε αβίαστα η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου και της pentanostimis είναι καταφατική: Ναι, για πολύ μαλάκες μας έχουν!!!

.

12 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Το εγχείρημα είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει απλά όλοι είναι πολύ φιλόδοξοι για να το δουν. Ποιός θα ψηφίσει ένα κόμμα που μέσα θα έχει τη μπόχα των εκσυγχρονιστών; Ποιός θα ψηφίσει ένα κόμμα που θα απαρτίζεται από όλα τα τομάρια που μόλις μυρίστηκαν χρήμα εγκατέλειψαν τα κόμματά τους. Ελπίζω οι ταμπέλες να μας σώσουν για ακόμη μία φορά!
Εκτός αν όντως είμαστε πολύ μαλάκες.

Swell είπε...

Συμπέρασμα: Όποιος δεν πιστεύει ότι τον θεωρούν πολύ μαλάκα, είναι πολύ μαλάκας.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Απ΄ το στόμα σου και στου Λαού τ΄ αυτί, αν και φοβάμαι πως είμαστε καταδικασμένοι να το ζήσουμε κι αυτό.

@swell: και είναι πολλοί γμτ

Rodia είπε...

Νομίζω πως το πιο υγιές είναι να αρχίσουμε να τους αγνοούμε. Ισως μας ξεχάσουν και αυτοί και πάψουν να παίζουν πίσω από την πλάτη μας...

koptoraptou είπε...

Για πόσο; Για απίστευτα πολύ...
Να συμπληρώσω στα όσα γράφεις και την αεράτη αποφυλάκιση της Τσέκου με κάμερες και φωτογράφους...

ΥΓ. Γύρισα. Άνοιξε το μέιλ σου σε καμιά ώρα! Φιλιά!

monahikoslikos είπε...

@rodia: τότε θα αρχίσουν να παίζουν φόρα παρτίδα μπροστά μας, λες να είναι καλύτερα έτσι;

@koptoraptou: Άντε πουλάκι μου και είχα αρχίσει να ανησυχώ...
Την Τσέκου δεν την πρόλαβα, περίμεναν πρώτα να πσοτάρω και την έβγαλαν μετά και ξέρεις γιατί;
Είπαν του ανακριτή να μην κάνει καμιά ταρζανιά και προφυλακίσει το Θέμο (τους) κι αυτός τσαντίστηκε κι έβγαλε και την Τσέκου. Να δεις που σε μερικές μέρες θα βγάλει τον εργατολόγο και τους άλλους 2 δικηγόρους οπότε ...μαγική εικόνα το σκάνδαλο Ζαχόπουλου.

katerina είπε...

Αχ με κολάζεις Λυκε και παλευω να κάνω αποτοξίνωση.
Ναι Λυκε, η απάντηση είναι αυτονοητη. Είμαστε σαφώς μαλάκες. Η δημοκρατία θέλει συμμετοχή Λύκε. Εμεις τι κάνουμε, μανταμίτσες, μην λερωθούμε, ηθικολογουμε πολιτικολογώντας και πολιτικολογουμε ηθικολογώντας, νίπτουμε τα χέρια μας και τους αφήνουμε να μας πεισουν ότι προσπαθούν να σωσουν την ψυχή τους...

monahikoslikos είπε...

@Katerina: Εξαρτάται πως εννοεί ο καθένας τη συμμετοχή γιατί αν πρόκειται για άθροισμα χειροκροτητών ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο, χόρτασα.
Άλλωστε το σημερινό πολίτευμα όπως εξελίχτηκε ιδιαίτερα από την εποχή Σημίτη και μετά προσομοιάζει περισσότερο με τη φεουδαρχία με τον φεουδάρχη πρωθυπουργό να ορίζει τους δικαστές, τους στρατηγούς, τους βουλευτές και τους λοιπούς τοπικούς άρχοντες, νομάρχες, περιφερειάρχες, γραμματείς και φαρισαίους.
Και τώρα πια, ομολογώ και λόγω ηλικίας έχω πάρει διαζύγιο από το ρομαντικούς οραματισμούς της νιότης για την ανατροπή τους...

pentanostimi είπε...

μας βρίσκω απαισιόδοξους αλλά τουλάχιστον εχοντες σώας τας φρενας
[νομιζω,ξέρω 'γω]
πάντως δεν εχω ξανααισθανθεί τόοοοοσο μ...ς
ομως οταν εχεις πιάσει πάτο ως χώρα
οι υγιεις δυναμεις[χα χα]
αγρυπνουν.Δεν χρειάζεται δικτατορία παλαιου τύπου [γυψος κλπ]ολοι εχουν λάβει θέσεις[ωραια τοποθετεις αγαπητε και τους δημοσιογράφους]και ο καθεις στο πόστο του.Για να μην ειμαστε χειροκροτητές κανενός πάντως,το μηνυμα πρεπει να το πάρουν απαξάπαντες,αφου σηκωθουμε απο τον καναπε και βήμα-βήμα,κούτσα-κούτσα να βρουμε την πόρτα της εξόδου

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: Να αντισταθούμε στον εαυτό μας που ξεχνιέται
στο πληκτρολόγιο μπροστά,
στις μέρες που φεύγουν βιαστικά,
χωρίς να ζήσουμε πραγματικά,
Να αντισταθούμε σε ότι μας πληγώνει,
να αντισταθούμε στην καθημερινότητα
που μας σκοτώνει.
Το μπορούμε;;;

Λαμπηδονα είπε...

Για πολυ μας εχουν και μας το λενε
και καταμουτρα! Δεν φταινε αυτοι
εμεις τους εχουμε δωσει το
δικαιωμα! Καλα να παθουμε τωρα...
Εχω ολοι!!!

monahikoslikos είπε...

@Λαμπηδόνα: Καλώς γύρισες, ελπίζω μαυρισμένη και με γεμάτες μπαταρίες. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.