Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Copy paste η συγκάλυψη των σκανδάλων από την «αδέκαστη»…

25 Ιουνίου 2007
Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου με τα δομημένα ομόλογα με την άσκηση ποινικών διώξεων γενικώς, ειδικώς και αφηρημένως.
«Ποινικές διώξεις για 9 κακουργήματα και 1 πλημμέλημα κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει από την ανάκριση για το θέμα των ομολόγων άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Γ. Κολιοκώστας.
Ωστόσο, κατά παρέκκλιση της τακτικής που θέλει στις προσωποποιημένες διώξεις να αναφέρονται τα ονόματα, η Εισαγγελία Εφετών αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.»
Τα κακουργήματα (απάτη κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργια στην απάτη, απιστία παρά τη υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπόθαλψη εγκληματιών καταχραστών του Δημοσίου, παρασιώπηση εγκλημάτων καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή).
Λίγο νωρίτερα στις 29 Μαΐου η Κυβερνητική πλειοψηφία με 152 κατά έναντι 126 υπέρ και δύο "παρών", είχε απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, έχοντας προφανώς εμπιστοσύνη στους δικαστές με την κομματική ταυτότητα δηλώνει πως «η Κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δεδομένου ότι το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, και ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα».
Ένα χρόνο αργότερα και ενώ στο μεταξύ έχουν εκδοθεί τα πορίσματα Ζορμπά που εντοπίζουν διαδρομή πολιτικού χρήματος (μίζες από τα δομημένα) σε γαλάζια ταμεία η μόνη εξέλιξη είναι η προφυλάκιση ενός (του πιο ανώδυνου) προέδρου ασφαλιστικού Ταμείου.

1 Ιουλίου 2008
Σειρά για αρχειοθέτηση παίρνει το σκάνδαλο της Siemens με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου, για τέσσερα κακουργήματα, στο σκέλος που αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ και τη σύμβαση για το C4I.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα (α) παθητική και ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση στρεφόμενες κατά του Δημοσίου (C4I) και σε βάρος του ΟΤΕ, από τις οποίες το όφελος που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, (β) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, (γ) ηθική αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων και (δ) άμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων.
Η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί την Τετάρτη στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, προκειμένου να οριστεί ειδικός ανακριτής που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και την προσωποποίηση των αδικημάτων.
Ζήσε Μάη μου δηλαδή ενώ η κυβέρνηση ούτε να ακούσει δεν θέλει για σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσο η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη δηλαδή σον αιώνα τον άπαντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: