Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Η υποκρισία περίσσεψε… το ερώτημα για τον Κάρατζιτς παραμένει

Πανηγυρίζουν οι απανταχού γης χασάπηδες των λαών για τη σύλληψη του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Οσμίστηκαν ψητό και τρίβουν τα χέρια τους από την ημέτερη υπουργό Εξωτερικών, την κυρία Ντόρα, μέχρι την ανεκδιήγητη Ολμπράιτ που ματοκύλισε τα Βαλκάνια πριν λίγα χρόνια και φυσικά τον Μπους, τον αρχινονό του πλανήτη και πρόεδρο των ΗΠΑ.
Είναι ο ίδιος εσμός αξιωματούχων που χειροκροτούν, χαριεντίζονται και σφίγγουν το χέρι ενός πατενταρισμένου εγκληματία, του πρώην αρχηγού του UCK, Χασίμ Θάτσι που οι ίδιοι ανέδειξαν σε πρωθυπουργό του Κοσσόβου.
Έθεσα χθες το ερώτημα αν ο Κάρατζιτς είναι σφαγέας των Βαλκανίων, όπως τον κατηγορούν και με την κατηγορία αυτή θα δικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το λήμμα της "Βικιπαίδεια", για τη σφαγή της Τριπολιτσάς, θέλοντας να καταδείξω ότι οι ακρότητες είναι σύμφυτο των πολεμικών συγκρούσεων.
Το μοναδικό κοινό σημείο των Κάρατζιτς και Κολοκοτρώνη είναι ότι και οι δυο αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για την πατρίδα τους και όχι για την πάρτη τους και ίσως γι αυτό οι επίγονοι τους επιφύλαξαν την ίδια τύχη.
Φυλακισμένος στ΄ Ανάπλι ο Γέρος του Μοριά, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ο Κάρατζιτς.

Αντίθετα ήρωας, εκλεκτός συνδαιτυμόνας όσων σήμερα πανηγυρίζουν για τη σύλληψη του Κάρατζιτς και πρωθυπουργός του Κοσόβου ο Χασίμ Θάτσι που είδε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας ως την ευκαιρία της ζωής του να πλουτίσει και μάλιστα με το πιο χυδαίο τρόπο.
H οργάνωση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων, με νεφρά που αφαίρεσε από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά η δικαστής Κάρλα Ντελ Πόντε που η Δύση της ανέθεσε να δικάσει τον άλλο «εγκληματία» τον Σ. Μιλόσεβιτς.
Στο βιβλίο της «La Caccia» («Το Κυνήγι»), που κυκλοφόρησε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Feltrinelli, η Ντελ Πόντε δεν μιλά καθόλου κολακευτικά για τον πρώην αντάρτη και νυν πρωθυπουργό.
«Κατά την περίοδο που ο Θάτσι διέμενε στην Ελβετία -γράφει η πρώην δικαστής- «συσσώρευε μυστηριωδώς μεγάλα πλούτη».
Οι πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις όμως που περιέχονται στο βιβλίο αφορούν τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι αλβανόφωνοι Κοσοβάροι κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999.

Πιο συγκεκριμένα, η Ντελ Πόντε καταγράφει, με δικαστική ακρίβεια, λεπτομέρειες για τη συστηματική αφαίρεση νεφρών από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους που ήταν έγκλειστοι σε μυστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο.
Τα νεφρά αυτά διοχετεύτηκαν αμέσως στην υπόγεια αγορά μεταμόσχευσης οργάνων στην Ευρώπη. Το κέρδος του UCK ήταν περίπου 4 εκατομμύρια μάρκα.


Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ και μετά δώστε μια απάντηση στο χθεσινό ερώτημα: Ήταν ο Κάρατζιτς σφαγέας των Βαλκανίων;
Κάθε απάντηση δεκτή γιατί η υποκρισία όλων μας περίσσεψε…

.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα τα γραφεις αλλα "ουαι τοις ηττημενοις"

Ανώνυμος είπε...

..Άστα να πάνε στο διάολο...

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, ίσως να μη ήτανε και τόσο δόκιμο, που μπήκα έτσι απρόσκλητος στο βλογκ σου, κι αντι άλλης εθιμοτυπικής φιοριτούρας, που λέει ο λογος, πήγα κι έθεσα το ερώτημα που έθεσα, σχετικά με τον Κολοκοτρώνη και το οποίο μάλλον παρεξήθηκε.

Δεν ξέρω άν ο Κάρατζιτς είναι ή υπήρξε "σφαγέας". Αυτό θα το κρίνει η Ιστορία και όχι κατ' αναγκη το δικαστήριο της Χάγης, για την ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα του οποίου έχουν εγερθεί πολλές και ίσως βάσιμες ενστάσεις.

Ομως, από τα λίγα κολυβογράμματα που έμαθα, ξέρω ότι ο Κολοκοτώνης ΔΕΝ ήταν σφαγέας. Οπότε, μου φάνηκε, ας πουμε περίεργος και άτοπος (και εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργος και άτοπος) αυτός ο παραλληλισμός Κολοκοτρώνη - Κάρατζιτς..
Αλλωστε οι περιστάσεις και τα ιστορικα-κοινωνικά-πολιτικά πλαίσια στα οποία έδρασαν ο καθένας τους δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους και άρα ουτε οι πρωταγωνιστές μπορούν να έχουν κοινά στοιχεία ή αναλογίες.

Αυτού του είδους η τραβηγμένη από τα μαλλια "χρήση" της ιστορίας, δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στην αντικειμενική και ωφέλιμη αξιολόγηση της τρέχουσας πραγματικότητας. Μπορεί ωστόσο να εξυπηρετεί, αλλοτε αποτελεσματικά, αλλοτε μάταια και ατελέσφορα, κάποιες σκοπιμότητες, ανάλογα με τις προσωπικές ή συλλογικές επιδιώξεις του καθενός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σύλληψη Κάρατζιτς αποτελεί συνέχεια του βρώμικου γεωπολιτικού παιχνιδιού που παίζεται στα βαλκάνια από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και καλά κρατάει και θα κρατάει όσο θα βρίσκονται, ένθεν και ένθεν, θερμοκέφαλοι φανατικοί ("δεξιοί" ή "αριστεροί") που θα κουβαλάνε νερό στο ματοβαμένο μύλο του διαφυλετικού μίσους, ωστε να μπορούν ορισμένοι επιτήδειοι να κάνουν πολιτικο-στρατιωτική ή και εγκληματική καριέρα με βαθύτερο πάντοτε κίνητρο το χρήμα, την εξουσία ή μάλλον και τα δύο μαζί, μιας και αυτά πάνε σχεδόν πάντοτε πακέτο..
Δικαίωμα του καθενός να θεωρεί τον Κάρατζιτς ανιδιοτελή εθνομαρτυρα των Σέρβων, να έχει όμως την άνεση να αναγνώριζει στον άλλον το δικαίωμα της αμφιβολίας.
Το να επικαλείσαι το εγκληματικό παρελθόν του Θάτσι για να διαμαρτυρηθείς για την σύλληψη Καρατζιτς είναι ένας χοντροειδής "συμψηφισμός ακροτήτων", που αμφιβάλλω κιολας αν είναι προς όφελος του Κάρατζιτς, αφού μέσα από ένα τέτοιο συμψηφισμό ακροτήτων μοιραία εξομοιώνονται αμφότεροι.
Το να μου εμπλέκεις όμως και τον... Κολοκοτρώνη και την εθνικο-απελευθερωτική επανάσταση του '21 στην έτσι κι αλλιώς αποκρουστική και παρανοϊκή ιστορία της αλληλοσφαγής των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αποτελεί λογική και ιστορική ακρότητα.

Σε ότι αφορά στις σφαγές, με δεδομένου ότι ανήκω στην προοδευτική (ή και συντηρητική ενίοτε) συνείδηση μου (και όχι στην "προοδευτική Αριστερά", αν και απ' όσο γνωρίζω, ούτε η προοδευτική Αριστερά θεωρεί οτι "όλοι οι ήρωες της Ελληνικής ιστορίας, όπως ο Μεγαλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης τώρα, είναι σφαγείς"), ισχυρίζομαι ότι κάθε σφαγή είναι το ίδιο αδικαιολόγητη και αποτρόπαια, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν διαπράττεται και για οποιαδήποτε αιτία. Η σφαγή της Τριπολιτσάς, ήταν μια μαύρη στιγμη της επανάστασης, όπως μαυρες στιγμές για τον ελληνισμό ήταν οι σφαγες της Σμύρνης (αλλά το ίδιο αποκρουστικές ήταν και οι σφαγές σε βαρος αμάχων μουσουλμάνων που είχαν προηγηθεί) και των Κυπρίων απο τον Αττίλα ή για να πάμε πιό πισω ιστορικά, μαύρη στιγμή ήταν και η σφαγή που ακολούθησε μετά την άλωση της Πόλης, για να μη μιλήσουμε και για ακρότητες του δικού μας εμφυλίου.. Μπροστά στην βαρβαρότητα, το αυτί του καθενός δεν το ιδρώνει η πολιτική ή ιδεολογική του ταυτότητα αλλά η συνείδηση και η ανθρωπιά του.

Οσο για την Κάρλα Ντελ Πόντε, θυμάμαι τότε που δίκαζε τον Μιλόσεβιτς (αλλά και άλλα πρωτοπαλήκαρα των τότε αλληλο-εκκαθαρίσων, κροάτες, βόσνιους κ.λ.π.) πως είχε επανειλλημένα χαρακτηριστεί για έλλειψη αντικειμενικότητας και μεροληψία υπέρ των Αλβανων Κοσοβάρων, χωρίς να λείπουν και δημοσιέυματα που την θεωρούσαν περίπου συνεργάτη της αλβανικής μαφίας στην Ελβετία! Σήμερα βέβαια τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως μέσα από το βιβλίο της θεωρούνται αμάχητα τεκμήρια ενοχής εγκλημάτων πολέμου απο τους Αλβανούς του UCK και η αξιοπιστία της πρώην εισσαγγελέως και νυν πρέσβειρας θεωρείται δεδομένη. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι "η υποκρισία όλων μας περίσσεψε". Δεν βλέπω πως θα μπορούσα να διαφωνήσω..

---
Igasho

monahikoslikos είπε...

@Igasho: Και εγώ τώρα τι να σου απαντήσω που σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.
Δεν υπάρχει κανένας παραλληλισμός Κολοκοτρώνη και Κάρατσιτς κι αυτό το γράφω σήμερα -ίσως δεν το πρόσεξες- παρά μόνο ότι και οι δυο αγωνίστηκαν ανιδιοτελλώς -έτσι πιστεύω- για την πατρίδα τους και σαφώς δεν πρόκειται να κάνω συμψηφισμούς με τα έργα και τις ημέρες του Θάτσι ενός πρακτορίσκου που κοίταξε να βγάλει λεφτά από το αίμα των συμπατριωτών του.
Πρόσεξε όμως τι γράφεις εσύ ο ίδιος ..."από τα λίγα κολυβογράμματα που έμαθα, ξέρω ότι ο Κολοκοτώνης ΔΕΝ ήταν σφαγέας. Οπότε, μου φάνηκε, ας πουμε περίεργος και άτοπος (και εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργος και άτοπος) αυτός ο παραλληλισμός Κολοκοτρώνη - Κάρατζιτς.."
Και πιο κάτω γράφεις ..."Η σφαγή της Τριπολιτσάς, ήταν μια μαύρη στιγμη της επανάστασης"...
Σφαγή όμως χωρίς σφαγέα φιλε μου δεν γίνεται και μη βιαστείς να υποθέσεις ότι θεωρώ σφαγέα τον Κολοκοτρώνη γιατί θα είσαι λάθος και βιαστικός.
Οι ηγέτες ανήκουν στους λαούς τους που έχουν δικαίωμα ακόμα και να τους δικάσουν και να τους καταδικάσουν ενώ τις πράξεις και τα έργα τους θα αξιολογηθούν με επιστημονική ψυχρότητα από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Όταν όμως υποκρινόμαστε ότι πιάσαμε τον σφαγέα των Βαλκανίων στο πρόσωπο του Κάρατζιτς την ίδια στιγμή που επιβραβεύουμε και χειροκροτούμε έναν επαγγελματία δολοφόνο για τον οποίο υπάρχουν "δικαστικές αποδείξεις" για τα εγκλήματα που διέπραξε δικαιούμαι να ρωτώ γιατί να θεωρείται ο Κάρατζιτς σφαγέας και όχι και ο Κολοκοτρώνης;
Κι αν θες την προσωπική μου γνώμη θα σου πω ότι η ιστορία έχει ήδη αξιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του και έχει κατατάξει τον Κολοκοτρώνη μεταξύ των ηρώων και ίσως η ιστορία να κατατάξει αύριο μεταξύ των ηρώων και τον Κάρατζιτς ή να τον απορρίψει ως σφαγέα.
Είναι νωρίς ακόμα και μας λείπουν πολλά στοιχεία για να κρίνουμε ψύχραιμα αλλά επιμένω ότι η υποκρισία όλων μας περίσσεψε και βολευτήκαμε με τα εξιλαστήρια θύματα που που βρήκαμε για να ξεπλύνουν το μακέλεμα του γιουγκοσλάβικου λαού.

Ανώνυμος είπε...

Πως φτάσαμε ως εδώ συνάνθρωποι?Τι έφταιξε αραγε και καταντησαμε έτσι? Λύκε η κραυγη απελπισίας,ειναι και δική μου...Σευχαριστώ που υπάρχεις

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμους 12:15 μμ,3:28 μμ και 7:12 μμ: Σαν πολλοί ανώνυμοι μαζευτήκαμε.
Την καλησπέρα μου

zalmoxis είπε...

Ευτυχώς που το 1821 δεν υπήρχαν ΝΑΤΟ, Σολάνες και Ντεν Πόντε. Θα είχαν βομβαρδίσει Πάτρα, Ύδρα, Μεσολόγγι, Ακρόπολη, Μανιάκι, Αλαμάνα...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Αν οι ακροτητες ειναι συμφυτες στον πολεμο ε τοτε ενταξει βρε λυκε κι ο χιτλερ δεν ηταν σφαγεας...
Λυπαμαι που εχουμε μπερδεψει τους σκοτωμους στον πολεμο με τα οραγανωμενα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας, τις μαζικες σφαγες και τις γενοκτονιες.Αν στο 2008 τετοιοι διαχωρισμοι δεν ειναι εμφανεις , τοτε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτά που γράφουν εκεί αλλά σε κάθε περίπτωση κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ Αδελφέ Λύκε, γιατί μόνο
αδελφό μπορώ να σε αποκαλέσω σε αυτόν
τον ωκεανό μαλακίας, κουταμάρας
και τυφλής αναπαραγωγής της κάθε καραμέλας
υπερπαραγωγής CNN,BBC και άλλων φαιδρών ΑΕ.

Τα πράγματα με τους Γιουγκοσλαβικούς πολέμους είναι τόσο τραγικά που κινδυνεύει
όλη η δομή της δυτικής κοινωνίας μας
με πλήρη εξευτελισμό.

Διαβάστε
εδώ στο http://infopress-gr.blogspot.com/2008/07/radovan-karadzic.html
τα δικά μου στοιχεία και απόψεις περί Βοσνιακού πολέμου.

P.S.
eksoapotonlyko, μετά τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας έχω χάσει την μπάλα,
οπότε και για τον χίτλερ κρατάω πισινή.

Τι ωραίες οι παλιές οι εποχές που λέγαμε, π.χ. ο χίτλερ ήταν έτσι και συμφονούσαμε όλοι, έ? Λοιπόν δυστυχώς αυτές οι εποχές της αθωότητας έλαβαν τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πώ βεβαίως οτι δεν είναι προφανώς δικό μου το ενλόγω Blog στο
οποίο αναφέρθηκα, και είμαι και εντελώς αντίθετος με την κοσνέρβα και κλασική αντισερβική ορολογία τους... ακούς εκεί χασάπης, επειδή δεν τους έκαστε αμέσως
στους Αμερικανο-Γερμανο-Αγγλους? έλεος.

Swell είπε...

Καλά, ο Κολοκοτρώνης πρόλαβε "κι έφυγε νωρίς", οπότε τη γλίτωσε. Ο Μπους πώς κυκλοφορεί ελεύθερος; Μήπως τελικά ο χασάπης κρίνεται από το ποιούς σκοτώνει κι όχι από το πόσους;

Τσούγδω είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου δεν ήξερα τίποτα για τον Κάραζιτς και γενικά για τα τεκταινόμενα στη Σερβία (γι' αυτό και απείχα από κάθε είδους σχολιασμό), οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πολύ προσεκτική..
Αν κρίνουμε έναν άνθρωπο από τους εχθρούς του, τότε ο Κάραζιτς είναι από τους πιο αθώους. Όταν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, τα εδώ γιουσουφάκια των ΗΠΑ (Ντόρα) κτλ τρίβουν τα χέρια τους και χαρακτηρίζουν κάποιον εγκληματία πολέμου, για μένα αυτό αποτελεί τεκμήριο αθωότητας.

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis: Ξαχνάς μου φαίνεται τη μοίρα των οπλαρχηγών.
Γλύτωσαν τους βομβαρδισμούς αλλά μια θέση στ΄Ανάπλι, δεν μπορείς να πεις, την κέρδισαν με την ...αξία τους.

@exoaptonkyklo: Για κάποιους όντως δεν υπήρξε σφαγέας ο Χίτλερ, εξαρτάται από ποια πλευρά κοιτάς τα γεγονότα.

monahikoslikos είπε...

@ανώνυμος 11:12,:μην αμφιβάλεις ότι έτσι και χειρότερα είναι, αλλά όπως σημειώνει ένας άλλος ανώνυμος πιο πάνω "ουαι τοις ηττημενοις"

@Cetnik: είναι πολλά τα λεφτά Cetnik, μεροκάματο βγάζουν τα έγκυρα ΜΜΕ.

@swell: εδώ που τα λέμε δεν τη γλίτωσε και τελείως πλήρωσε κι αυτός το μερτικό του.
Όσο για το Μπους τι να σου πω μάλλον έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών με όλα τα ΜΜΕ.

@tsougdw: Αλάνθαστος τρόπος για εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων.

katerina είπε...

Λύκε λυπάμαι αλλά εγώ θα διαφωνήσω.
Δεν θέλω να μπω στην λογική του ποιος ήταν πιο αιμοσταγής απο κάποιον άλλο. Με τρομάζει Λυκε αυτό.

monahikoslikos είπε...

@Κατερίνα: Και μένα με τρομάζει που θ στρώσουμε το κόκκινο χαλί να πατήσει ο πρωθυπουργός Θάτσι του Κοσόβου μόλις η κυβέρνηση Καραμανλη - καθ΄υπαγόρευση- αναγνωρίσει και επίσημα την ανεξαρτησία τους.
Έτσι είναι αυτά γειτόνισα μόνο που εγώ δεν έχω μάθει να τηρώ ίσες αποστάσεις...

Λαμπηδονα είπε...

Εαν αναρωτιεσαι ρωτα τα εκατομοιρια
των Εβραιων που εξοντωθηκαν.

monahikoslikos είπε...

@Λαμπηδόνα: Δεν το είχα σκεφτεί, λες να ευθύνεται ο Καρατζιτς και για την εξόντωση των εβραίων;

Ανώνυμος είπε...

@Katerina,
κοίτα εδώ
http://illyria.proboards19.com/index.cgi?board=srbijaserbia&action=display&thread=9453

Είναι 3,500 τάφοι άμαχων Σέρβων, οι οποίοι
σφαγιάστθηκαν από τις τάξεις των Μουτζαχεντίν στην Σρεμπρένιτσα.
Μια Σρεμπρένιτσα για την οποία κανείς δεν γνωρίζει τίποτε!
Προσέξτε τις ημερομηνίες στους τάφους.
Είναι όλες πριν από την υποτιθέμενη
γενοκτονία του Κάρατζιτς και του Μλάντιτς.

Ο εκτελεστής των περισσοτέρων απο αυτούς
τους θανάτους (Naser Oric) τώρα έχει discotek στην Τούζλα της Βοσνίας, και μάλιστα ο ίδιος
έχει καυχηθεί για αυτά τα κατορθώματα σε βίντεο. (Φυσικά ούτε λόγος για τους πολιτικούς,στρατιωτικούς προϊσταμένους του, την στιγμή που οι Κάρατιτς, Μλάντιτς "φταίνε" επίσης για σεισμούς, καταποντισμούς, και ότι άλλο...).

Οι Σέρβοι μπήκαν με την βία σέ ένα πόλεμο, ο οποίος επιβλήθηκε με την βία
στην μακράν πιο δυτική και βιομηχανικά ακμάζουσα χώρα των βαλκανίων.

Κατερίνα, ακόμα δεν έχει εφευρεθεί το
είδος του χωικού βασιλείου, που θα
αυτοκτονεί αυτομάτως με το που θα βλέπει
τον εχθρό, και σίγουρα εμείς οι έλληνες
δεν έχουμε χτίσει την ιστορία μας
σε μία τέτοια στάση έτσι?
Ο Θεός μας σχεδίασε να επιβιώνουμε.

@Λαμπηδόνα,
Η τεράστια ειρωνία, είναι οτι για τις χιλιάδες εβραίων που οι Σέρβοι παρτιζάνοι έσωσαν στον WWII, οι εβραίοι
τους το ανταπέδωσαν με την χειρότερη
πόλεμο προπαγάνδας που έγινε ποτέ εναντίων ευρωπαϊκού λαού.

Λαμπηδονα είπε...

Λυκε,
Δε ζητησα τη γνωμη σου για το αν εφταιγε ο Καραζιτς για την εξοντωση των εβραιων αλλα για τον Χιτλερ.

Ανώνυμος είπε...

Λυκε
Δεν με νοιαζει αν καθε ανωμαλος πιστευει οτι ο χιτλερ δεν ηταν σφαγεας.Εγω την δικη σου γνωμη περιμενα,αλλα δυστυχως οπως βλεπω και στην απαντηση σου στην Λαμπιδονα κι εκει αποφευγεις να απαντησεις.Γιατι αραγε...?

EXOAPTONKYKLO

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν ο Λύκος να είναι οπαδός του Χίτλερ?
Προς τι αυτές οι άστοχες ερωτήσεις?

Το σίγουρο είναι οτι ιδίοις όμασι
(των γιαγιάδων μας εν πάσει περιπτώσει)
έχουμε άποψη για τους γερμανούς υπό τον Χίτλερ αλλά και ιταλούς/άγγλους , όπως επίσης και για τις διώξεις κατά των εβραίων στις πόλεις μας.

Για το τί έγινε στην υπόλοιπη ευρώπη τότε, (αλλά και στην Γιουγκσλαβία πρόσφατα), δεν έχουμε όμως ιδέα,
και είμαστε έρμαια των
σαξονο-εβραιοκρατούμενων ΜΜΕ,
δηλαδή των νικητών του WWII.

Πολλές από αυτές τις φυλλάδες στους
Γιουγκοσλαβικούς πολέμους λύσαξαν στο ψέμα, φιλοδωρώντας τους Σέρβους σωτήρες τους στον WWI, WWII.

Και στο φινάλε, ο χίτλερ έκανε επιχειρήσεις ΕΚΤΟΣ γερμανίας, οι Σέρβοι επετέθηκαν ποτέ εκτός συνόρων?

Μην κάνουμε παραλληλισμούς εντυπώσεων
αλλά CNN/BBC.

Η Αλήθεια είναι οτι εδώ και κάμποσα χρόνια οι Γερμανοί προσχώρησαν και αυτοί στην σαξονο-εβραϊκή συμμαχία.
Για αυτό και η πλήρης ταύτιση σε πολιτικό επίπεδο.

monahikoslikos είπε...

@Λαμπηδόνα: Με συγχωρείς αν παρανόησα το σχόλιο σου.
Για το Χίτλερ τι να σου πω αν ήταν σφαγέας; Μα ο μακαρίτης καμάρωνε για την εξολόθρευση των εβραίων, άλλο αν οι επίγονοί τους δεν διδάχτηκαν τίποτα και διαπράτουν τις ίδιες φρικαλεότητες σε βάρος των Παλαιστινίων.


@exoaponkyklo: τι να σου απαντήσω τώρα, να πας να δεις αν έρχομαι ή θα σε προσβάλει αυτό...
Ο λύκος φίλε μου δεν έχει ανάγκη της δικής σου αναγνώρισης ή όποιου άλλου ανώνυμου ή ψευδώνυμου -ψευδώνυμος γαρ και ο ίδιος- γιατί έχει αρκετές περγαμηνές στο σεντούκι του να δείχνει στα εγγόνια του από την εποχή που άλλοι συνεργάστηκαν κι άλλοι ανέχτηκαν τους έλληνες Χίτλερ.
Γι αυτό να είσαι περισσότερο προσεχτικός την επόμενη φορά.

@Cetnik: Αφες αυτοίς...

monahikoslikos είπε...

@Cetnik: Το όνομα Αντζέλκο Τοντόροβιτς σου λέιε κάτι;
Το έχεις ξανακούσει;

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν το έχω ακούσει.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Λυκε,
Σε μενα δηλωνεις οτι υπαρχει και πλευρα που θεωρει οτι ο Χιτλερ δεν ηταν σφαγεας -αναλογα πως το βλεπει κανεις-,
στην Λαμπιδονα -κατα δηλωση σου- παρενοησες.
Μετα ζητας απο μενα να ειμαι περισσοτερο προσεκτικος ? Ελεος βρε φιλε!

Οσο για τις περγαμηνες σου, δεν εχω λογο να τις αμφισβητησω αλλα να, δεν βρισκεις λιγο αστοχο να τις επικαλεισε την στιγμη που δεν γνωριζομαστε και ως γνωστον στο διαδικτυο εισαι οτι δηλωνεις?(αυτο ισχυει και για μενα),επαναλαμβανω οτι δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ λογο να τις αμφισβητω.

monahikoslikos είπε...

@exoaptonkyklo: Αν ξαναδιαβάσεις το πρώτο σου σχόλιο θα διαπιστώσεις ότι είναι άστοχο γιατί εξομοιώνεις αμυντικούς και επιθετικούς πολέμους. Γιατί σε αμυντικό πόλεμο έμπλεξε ο Κάρατζιτς, δεν πολέμησε εκτός συνόρων, οι πολεμικές συγκρούσεις επιβλήθηκαν από όσους επιδίωκαν το διαμελισμό της γιουγκοσλαβίας.
Άλλωστε αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν για την περιβόητη σφαγή της Σεμπρένιτσα, το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία για κατασκευασμένη "σφαγή" από τα πρόθυμα ΜΜΕ και τους υποτελείς της υπερατλαντικής δύναμης.
Αν τώρα εσύ εξομιώνεις την αντίδραση και αντίσταση των Σέρβων στα σχέδια διααμελισμού της χώρας τους με το Χίτλερ σε λίγο μπορείς να βγάλεις, με ανάλογους λογικούς ακροβατισμούς, αθώο και τον Μπους που έχει ματοκυλήσει τον κόσμο όλο.
Όσο για το αν κάποιοι θεωρούν αθώο το Χίτλερ ρίξε μια ματιά στην άνθιση του νεοναζισμού στην Ευρώπη και θα καταλάβεις τι λέω.
Και για να μην κουράζεσαι μην ψάξεις δεν θα με βρεις ανάμεσα τους.
Καλη σου μέρα.