Την ώρα που εμείς, στην Ελλάδα, ψάχνουμε το ποιος λαδώθηκε περισσότερο από τη Siemens, οι Ιταλοί αντιστέκονται στην απόπειρα του Μπερλουσκόνι για συνταγματική εκτροπή.
Με κεντρικό σύνθημα: «Πίστη στο Δημοκρατικό Σύνταγμα που γεννήθηκε από τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης εναντίον του φασισμού» την Τρίτη, 8 Ιούλη διοργανώνεται μεγάλη διαδήλωση στην Ρώμη, ενώ την ίδια μέρα στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα οι Ιταλοί που διαμένουν στην Ελλάδα διοργανώνουν πικετοφορία στις 7 το βράδυ.
Με το ίδιο σύνθημα οι διανοούμενοι της Ιταλίας, οι δημοσιογράφοι, η αριστερά (σήμερα εξ ολοκλήρου εξωκοινοβουλευτική), μεμονωμένοι βουλευτές και γερουσιαστές, πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας.
Στο μήνυμά του για τη μεγάλη διαδήλωση της Ρώμης ο Umberto Eco παροτρύνει τους συμπατριώτες το αλλά και τους πολίτες όλου του κόσμου να μην ξεχνούν ότι: «1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.
Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Αφορμή για τον ξεσηκωμό των Ιταλών η κατάθεση από την κυβέρνηση του Berlusconi ενός αντισυνταγματικού πολυνομοσχεδίου που: Φιμώνει τον Τύπο και τα ΜΜΕ, εξαιρεί τον πρωθυπουργό από το δικαίωμα της δικαστικής κρίσης και όπως είπε δικαστής Di Pietro επιφέρει «μεταρρυθμίσεις» που φέρνουν την Ιταλία στο κατώφλι του φασισμού.
Να τους συμπαρασταθούμε.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/8-7.html
.
Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε σε σημείο διαγραφής Καραμανλή,
τοποθετείται πάντα με ευπρέπεια
-
[image: Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε σε σημείο διαγραφής Καραμανλή,
τοποθετείται πάντα με ευπρέπεια] [image: Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε
σε σημε...
Πριν από 4 ώρες
5 σχόλια:
Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν έχει διανοούμενους, δημοσιογράφους, βουλευτές κα που να ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία. Η δε δικαστική κρίση είναι΄πάντα στα όρια του "πολιτικά ορθού".
σιγά ρε τζ τζ τζ μην η ελλάδα και η κάθε ελλαδα είχε ανάγκη από διανοούμενους, δημοσιογράφους και βουλευτές.
από ανθρώπους έχει ανάγκη, που δεν είναι διπλωμένοι, κυρτωμένοι, αγκυλωμένοι, στην κάθε ανάγκη.
όσο για το 'ορθόν', άστο.
που να πάρει η ευχή, έχει πολλές έννοιες, όλες στα όρια της ζωής που ζούμε.
αμάν πια, έσκασα.
τέλος πάντων.
λοιπόν, το ξέρατε κι εσείς, αυτό που μ'έντυπωσιάζει από τότε που το έμαθα (μόλις πριν τριάντα χρόνια);
όταν στην αρχαία δημοκρατία αποφάσιζαν κάτι, για να είναι σωστό δεν αποφάσιζαν οι κύριοι εμπλεκόμενοι.
εξ ού και ο αριστείδης και η ιστορία του.
αυτά που λέει ο ουμπέρτο έκο παραπέμπουνε οπωσδήποτε στον μπαλζάκ. δε βαριέσαι...
καλημέρα σας.
@ggg: Λάθος η Ελλάδα έχει και διανοούμενους και βουλευτές και δημοσιογράφους κι αν δεν τους ακούς είναι "γιατί όταν τρώνε δεν μιλάνε"
Και τρώνε καλά οι άτιμοι...
Όσο για τους δικαστές ε, στομάχι έχουν κι αυτοί, κι αν τους καλοταϊζει η εκτελεστική εξουσία τι είδους αποφάσεις να περιμένεις.
@abttha: Δυστυχώς αγαπητή μου με τα διακοποδάνεια, τα εορτοδάνεια, τα κερατοδάνεια μας βάλανε όλους να κυνηγάμε την ουρά μας και τον ήσκιο μας που καιρός και διάθεση για κάτι άλλο.
¨οσο για τον Έκο δεν ξέρω αν παραπέμπει στο Μπαλζάκ ή όπου αλλού αλλά καλό είναι να μιλάνε τέτοιοι άνθρωποι μπορεί και να μας ξυπνήσουνε.
το θέμα είναι, λύκε μου, πόσοι "ξυπνάνε" με όλα αυτά...
Μου κάνει εντύπωση.Έστω και μια φορά παραπέμπεις σε μπλογκ κάποιου άντρα μοναχικέ και μόνε. Συνηθίζεις τα γυναικεία μπλογκς. Μόνε και έρημε
Δημοσίευση σχολίου