Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Τσατσόνια Δικαστές και με τη βούλα του …Αρείου Πάγου.

Ισχυρό ράπισμα για τον γαλάζιο αρχισαγγελέα Σανιδά, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χαρακτηρίσει ως κεντρικό πρόσωπο στην απόπειρα συγκάλυψης των σκανδάλων που επιχειρεί κυβέρνηση, συνιστά η ομόφωνη απαλλαγή του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Μπάγια από το Πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για τις απόψεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ κάνοντας λόγο για άδικες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου και για αδράνεια και καθυστέρηση στην υπόθεση των υποκλοπών.
Είναι πλέον έκθετος ο κύριος Σανιδάς και με τη βούλα του ανώτατου δικαστηρίου αφού ο ίδιος μιλώντας στους συναδέλφους του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (δες εδώ) φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του κυρίου Μπάγια να ασκεί κριτική: «Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητούσαμε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της κριτικής. Κατά τούτο, συνεπώς, έχει δίκιο ο κ. Μπάγιας όταν λέγει ότι ουδείς είναι υπεράνω κριτικής» είχε πει χαρακτηριστικά αλλά –συνέχισε- «Ο έλεγχος και η κριτική διατηρούν τον άδικο χαρακτήρα τους όταν συντρέχουν τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμησης ή όταν από τον τρόπο έκφρασης προκύπτει σκοπός εξυβρίσεως».
«Είναι προφανές ότι αυτά –που είπε στη συνέντευξη- δεν αποτελούν κρίσεις, αλλά αποτελούν γεγονότα. Περαιτέρω ο κ. Μπάγιας αμφισβητεί και την προς τα έξω απονεμόμενη δικαιοσύνη. Θα είναι ευχερές στο μέλλον, αν δεν ανασκευάσει ο κ. Μπάγιας, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι απλοί πολίτες οι οποίοι θα καταδικάζονται, να επιτίθενται ακινδύνως κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, λέγοντες ότι δεν υπάρχει ούτε εσωτερική, ούτε εξωτερική δικαιοσύνη και πως εκδίδει άδικες αποφάσεις επικαλούμενοι προς τούτο τις θέσεις του κ. Μπάγια»
Απορρίπτοντας το σκεπτικό του κυρίου Σανιδά το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με την ομόφωνη απαλλαγή του κυρίου Μπάγια ουσιαστικά δέχτηκε ότι τα πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι έτσι που τα περιέγραψε ο εισαγγελικός λειτουργός, αν όχι χειρότερα και αυτό είναι που μας τρομάζει όσο συνεχίζουν να υπάρχουν Σανιδάδες και Χατζηγάκηδες.

13 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλημερα λυκε.

Πολυ ενδιαφερουσα και η δικη σου οπτικη στο θεμα αυτο (κατα συμπτωση γραψαμε για το ιδιο θεμα!!!). Εγω την απαλλαγη του κ. Μπαγια την ειδα ως μια καλη ειδηση μετα απο πολυ καιρο.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης: Εγώ πάλι κολημένος με ...τα τσατσόνια

pentanostimi είπε...

ο χατζηγάκης εσχιζε χθες τα ρουχα του στη βουλή για το ποσο καλη ειναι η ...τυφλη δικαιοσύνη στη χώρα μας....

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: τυφλή αλλά υπάκουη τοις κείνων ρήμασι...

Unknown είπε...

λύκε έκανες ένα λάθος σε μια λέξη:
όχι 'κείνων ρήμασι' παιδάκι μου, πώς σου ήρθε!
μεγάλο λάθος.
ως φιλόλογος σου λέω ότι το κείνων δε γράφεται έτσι.
το σωστό είναι, στην περίπτωση αυτή, η μία από τις δύο εξής επιλογές:
1. κύνων ρήμασι πειθόμενοι. διότι όλοι σκυλιά είναι όταν αδικούν, και τσακώνονται για το ίδιο κομμάτι κρέας.
2. κοινών ρήμασι. διότι τα σκυλάκια (συγγνώμη σκυλάκια μου που σας κατηγορώ) που τσακώνονται για τη μπριζόλα ανήκουν σε όλα τα κόμματα και κομματάκια. με το δικομματισμό βέβαια, πάντα πλακάκια τα κάνουμε, γιατί τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε σ'αυτόν τον τόπο έχουν πράσινους και μπλε κόκκους.... χε χε χε...

monahikoslikos είπε...

@abttha: Αν και με το 7ράκι που τελείωσα την ογδόη Γυμνασίου στα αρχαία ελληνικά -δεν είχαμε λύκειο στον αιώνα μου- το θυμάμαι να είναι "κείνων ρήμασι" δεν θα επιμείνω στην ορθότητα της γραφής.
Κατά που έλεγε και κείνος ο αρχαίος Σωκράτης "Ου γαρ η γνώμη των πολλών, αλλά των επαϊόντων" και εδώ δεν πρόκειται καν για πολλούς, ένας και μάλιστα monahikoslikos, είμαι απέναντι στην αυθεντία της επαϊούσης φιλολόγου abttha.
Τα σεβάσματά μου...

Unknown είπε...

επαιόντων;


επαέ από δω ρε!

και τι σεβάσματα, από τη μεριά σου λύκε, τι βελάμασματα από τη μεριά της άμπτθα. (αλήθεια, βελάζουν και τα κατσίκια ή μόνο τα πρόβατα;)

:)

monahikoslikos είπε...

2abttha: Μπέέεέεεε

koptoraptou είπε...

Ναι, κι εμένα με χαλούν τα τσατσόνια. Τα οποία τσατσόνια - για να συμπληρώσω τη φιλολογική σας κουβέντα - είναι ομοκατάληκτα με τα τσαμπιόνια, γατόνια, κλεφτρόνια, που μας τα 'χουν κάνει μπαλόνια. Τόσα χρόνια!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Τώρα αρχίζουν και βαρούν τα όργανα και τα βιολιά.

marianaonice είπε...

Ο Σανιδάς του χρόνου τον Ιούλιο θα είναι πια παρελθόν για την Ελληνική Δικαιοσύνη! Και το μόνο που θα θυμούνται από αυτόν θα είναι ότι έγραψε μαύρες σελίδες στην απόδοση του δίκιου στον τόπο μας! Αηδία και καταφρόνια!! Ό,τι χειρότερο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό!!
Ευτυχώς φαίνεται ότι λίγοι του μοιάζουν! Οι περισσότεροι ανώτατοι δικαστές κρατούν αντιστάσεις! Και αυτό είναι παρήγορο!!

Ενδιαφέρον το μπλογκ σου! Και οι μουσικές σου επιλογές απολύτως του γούστου μου. Ειδικά η καρδιά παραπονιάρα!! Την άκουσα δύο -τρεις φορές!!
Να είσαι καλά!!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο είναι μακρύς ο χρόνος και υπερ-αρκετός για να αρχειοθετηθούν όλες οι δύσωσμες υποθέσεις...
Καλημέρα και καλώς ήρθες στη γειτονιά μου ...καρδιά παραπονιάρα.

marianaonice είπε...

"Το 'πιασες"! Αυτό ακριβώς!!
...Καρδιά παραπονιάρα! Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και ειδικά στο χώρο της Δικαιοσύνης που με πονάει ιδιαίτερα!